Restaurant Uijttewaal
Restaurant Uijttewaal
99%Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 100 mensen zeggen over Restaurant Uijttewaal
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Kunstwerken die overheerlijk snaken in een gastvrije ambiance, en de wijnen accordeerden uitstekend
Het eten was heerlijk en gevarieerd. De bediening was warm en daarmee de sfeer gelijk top
De chef-kok betovert niet alleen je smaakpapillen met prikkelende gerechten, hij schildert en boetseert ook nog eens kunstwerken op je bord die museumwaardig zijn. Dit zijn Picasso's en Miro's, waar je het liefste naar zou willen blijven kijken. Maar doe dat niet te lang, want dat zou zonde zijn van de ultieme smaak...
Lees hele reviewDe chef-kok betovert niet alleen je smaakpapillen met prikkelende gerechten, hij schildert en boetseert ook nog eens kunstwerken op je bord die museumwaardig zijn. Dit zijn Picasso's en Miro's, waar je het liefste naar zou willen blijven kijken. Maar doe dat niet te lang, want dat zou zonde zijn van de ultieme smaaksensaties op je bord. Alles klopt bij Uijttewaal. Van de pareltjes op je bord, tot de hartverwarmende, gastvrije bediening en de prachtige verhalen van de sommelier die je gepassioneerd meeneemt op zijn reis naar Frankrijk, Spanje, Italië of Duitsland. En, ondanks dat we door de geldende coronaregels een early dinner hadden van 4 tot 8, werd dit een middag/avond om in te lijsten. Dit is een toprestaurant. Dit is buiten categorie. Uijttewaal is uit de kunst! Tot de volgende keer!
We hebben ondanks alles, heerlijk genoten van 6-gangen menu + extra 's. Voor iedereen jammer dat het toch een beetje opschieten was voor 20u, maar wel goed dat restaurant zich daar keurig aan houdt.
Bijzondere smaken in een prettig ongedwongen ambiance zowel wat betreft diner als het wijnarrangement. Jammer dat de avondzit beperkt was tot 20.00uur.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Breda e.o.
Over Restaurant Uijttewaal
Aan de fraaie zuidrand van Breda strijk je neer voor een culinair avondje uit. Je geeft je over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Geen dag is er hetzelfde, want de twee laten zich graag leiden door de seizoenen en het weer. En door inspiratie die soms ook henzelf verrast. Geen vaste kaart dus, maar zij komen graag jouw wensen na.
Bij Uijttewaal draait alles om aandacht. Of je nu komt voor een snelle, perfect bereide entrecote of voor lekker lang tafelen, ze zetten onvergetelijke gerechten op tafel. Bij voorkeur begeleid door een smakelijk glas, want wijn en spijs trekken samen op. Ze schenken aandacht aan een zorgvuldig afgestemd arrangement, maar bieden ook álle wijnen per glas aan. Zelfs de meest exclusieve.
De topkwaliteit van zowel producten als de bereiding ervan spreekt voor zich. Concessies doen zij niet. Maar het verschil maken ze vooral met de opbouw van een uitgebalanceerd diner. Slow down and relax.
Dat liefde door de maag gaat, beseffen de broers Uijttewaal als geen ander. Hun werk zit erop als mensen verliefd naar buiten lopen. Op elkaar en de herinnering aan een mooie avond.