Aan de Poel**

Frans | €€€
8,9 (223 reviews)
100% aanbevolen
Boek nu met alle vrijheid

Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.

Wat 223 mensen zeggen over Aan de Poel**

8.9 Gebaseerd op 223 reviews. 100% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Prima unch"
9.3 Keuken 10 | Service 9 | Sfeer 9

Aan de Poel was genomineerd door de 500 beste chefs van het land voor de beste prijs kwaliteitverhouding, een punt dat ik en de meeste restaurantbezoekers van deze tijd erg belangrijk vinden.

De ligging van het restaurant is uitstekend, geschakeld aan Amsterdam en toch grenzend aan de natuur en een groot meer. Ma...

Lees hele review

Aan de Poel was genomineerd door de 500 beste chefs van het land voor de beste prijs kwaliteitverhouding, een punt dat ik en de meeste restaurantbezoekers van deze tijd erg belangrijk vinden.

De ligging van het restaurant is uitstekend, geschakeld aan Amsterdam en toch grenzend aan de natuur en een groot meer. Makkelijk vanaf de snelweg te bereiken, parkeren kan voor de deur. Wel slechts 3 uur met parkeerschijf maar in de straat zijn ook voldoende plaatsen. De vaste gasten zetten de auto voor de deur, handig.

Het was wel even schrikken toen onze naam niet op de gastenlijst stond, dat was gelukkig loos alarm. We werden begeleid naar een tafel net achter de ronde bar die met een draadjesgordijn is afgeschermd. Goed uitzicht over het restaurant en naar buiten. De inrichting is een beetje industrieel met luxe, zwart geschilderde wanden en plafonds waardoor de met linnen gedekte tafels die uitstekend zijn uitgelicht eruit springen. De boompjes met verlichting brengen sfeer. Links een grote open keuken en achterin nog een grote private dining ruimte.

Als aperitief een Sauvignon die die goed beviel deze werd anoniem in het glas gepresenteerd. Ernaast een luchtige cracker van kaas met een bombe van piccalilly, mooie textuur met frisse toets, goede start. Ernaast een taco van wortel gevuld met oosterse smaakjes, delicaat met een fijne bite.

Chef Stefan van Sprang presenteerde zelf een vegetarische amuse, onder een stolp met met rook, wat de ruimte vulde met een fijne houtskool geur. Tevens nam hij onze wensen door, prima.

De eerste begeleider werd beknopt gepresenteerd. Riesling Haus Kloosterberg 2015 van Markus Molitor uit de Moezel, erg koel geschonken waardoor het subtiele zoetje werd gecamoufleerd. Uit de keuken een tweetrapsgerecht. Op het grote bord een bruingebakken langoustine op een bedje van kool afgedekt met plakjes knolselderie afgewerkt meteen licht pikante saus met een toets van citroengras, daar werden we blij van. Ernaast een rolletje van kool met sesam waarop een zelfde langoustine, heerlijk. De wijn vulde het gerecht aan met zijn verfijnde zuren en heerlijke aroma, genieten. (9.6)

Verder met een Zuid Afrikaanse Chenin Blanc 2015 ‘The Ladybird’ van het huis Laibach. Heerlijk aroma, in de mond verrassend fris. Uit de keuken een klein maar verfijnd gerecht. Als basis geschroeide lamellen van de zeebaars, erop een mousseline van gerookte aardappel waarin krokante rolletjes gevuld met diepzeegarnaal en takjes zeekraal, verder nog en blaadje sla waarop wat ziltige zee-egel en ring van sjalot. Slechts twee happen maar wel geweldig lekkere met veel smaak en mondbeleving. Een ware delicatesse. (9.6)

Over naar rood met een bijzondere bourgogne van Thomas Morey uit de Chassagne Montrachet, verfijnd aroma en in de mond hoog in zijn zuren, heerlijk. Op het bord borstfilet van patrijs met ernaast polenta met krokant geroosterde kaas waarop een stukje fris gemarineerde prei, chip van ui met blaadje kool en een heerlijke crème, aan tafel afgewerkt met een geconcentreerde eigen jus. Het huidje was krokant gebakken, het filetje mooi hoog op smaak wat door de saus en wijn nog eens werd versterkt, wow. Ruim voldoende afwisseling met de heerlijke smaken van het garnituur, toppie. (9.8)

De dessertwijn kwam uit Australië van het huis Chambers Rosewood gemaakt van Rutherglen Muscat gerijpt in een solera systeem. Een lichte roodbruine kleur met in het aroma hints van krenten en zoete besjes, in de mond een aangenaam bittertje dat mooi combineert met chocola. De patissier presenteerde zelf het dessert, leuk. Een omgevallen beker van chocolade gevuld met kruidige stoofpeer, blokjes marshmallow, quenelles roomijs, anijs cressjes en voor de bite nog wat salty popcorn en stukjes pecannoot. Heerlijke herkenbare smaken die mooi combineren. De wijn sloot naadloos aan, een hele lekkere maar machtige afsluiter. (9.3)

Bediening was zeer goed verzorgd in een gezellige, beetje informele sfeer. Ruim voldoende personeel om de uitverkochte lunch soepel te laten verlopen. De chef bezocht alle tafels en ook Sous Jasper Hermans hielp regelmatig bij het uitserveren, leuk.

Prijs-kwaliteitverhouding vond ik zeer goed tot uitstekend.

Een grote keuken waar duidelijk op smaak gekookt, verfijnd met luxe ingrediënten, mooie smaken, smakencombinaties en oog voor textuur. Begeleide door keurig geselecteerde wijnen beknopt maar doeltreffend toegelicht. Ook de ligging met fantastisch uitzicht is top. Ofwel een aanrader voor de verwende eter, fijnproever en levensgenieter.

Ad Wijgerde op 20 januari 2017

"dining with the stars"
9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

het was weer geweldig eten bij van der Poel met heerlijke amuses en een lekkere wijn erbij.

Ronald Lindeman op 03 december 2016

"Hemels "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

38 Jaar getrouwd en ons top laten verwennen door Stefan van Sprang en zijn brigade. Elk gerecht een lust voor het oog en een streling voor de tong. Heel attent was ook de chocolade felicitatie bij het dessert.

Susan en Iwan op 03 december 2016

"Top service en personal touch"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Al bij ontvang voel het heel goed, we worden vriendelijk begroet en direct naar ons tafel begeleid.
Chefkok ook nog bij ons aan tafel gekomen i.v.m. mijn diabetici en garnalen allergie. Voor mij heeft hij het menu aangepast. Alle gerechten (inclusief amuses en tussen gerechten) zien er niet alleen mooie uit maar s...

Lees hele review

Al bij ontvang voel het heel goed, we worden vriendelijk begroet en direct naar ons tafel begeleid.
Chefkok ook nog bij ons aan tafel gekomen i.v.m. mijn diabetici en garnalen allergie. Voor mij heeft hij het menu aangepast. Alle gerechten (inclusief amuses en tussen gerechten) zien er niet alleen mooie uit maar smaken ook heerlijk. We hebben genoten van onze lunch.
Is een aanraden en komen zeker weer terug.

Amandhalia op 01 december 2016

"Perfect"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Zoals altijd helemaal top ... perfectie sfeer en ongedwongen heid alles in een geweldig als je dit kunt brengen

Wil Caniels op 26 november 2016

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amstelveen e.o.

Toon telefoonnummer

Over Aan de Poel**

Keuken: Frans

Restaurant Aan de Poel, gevestigd in Amstelveen, is bekroond met 2 Michelin Sterren. Het uitzicht op het meer de Poel is verbluffend! Waneer je bij Aan de Poel naar binnen stapt, betreed je een nieuwe wereld en raak je even de weg kwijt. Door de grote ramen en chic interieur ervaar je de charme en kosmopolitische uitstraling. Ben je misschien in Londen, New York of Parijs? In een ambiance van strakke lijnen, warme tinten en ronde tafels word je gastronomisch en gastvrij in de watten gelegd.

Chef kok Stefan van Sprang baseert zijn signature dishes op seizoensproducten geïnspireerd door de Frans-Internationale keuken en zijn eigen kruidentuin achter het restaurant. Pure smaaknuances met aromatische kruiden zijn kenmerkend en de gerechten wisselen elke drie weken. De verrassende combinaties en subtiele prikkels zorgen voor een bijzondere beleving en zorgen elke keer opnieuw voor een verrassing. Stefan komt graag aan tafel om uitleg te geven over zijn gerechten. Daarnaast heb je ook uitzicht over de ruime open keuken, waar de chefs hun kunsten vertonen.

De maître sommelier, Robbert Veuger, heeft een wijnkaart samengesteld bestaande uit gerenommeerde wijnhuizen en parels die nog niet ontdekt zijn! Perfect dus voor de wijnliefhebber. Bij het overheerlijke menu is een prachtig bijpassend wijnarrangement samengesteld, waarin de gerechten en wijnen als het ware versmelten.

Het restaurant is in 2009 bekroond met zijn eerste Michelin-ster en in 2013 kwam de tweede ster erbij. Hiermee is Aan de Poel één van de achttien Nederlandse restaurants die twee sterren hebben. Drie sterren worden zelden uitgereikt. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 54 in de Lekker top 100, 2020.

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Amstelveen e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden