Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 135 mensen zeggen over Apicius*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Een jong team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld, een mooi restaurantweek-menu dat, hoewel wat veilig klassiek, toch zeer smakelijk was en als een plaatje zo mooi verzorgd uitzag. De bijpassende wijnen heerlijk, halve glazen vanwege de autoreis terug. Een mooie verrassing, goed voor een herhaald bezoek in de toekomst.
Van A tot Z verwend worden. Dat is wat wij gisteravond hebben ervaren. Een voortreffelijke keuken met vriendelijk personeel. Heerlijk!
Geweldig. Je tong gaat op vakantie. wat een smaakervaring
Klein intiem restaurant. Heerlijk lunchmenu gegeten waarin er een geode balans was tussen vlees en vis.
Perfecte doorlooptijd van gerechten.
Het snelle meedenken van de kelner om voor onze dochter (11) van de lunch een bijzondere ervaring te maken (bij elk gerecht een alcholvrije cocktail) werd erg gewaardeerd (op persoonlijk én smaakniveau)
Super genoten van het heerlijke eten. De bijpassende wijnen maakten het geheel helemaal af. Fijne bediening, rustige sfeer. Een heerlijke avond uit, heb er echt van genoten!
Plattegrond Alle restaurantdeals in Bakkum e.o.
Over Apicius*
Keuken: Frans, Nederlands
Midden in het Noord-Hollandse Bakkum ligt restaurant Apicius*. Eigenaren zijn chef Thorvald en gastheer Gaylord de Winter die met hun restaurant Bakkum op de internationale culinaire kaart hebben gezet.
Thorvald heeft een persoonlijke kookstijl die door gasten als eerlijk en helder wordt omschreven. Geen complexe bereidingen maar een stijl die de smaak van de basisingrediënten goed laat uitkomen. De zorg waarmee deze ervaren chef de borden dresseert, zorgt dan weer voor wat meer moderniteit.
Gaylord en staf worden alom geprezen om hun gastheerschap en hun wijze waarop zij hun vakkennis op het gebied van wijnen met veel plezier met de gasten weten te delen. Gaylord zoekt zuiverheid en authenticiteit in wijnen. Op de wijnkaart staan dan ook opvallend veel wijnen van kleinere wijnboeren. Boeren die het streekeigen karakter in hun wijnen laten proeven en met inheemse druivenrassen werken.
Restaurant Apicius* kreeg in 2002 hun eerste Michelin ster. Tussen 2007 en 2010 had het restaurant zelfs twee sterren, maar die tweede raakte het in 2011 kwijt. Sindsdien is de ene ster gehandhaafd. In totaal heeft het restaurant 15 Gault&Millau punten toe en zij onderscheidde Gaylord in 2008 zelfs met de titel Sommelier van het jaar.