Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 14 mensen zeggen over De Zeeuw
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Op zoek naar een lunchrestaurant in Haarlem op de drukste zaterdag van het jaar, bleek er nog plek te zijn in Restaurant de Zeeuw. Wat een aangename verassing! In een rustig aangeklede huiskamersfeer hebben we een heerlijk 4 gangenmenu gegeten, voorafgegaan door oesters en kreeftenbitterballen met een glas heerlijke...
Lees hele reviewOp zoek naar een lunchrestaurant in Haarlem op de drukste zaterdag van het jaar, bleek er nog plek te zijn in Restaurant de Zeeuw. Wat een aangename verassing! In een rustig aangeklede huiskamersfeer hebben we een heerlijk 4 gangenmenu gegeten, voorafgegaan door oesters en kreeftenbitterballen met een glas heerlijke champagne. De serveerster / sommelier schonk bij de gerechten passende wijnen en de pairing daarvan was heel goed gekozen ! Een heel klein minpuntje en dat is het oude industriële bestek dat op tafel ligt. Dat past niet bij het hoogwaardige eten en servies. Verder een toptent waar we zeker vaker gaan komen. Een absolute aanrader !
Elke hap was lekker en de sausjes en jus bij ieder gerecht subliem. Heerlijke bijpassende wijnen. Kom zeker nog eens terug.
Te kleine porties; wij hadden nog trek na een 5-gangen diner
Heel lekker gegeten en gezellig sfeer!!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over De Zeeuw
Keuken: Frans, Nederlands
Restaurant De Zeeuw bevindt zich in een intiem en elegant monumentaal pand aan de Nassaustraat 15 in Haarlem en biedt toegankelijke en duurzame gastronomie. Het kleine restaurant heeft slechts 10 tafels en haalt ingrediënten bij kleinschalige producenten om de traceerbaarheid te waarborgen. Het restaurant streeft ernaar duurzaam gevangen vis en biologisch vlees te verkrijgen. Het menu verandert afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van leveranciers en wordt alleen als indicatie op de website vermeld.
Chef Jeroen is een creatieve kok met veel aandacht voor product en terroir. Hij heeft een voorliefde voor pure wijnen, die hij samen met zijn partner, sommelier Janine de Zeeuw-Kinderman, selecteert. Janine heeft jarenlange ervaring in de absolute top van de Nederlandse gastronomie en benadert de gast graag op persoonlijke wijze.
De gerechten van De Zeeuw kenmerken zich door hun aandacht voor het product, hun speelse en lichte karakter, maar altijd met behoud van kwaliteit en vakmanschap.