Knife fork icon red

The White Room by Jacob Jan Boerma*

9,3 (95 reviews)
93%

Wat 95 mensen zeggen over The White Room by Jacob Jan Boerma*

9.3
(95 reviews)
Eten
9.7
Service
9.2
Sfeer
9.1
93%
Schrijf een review

"Uitstekend eten, heerlijke smaken."
7.7 Keuken 10 | Service 6 | Sfeer 7

Er werd die avond fantastisch gekookt en de amuses waren bijzonder lekker. We hadden het white room menu met alleen maar witte gerechten, smaakvol en apart.

De bediening was vriendelijk en kundig. Een puntje van kritiek was wel de opmerking van de bediening toen het lam werd geserveerd en ik vroeg of ik misschie...

Lees hele review

Er werd die avond fantastisch gekookt en de amuses waren bijzonder lekker. We hadden het white room menu met alleen maar witte gerechten, smaakvol en apart.

De bediening was vriendelijk en kundig. Een puntje van kritiek was wel de opmerking van de bediening toen het lam werd geserveerd en ik vroeg of ik misschien ook een Laguiole mes zou mogen hebben: "oh, u wilt ook een scherp mes? ". Dat past niet bij een restaurant dat de ambities heeft op een hoog culinair niveau te koken, en klinkt ook een beetje komisch.

Robert op 19 mei 2017

"Perfect Snowwhite"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

In het kader van de restaurantweek onwijs genoten van het jubileum(witte)menu. Wat een mooie zaal om in te eten zeg! Met een lekkere champagne begonnen en getracteerd op een vijftal zeer bijzondere amuses bouche. Vooral de paling was zeer bijzonder. Het menu zelf excellent van smaak, inderdaad zo eel mogelijk wit en...

Lees hele review

In het kader van de restaurantweek onwijs genoten van het jubileum(witte)menu. Wat een mooie zaal om in te eten zeg! Met een lekkere champagne begonnen en getracteerd op een vijftal zeer bijzondere amuses bouche. Vooral de paling was zeer bijzonder. Het menu zelf excellent van smaak, inderdaad zo eel mogelijk wit en prima begeleid door het wijnarrangement. De bediening en het tempo was top. Het enige dat lichtelijk schrikken was, was de rekening, maar dat zal wel typisch Amsterdams zijn. Al met al een topavond!

Benno op 19 mei 2017

"Subliem"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

De zaal is prachtig , bediening uiterst vriendelijk en goed ingespeeld op de klanten.
Duidelijke uitleg over de gerechten en heerlijke wijnen.
Het eten was heerlijk! Heb van iedere dag genoten.
The white room is voor herhaling vatbaar !

Fijnproever op 15 mei 2017

9.7 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 9

Heerlijk verwent, met het white menu, 5 gangen met een paar heerlijke amuse's
Ook de bediening was top, eerder recensie 's gelezen dat ze wat stijfjes waren, niks van gemerkt, eerder vlot en vriendelijk , ondanks dat de zaal aardig vol zat.
Wij hadden bij het menu, het wijnargement genomen, deze vielen echt niet t...

Lees hele review

Heerlijk verwent, met het white menu, 5 gangen met een paar heerlijke amuse's
Ook de bediening was top, eerder recensie 's gelezen dat ze wat stijfjes waren, niks van gemerkt, eerder vlot en vriendelijk , ondanks dat de zaal aardig vol zat.
Wij hadden bij het menu, het wijnargement genomen, deze vielen echt niet tegen.
Beide vonden we de smaakcombinatie, lamsvlees met een rode ,Duitse wijn een toppertje,vooral het pepertje van de wijn.
Bediening top, eten top , en een leuke ambiance.

Ba-Ron van Montfoort op 14 mei 2017

"Heerlijk "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijke en verrassende gerechten. Wij hadden een extra tussengerecht en nog brood erbij gegeten en dat was net iets teveel. Maar alles was wel heerlijk. Wilde je iets anders als dat er op de kaart stond, dan werd dat zo geregeld. Vriendelijk en goed personeel.

K. Mathijssen op 14 april 2017

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Dam 9 1012 JS Amsterdam

Over The White Room by Jacob Jan Boerma*

The White Room* by Jacob Jan Boerma is het Michelinster fine-dining restaurant van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. Het hotel is gelegen aan de dam met een prachtige uitzicht op het Paleis in het bruisende centrum van Amsterdam.

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma, bekend van 'De Leest***', staat aan het roer van het team van The White Room. Onder zijn signatuur kookt de jonge doch ervaren Chef de Cuisine Randy Karman. De prachtige ingrediënten en de frisse stijl van Karman zorgen voor een perfecte combinatie met de zure smaken en specerijen waar Boerma om bekendstaat.

The White Room* brengt een elegante, maar toegankelijke cuisine die bouwt op producten in hun optima forma. Maître Bram Hommes garandeert een buitengewone service naast de culinaire beleving. Sommelier Isabel van Bueren informeert je met passie over het wijnaanbod van The White Room.

Het restaurant is in 2017 bekroond met 1 Michelinster en heeft 15 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden