Knife fork icon red

Graphite*

9,4 (40 reviews)

Wat 40 mensen zeggen over Graphite*

9.4
(40 reviews)
Eten
9.7
Service
9.3
Sfeer
9.3
Schrijf een review

"Graphite, een ware eetsensatie!"
8.7 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 8

ik was door onze zoon voor vaderdagdiner uitgenodigd in de Paardenstraat, achter het Rembrandtsplein. Nr 15 was een grote zwarte muur, je kon er alleen in als je een Qcode had. Gelukkig hadden we die, en al snel stonden we in de bar, die aardig donker was: waarom deze geheimzinnigheid? het was geinspireerd op de Ame...

Lees hele review

ik was door onze zoon voor vaderdagdiner uitgenodigd in de Paardenstraat, achter het Rembrandtsplein. Nr 15 was een grote zwarte muur, je kon er alleen in als je een Qcode had. Gelukkig hadden we die, en al snel stonden we in de bar, die aardig donker was: waarom deze geheimzinnigheid? het was geinspireerd op de Amerikaanse drooglegging (van alcohol) en de jaren 20 van de vorige eeuw. Zoals verwacht was dat niet succesvol, en leidde het tot "stiekum drinken"". De kok bleek een expert te zijn uit Zutphen, alwaar hij chefkok was in een een ster Michelinrestaurant! Dat beloofde veel goeds!
Zoonlief had gekozen voor een 8-gangen verrassingsdiner, alternatieven waren 15 of 20, dus was blij dat mede dank zij onze bescheiden opvoeding hij deze verstandige keuze had gemaakt. Een bijpassend wijnarrangement voor het 8 (of 15-20) gangen diner was er uiteraard niet, wij kozen een Sudafricaner, een mengeling van Chardonnay en Viognier. Bij het rode vlees zouden we later voor Frans Hoek (SA) gaan.
De ruimte was ook binnen iets donker, wel heerlijke zitbanken, met geruime afstand van andere restaurantgangers. Het eten was ronduit fantastisch, volgens mij hadden we uiteindelijk 12 gangen (groene-groente spoon) niet meegeteld, met een rijke variatie aan verschillende exotische en niet exotische vissoorten, verrassende groenten, heerlijk rood vlees, en 2 desserts. Soms had ik het idee dat dit van een andere planeet kwam, het eten was totaal anders dan dat wat ik de afgelopen 60 jaar heb gegeten, wat een variatie, wat een smaken, heb dit nog maar zelden meegemaakt! Vanzelfsprekend zou ik hierover meer kunnen vertellen, maar dat is beetje flauw na een verrassingsdiner.

Kortom een aanrader!

willem op 17 juli 2019
Geverifiëerd

"Hemels"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Vanavond dachten we in de hemel beland te zijn. Alleen maar superlatieven.Ontvangst, interieur zijn erg apart maar super. De gerechten zijn grandioos, niet alleen echte schilderijtjes maar ze ontploffen als smaakbommen van het hoogste niveau en de meest origineelste prachtige combinaties. Hier zijn geen woorden voor. Leuk afscheid door de meesterkok en zijn partner. Ça vaut plus que le détour!

Sonia Gallant op 14 juli 2019
Geverifiëerd

"Restaurant Graphite. Een absolute aanrader. "
9.3 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 8

Gisteren bij Restaurant Graphite gegeten. Na een vriendelijke ontvangst genoten van een 12 gangen diner.
Verrassende gerechten, mooie wijnkaart, culinair vakmanschap, vriendelijke en adequate bediening en een bijzondere ambiance.
Een absolute aanrader.

Rene Korving op 05 juli 2019
Geverifiëerd

8.7 Keuken 8 | Service 10 | Sfeer 8

Alles klopte.

Nurdin Pattipilohy op 27 juni 2019
Geverifiëerd

"Goed eten in een mooie setting"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Eten was heerlijk en ging op goede snelheid, wijnen waren ook heel lekker en bijpassend.

E. op 26 juni 2019
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Paardenstraat 15III 1017CX Amsterdam

Over Graphite*

Peter Gast (1 michelinster, 16/20 GaultMillau punten) heeft zijn sporen verdiend in de afgelopen 16 jaar als chef van restaurant 't Schultenhues in Zutphen. Nu is het tijd voor de volgende stap; Graphite, een Speak Easy restaurant in het centrum van Amsterdam.

De setting doet denken aan bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging. Een intiem maar toch ruimtelijk restaurant, gerechten met geweldige smaken!

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden