Wat 223 mensen zeggen over Aan de Poel**
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Aan de Poel was genomineerd door de 500 beste chefs van het land voor de beste prijs kwaliteitverhouding, een punt dat ik en de meeste restaurantbezoekers van deze tijd erg belangrijk vinden.
De ligging van het restaurant is uitstekend, geschakeld aan Amsterdam en toch grenzend aan de natuur en een groot meer. Ma...
Lees hele reviewAan de Poel was genomineerd door de 500 beste chefs van het land voor de beste prijs kwaliteitverhouding, een punt dat ik en de meeste restaurantbezoekers van deze tijd erg belangrijk vinden.
De ligging van het restaurant is uitstekend, geschakeld aan Amsterdam en toch grenzend aan de natuur en een groot meer. Makkelijk vanaf de snelweg te bereiken, parkeren kan voor de deur. Wel slechts 3 uur met parkeerschijf maar in de straat zijn ook voldoende plaatsen. De vaste gasten zetten de auto voor de deur, handig.
Het was wel even schrikken toen onze naam niet op de gastenlijst stond, dat was gelukkig loos alarm. We werden begeleid naar een tafel net achter de ronde bar die met een draadjesgordijn is afgeschermd. Goed uitzicht over het restaurant en naar buiten. De inrichting is een beetje industrieel met luxe, zwart geschilderde wanden en plafonds waardoor de met linnen gedekte tafels die uitstekend zijn uitgelicht eruit springen. De boompjes met verlichting brengen sfeer. Links een grote open keuken en achterin nog een grote private dining ruimte.
Als aperitief een Sauvignon die die goed beviel deze werd anoniem in het glas gepresenteerd. Ernaast een luchtige cracker van kaas met een bombe van piccalilly, mooie textuur met frisse toets, goede start. Ernaast een taco van wortel gevuld met oosterse smaakjes, delicaat met een fijne bite.
Chef Stefan van Sprang presenteerde zelf een vegetarische amuse, onder een stolp met met rook, wat de ruimte vulde met een fijne houtskool geur. Tevens nam hij onze wensen door, prima.
De eerste begeleider werd beknopt gepresenteerd. Riesling Haus Kloosterberg 2015 van Markus Molitor uit de Moezel, erg koel geschonken waardoor het subtiele zoetje werd gecamoufleerd. Uit de keuken een tweetrapsgerecht. Op het grote bord een bruingebakken langoustine op een bedje van kool afgedekt met plakjes knolselderie afgewerkt meteen licht pikante saus met een toets van citroengras, daar werden we blij van. Ernaast een rolletje van kool met sesam waarop een zelfde langoustine, heerlijk. De wijn vulde het gerecht aan met zijn verfijnde zuren en heerlijke aroma, genieten. (9.6)
Verder met een Zuid Afrikaanse Chenin Blanc 2015 ‘The Ladybird’ van het huis Laibach. Heerlijk aroma, in de mond verrassend fris. Uit de keuken een klein maar verfijnd gerecht. Als basis geschroeide lamellen van de zeebaars, erop een mousseline van gerookte aardappel waarin krokante rolletjes gevuld met diepzeegarnaal en takjes zeekraal, verder nog en blaadje sla waarop wat ziltige zee-egel en ring van sjalot. Slechts twee happen maar wel geweldig lekkere met veel smaak en mondbeleving. Een ware delicatesse. (9.6)
Over naar rood met een bijzondere bourgogne van Thomas Morey uit de Chassagne Montrachet, verfijnd aroma en in de mond hoog in zijn zuren, heerlijk. Op het bord borstfilet van patrijs met ernaast polenta met krokant geroosterde kaas waarop een stukje fris gemarineerde prei, chip van ui met blaadje kool en een heerlijke crème, aan tafel afgewerkt met een geconcentreerde eigen jus. Het huidje was krokant gebakken, het filetje mooi hoog op smaak wat door de saus en wijn nog eens werd versterkt, wow. Ruim voldoende afwisseling met de heerlijke smaken van het garnituur, toppie. (9.8)
De dessertwijn kwam uit Australië van het huis Chambers Rosewood gemaakt van Rutherglen Muscat gerijpt in een solera systeem. Een lichte roodbruine kleur met in het aroma hints van krenten en zoete besjes, in de mond een aangenaam bittertje dat mooi combineert met chocola. De patissier presenteerde zelf het dessert, leuk. Een omgevallen beker van chocolade gevuld met kruidige stoofpeer, blokjes marshmallow, quenelles roomijs, anijs cressjes en voor de bite nog wat salty popcorn en stukjes pecannoot. Heerlijke herkenbare smaken die mooi combineren. De wijn sloot naadloos aan, een hele lekkere maar machtige afsluiter. (9.3)
Bediening was zeer goed verzorgd in een gezellige, beetje informele sfeer. Ruim voldoende personeel om de uitverkochte lunch soepel te laten verlopen. De chef bezocht alle tafels en ook Sous Jasper Hermans hielp regelmatig bij het uitserveren, leuk.
Prijs-kwaliteitverhouding vond ik zeer goed tot uitstekend.
Een grote keuken waar duidelijk op smaak gekookt, verfijnd met luxe ingrediënten, mooie smaken, smakencombinaties en oog voor textuur. Begeleide door keurig geselecteerde wijnen beknopt maar doeltreffend toegelicht. Ook de ligging met fantastisch uitzicht is top. Ofwel een aanrader voor de verwende eter, fijnproever en levensgenieter.
het was weer geweldig eten bij van der Poel met heerlijke amuses en een lekkere wijn erbij.
38 Jaar getrouwd en ons top laten verwennen door Stefan van Sprang en zijn brigade. Elk gerecht een lust voor het oog en een streling voor de tong. Heel attent was ook de chocolade felicitatie bij het dessert.
Al bij ontvang voel het heel goed, we worden vriendelijk begroet en direct naar ons tafel begeleid.
Chefkok ook nog bij ons aan tafel gekomen i.v.m. mijn diabetici en garnalen allergie. Voor mij heeft hij het menu aangepast. Alle gerechten (inclusief amuses en tussen gerechten) zien er niet alleen mooie uit maar s...
Al bij ontvang voel het heel goed, we worden vriendelijk begroet en direct naar ons tafel begeleid.
Chefkok ook nog bij ons aan tafel gekomen i.v.m. mijn diabetici en garnalen allergie. Voor mij heeft hij het menu aangepast. Alle gerechten (inclusief amuses en tussen gerechten) zien er niet alleen mooie uit maar smaken ook heerlijk. We hebben genoten van onze lunch.
Is een aanraden en komen zeker weer terug.
Zoals altijd helemaal top ... perfectie sfeer en ongedwongen heid alles in een geweldig als je dit kunt brengen
Plattegrond Alle restaurantdeals in Amstelveen e.o.
Over Aan de Poel**
Keuken: Frans
Restaurant Aan de Poel, gevestigd in Amstelveen, is bekroond met 2 Michelin Sterren. Het uitzicht op het meer de Poel is verbluffend! Waneer je bij Aan de Poel naar binnen stapt, betreed je een nieuwe wereld en raak je even de weg kwijt. Door de grote ramen en chic interieur ervaar je de charme en kosmopolitische uitstraling. Ben je misschien in Londen, New York of Parijs? In een ambiance van strakke lijnen, warme tinten en ronde tafels word je gastronomisch en gastvrij in de watten gelegd.
Chef kok Stefan van Sprang baseert zijn signature dishes op seizoensproducten geïnspireerd door de Frans-Internationale keuken en zijn eigen kruidentuin achter het restaurant. Pure smaaknuances met aromatische kruiden zijn kenmerkend en de gerechten wisselen elke drie weken. De verrassende combinaties en subtiele prikkels zorgen voor een bijzondere beleving en zorgen elke keer opnieuw voor een verrassing. Stefan komt graag aan tafel om uitleg te geven over zijn gerechten. Daarnaast heb je ook uitzicht over de ruime open keuken, waar de chefs hun kunsten vertonen.
De maître sommelier, Robbert Veuger, heeft een wijnkaart samengesteld bestaande uit gerenommeerde wijnhuizen en parels die nog niet ontdekt zijn! Perfect dus voor de wijnliefhebber. Bij het overheerlijke menu is een prachtig bijpassend wijnarrangement samengesteld, waarin de gerechten en wijnen als het ware versmelten.
Het restaurant is in 2009 bekroond met zijn eerste Michelin-ster en in 2013 kwam de tweede ster erbij. Hiermee is Aan de Poel één van de achttien Nederlandse restaurants die twee sterren hebben. Drie sterren worden zelden uitgereikt. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 54 in de Lekker top 100, 2020.