Lastage*

Frans, Nederlands
Gratis annuleren

Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.

Wat mensen zeggen over Lastage*

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Toon telefoonnummer

Over Lastage*

Keuken: Frans, Nederlands

Restaurant Lastage* is een klein restaurant gevestigd aan de Geldersekade in de Lastagebuurt van Amsterdam. Deze buurt heeft zijn naam gekregen toen De Waag nog de toegangspoort was van Amsterdam. De handelschepen zorgden ervoor dat het haveneiland zich ontwikkelde tot een welvarend handelseiland.
Met de wallen om de hoek bevindt het restaurant zich in aan bruisend, avontuurlijk en levendig omgeving.

Wie klein is moet groot denken. In verband met de huidige Covid-19 maatregelen is het restaurant deze zomer verplaatst naar het Internationaal Theater Amsterdam op het Leidseplein.

Lastage, een Oudhollandse term met een Franse klank leek op het lichaam van chef Rogier van Dam te zijn geschreven. Klassiek Frans geschoold, maar met zijn wortels diep verankerd in de NoordHollandse polder.
De gerechten zijn eenvoudig en traditioneel, maar de chef is niet bang om te vernieuwen.

De sommelier, Naduah Bronsveld,is geboren in een echt Amsterdams horecanest. Je ziet haar het liefst met een fles wijn in haar hand, met een uitgesproken liefde voor bubbels en nebbiolo. Uiteindelijk altijd de wens om het de gasten naar hun zin te maken.

Het restaurant is in 2001 bekroond met een Michelin ster en heeft 15 punten gekregen bij Gault&Millau. Daarbij staan ze op plaats 87 in de Lekker top 100, 2020. De bekroonde Michelin sticker hangt beneden in de kelder. Het is niet dat de chef er niet blij mee is, integendeel, maar hij pronkt er zeker niet mee. Het hebben van een ster brengt bepaalde verwachtingen met zich mee zoals te duur of te stijf en daar wil Rogier zich verre van houden.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden