Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Ons tweede bezoek aan Apicius, dit keer met vrienden. Een avond lang genieten van heerlijke gerechten en mooie, zeer goed combinerende wijnen! De tafel is weer tiptop in orde: een strak tafelkleed, mooi serviesgoed, heldere glazen. We trapten af met een mooie Blanc de Blanc vintage champagne, heerlijk fris met een f...
Lees hele reviewOns tweede bezoek aan Apicius, dit keer met vrienden. Een avond lang genieten van heerlijke gerechten en mooie, zeer goed combinerende wijnen! De tafel is weer tiptop in orde: een strak tafelkleed, mooi serviesgoed, heldere glazen. We trapten af met een mooie Blanc de Blanc vintage champagne, heerlijk fris met een fijne mousse. Mooi glas voor een huischampagne! De Grauburgunder paste mooi bij het voorgerechtje van Noordzeekrab (in een kokertje van korkante grapefruit), de Chenin blanc was levendig en vol met precies de goede houttoets om te combineren bij de zeetong met schuim van eekhoorntjesbrood. Bij de kalfslende met seizoensgroenten, bearnaisesaus en rodewijnjus en mooie Quinta do Crasto uit de Douro: niet te zwaar, elegant combinerend. En bij het dessert van o.a. chocolade, mandarijn-sorbetijs en bloedsinaasappel een mooie vin doux van Sicilië, een wijn opgevoed in het solera systeem en daarmee een prachtige diepgang met tonen van geconfijte mandarijnschil. De gastheer is even charmant als altijd, bediening kundig en soepel. Het was weer een feestje dus! Ook op vrijdag de 13e ;-)
Heerlijk gegeten en er was heel goed rekening gehouden met mijn van te voren aangegeven allergie
Prima ervaring. Gebalanceerd menu met passende wijnen. Professionele verzorging.
Het eten was uitstekend. Kleine hapjes, maar door het brood had je voldoende.
De prijs is hoog 8euro voor een glas wijn thee koffie met. Lekkers uitstekend
Heerlijk gegeten, goede bediening. Voor herhaling vatbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.