Graphite*

Modern
9,1 (74 reviews)
95%
Altijd als eerste de nieuwste restaurant deals ontvangen?

Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals

Foto's gemaakt door gasten
Deel je foto's

Wat 74 mensen zeggen over Graphite*

9.1 Gebaseerd op 74 reviews. 95% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review

"Geweldige avond"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

We hebben heerlijk gegeten. Menu was prachtig uitgebalanceerd met heerlijke wijnen. Een echte aanrader

Chantal op 04 augustus 2019
Geverifiëerd

"Graphite, een belevenis!"
8.3 Keuken 9 | Service 8 | Sfeer 8

Om binnen te komen, heb je een Q-code nodig, ditmaal lukte het wel. Een beetje geheimzinnig, want dit restaurant heeft de sfeer van geheimzinnigheid, de Amerikaanse drooglegging. We werden aan de bar ontvangen, de barkeeper improviseerde en maakte op ons verzoek 2 lekkere en frisse non-alcoholic cocktails. Eenmaal n...

Lees hele review

Om binnen te komen, heb je een Q-code nodig, ditmaal lukte het wel. Een beetje geheimzinnig, want dit restaurant heeft de sfeer van geheimzinnigheid, de Amerikaanse drooglegging. We werden aan de bar ontvangen, de barkeeper improviseerde en maakte op ons verzoek 2 lekkere en frisse non-alcoholic cocktails. Eenmaal nieuwsgierig naar het eten van Peter Gast, tot voor kort1 Michelinster in Zutphen, gingen we naar binnen. Ook geheimzinnig, foto's van elkaar en eten maken mocht wel, maar niet van het interieur. Wat is daar zo bijzonder?
We hadden ditmaal een 8-gangen verrassingsmenu, en ook dat houd ik even geheim, maar verklap wel dat het erg lekker was, met nogal wat vis en groente!. Serveerster was correct, maar bracht geen sfeer, en de lounge muziek stond best luid. Geen probleem, mijn mooie tafeldame zat dichtbij, was erg gezellig, toonde haar nieuwe oorbellen en had een vrolijke glimlach!
Al met al, bijzonder goed eten, en bijzondere entree, een belevenis!

willem op 04 augustus 2019
Geverifiëerd

"Mysterieus op elk vlak "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Vreemd aan de buitenkant, fantastisch aan de binnenkant. De gerechten waren stuk voor stuk lekkere meesterwerkjes. Super toffe bediening en een fantastische wijnkaart! Super toffe beleving!

Elouise Spegelaere op 26 juli 2019
Geverifiëerd

"Nice experience!"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Decoration, atmosphere, taste, service... all good! Surprised with additional dessert as well.

Tanya C op 20 juli 2019
Geverifiëerd

"Graphite, een ware eetsensatie!"
8.7 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 8

ik was door onze zoon voor vaderdagdiner uitgenodigd in de Paardenstraat, achter het Rembrandtsplein. Nr 15 was een grote zwarte muur, je kon er alleen in als je een Qcode had. Gelukkig hadden we die, en al snel stonden we in de bar, die aardig donker was: waarom deze geheimzinnigheid? het was geinspireerd op de Ame...

Lees hele review

ik was door onze zoon voor vaderdagdiner uitgenodigd in de Paardenstraat, achter het Rembrandtsplein. Nr 15 was een grote zwarte muur, je kon er alleen in als je een Qcode had. Gelukkig hadden we die, en al snel stonden we in de bar, die aardig donker was: waarom deze geheimzinnigheid? het was geinspireerd op de Amerikaanse drooglegging (van alcohol) en de jaren 20 van de vorige eeuw. Zoals verwacht was dat niet succesvol, en leidde het tot "stiekum drinken"". De kok bleek een expert te zijn uit Zutphen, alwaar hij chefkok was in een een ster Michelinrestaurant! Dat beloofde veel goeds!
Zoonlief had gekozen voor een 8-gangen verrassingsdiner, alternatieven waren 15 of 20, dus was blij dat mede dank zij onze bescheiden opvoeding hij deze verstandige keuze had gemaakt. Een bijpassend wijnarrangement voor het 8 (of 15-20) gangen diner was er uiteraard niet, wij kozen een Sudafricaner, een mengeling van Chardonnay en Viognier. Bij het rode vlees zouden we later voor Frans Hoek (SA) gaan.
De ruimte was ook binnen iets donker, wel heerlijke zitbanken, met geruime afstand van andere restaurantgangers. Het eten was ronduit fantastisch, volgens mij hadden we uiteindelijk 12 gangen (groene-groente spoon) niet meegeteld, met een rijke variatie aan verschillende exotische en niet exotische vissoorten, verrassende groenten, heerlijk rood vlees, en 2 desserts. Soms had ik het idee dat dit van een andere planeet kwam, het eten was totaal anders dan dat wat ik de afgelopen 60 jaar heb gegeten, wat een variatie, wat een smaken, heb dit nog maar zelden meegemaakt! Vanzelfsprekend zou ik hierover meer kunnen vertellen, maar dat is beetje flauw na een verrassingsdiner.

Kortom een aanrader!

willem op 17 juli 2019
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Toon telefoonnummer

Over Graphite*

Keuken: Modern

Graphite* is het eerste speakeasy restaurant van Nederland en gelegen in de Paardenstraat vlakbij Rembrandtplein. Het restaurant is mysterieus en moeilijk te vinden. Je moet dus op zoek gaan naar een deur met een scanner en je QR code meenemen.

De setting in het restaurant doet denken aan bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging. Een intiem maar toch ruimtelijk restaurant met een clubby-sfeer, luide muziek en gedimde lichten. Een geheimzinnige omgeving.

Chef Peter Gast heeft zijn sporen verdiend in de afgelopen 16 jaar als chef van restaurant 't Schultenhues in Zutphen. Hij bereidt klassieke gerechten en verfijnde sauzen en combineert deze met inventieve ideeën.

In 2020 is Graphite bekroond met 1 Michelinster en in totaal hebben ze 16 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden