Knife fork icon red

Wolf Atelier

8,8 (166 reviews)

Wat 166 mensen zeggen over Wolf Atelier

8.8
(166 reviews)
Eten
9.3
Service
8.6
Sfeer
8.6
Schrijf een review

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Uitstekend eten, geweldige sfeer, vriendelijke service, ik zou Wolf Atelier ten zeerste aanbevelen!

Pronkie op 25 september 2019
Geverifiëerd

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

We hadden het 15 tasting diner gekozen.Totaal geen spijt van gehad.Een leuk restaurant ,de dames en heren die ons voorzagen van de gerechtjes en de overheerlijke wijnen waren hele lieve spontane mensen.
De gerechtjes zijn stuk voor stuk allemaal een streling voor oog en mond.
Wij gaan hier zeer zeker terug komen.

Micky Stapper op 23 september 2019
Geverifiëerd

"Wolf atelier gaan we vaker bezoeken, uitstekend!"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

We hebben het 15 gangenmenu gekozen voor € 69,50. Goed op elkaar afgestemd zonder dat het teveel is. De variatie is goed. De gerechten zijn zo bereid dat de individuele ingrediënten goed tot recht komen en je ze goed kan proeven. De ingrediënten smaken uitstekend en zijn vers. De locatie is uniek op een voormalige ...

Lees hele review

We hebben het 15 gangenmenu gekozen voor € 69,50. Goed op elkaar afgestemd zonder dat het teveel is. De variatie is goed. De gerechten zijn zo bereid dat de individuele ingrediënten goed tot recht komen en je ze goed kan proeven. De ingrediënten smaken uitstekend en zijn vers. De locatie is uniek op een voormalige draaibrug van de NS. Het jonge personeel is vriendelijk. Hoewel voldoende personeel houden ze de tafels (qua drank en aandacht vragen) niet goed in de gaten. Met het eten weer wel, borden worden snel opgehaald en de gerechten vlot geserveerd. Het lijkt wel of ze te gehaast zijn, een korte beschrijving van het geserveerde en zoef...weg. Veel wijnen zijn ook per glas, en betaalbaar, te krijgen. Je hebt zowel tafels met en zonder zicht op de open keuken. Atelier Wolf gaan we vaker bezoeken.

Freek Michel op 13 september 2019
Geverifiëerd

9.3 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 8

Verrassend, voortreffelijk, gevarieerd, en goede bediening! Aanrader...

Marion D op 08 september 2019
Geverifiëerd

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Een restaurant zoals het hoort. een voorbeeld voor de rest zeker in Amsterdam!
De bediening was werkelijk top. Alert, vriendelijk, attent en snel. En alles oprecht zonder overdreven opsmuk.Zeldzaam gastheer/vrouw schap!
Dan het 15 gangen diner. Alles ging in een rap tempo ondanks de volle bezetting. Slechts bij d...

Lees hele review

Een restaurant zoals het hoort. een voorbeeld voor de rest zeker in Amsterdam!
De bediening was werkelijk top. Alert, vriendelijk, attent en snel. En alles oprecht zonder overdreven opsmuk.Zeldzaam gastheer/vrouw schap!
Dan het 15 gangen diner. Alles ging in een rap tempo ondanks de volle bezetting. Slechts bij de desserts stagneerde het even. Een opmerking was genoeg om de carrousel weer vol in beweging te krijgen. Alle gerechtjes waren bereid met verse ingrediënten en ook hier droop het vakmanschap er vanaf. Hier wordt op een hoog niveau gekookt. Eendenlever perfect gebakken en als absoluut hoogtepunt de tartaar van langoustine. wat een perfecte smaaksensatie!
Was er dan helemaal geen kritiek? Nou nee behalve misschien een paar opmerkingen. Een 15 gangen diner afsluiten met vier desserts is misschien iets teveel van het zoete. Wellicht zou een wat zoutig kaasgerecht een van de dessert kunnen vervangen. Er is een ruime keuze aan wijnen per glas maar de gevraagde prijzen zijn fors. een heerlijke witte cabernet sauvignon uit Moldavië kost bijvoorbeeld 5 euro per glas terwijl de inkoopprijs van die fles ongeveer 6 euro is. Dat zou wel tikkeltje minder mogen zijn.
Wij komen hier graag terug en zullen zeker ook vrienden meeslepen.

thijs rijsbergen op 08 september 2019
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Westerdoksplein 20-brug 1013 AZ Amsterdam

Over Wolf Atelier

De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.

Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.

Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.

Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.

Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
9c1f4fddda

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden