Knife fork icon red

Alexander Leiden

8,1 (46 reviews)

Wat 46 mensen zeggen over Alexander Leiden

8.1
(46 reviews)
Eten
8.0
Service
8.3
Sfeer
7.9
Schrijf een review

7.7 Keuken 7 | Service 9 | Sfeer 7

Na een bezoek aan de tentoonstelling 'Glamseekers' in het Rijksmuseum Volkenkunde wilde we de avond besluiten met een Azatisch diner op niveau. Op aanraden van een andere restaurateur kwamen we hier dan ook terecht.
Bij binnenkomst had ik echter het gevoel dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Het restaurant had...

Lees hele review

Na een bezoek aan de tentoonstelling 'Glamseekers' in het Rijksmuseum Volkenkunde wilde we de avond besluiten met een Azatisch diner op niveau. Op aanraden van een andere restaurateur kwamen we hier dan ook terecht.
Bij binnenkomst had ik echter het gevoel dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Het restaurant had qua ambiance veel weg van een normaal Chinees-restaurant. Toen we onze twijfels kenbaar maakte, werd ons verzekerd dat de chefkok beslist een exquise menu op hoog niveau voor ons zou bereiden. Uiteindelijk hebben we besloten om te blijven omdat de bediening zeer vriendelijk was. Dit was achteraf gezien een uitstekende keuze. We hebben voortreffelijk gegeten. Complimenten aan de chef!! En ach, in China is het natuurlijk ook zo dat de beste restaurants daar zitten waar je ze niet verwacht.

Van Norel op 22 maart 2014

"heerlijk rustig gegeten bij Alexander te Leiden"
8.3 Keuken 9 | Service 8 | Sfeer 8

Wij hadden een tafeltje voor twee personen gereserveerd. Ontvangst erg hartelijk, jas werd aangenomen en begeleiding naar onze tafel aan het raam. Het was vrij rustig aangezien het op woensdagavond was. Een afwisselend viergangen diner. Eerst een amuse, 3 garnalen in deeg knapperig gebakken neergelegd in een bladje ...

Lees hele review

Wij hadden een tafeltje voor twee personen gereserveerd. Ontvangst erg hartelijk, jas werd aangenomen en begeleiding naar onze tafel aan het raam. Het was vrij rustig aangezien het op woensdagavond was. Een afwisselend viergangen diner. Eerst een amuse, 3 garnalen in deeg knapperig gebakken neergelegd in een bladje witlof met saus en visseneitjes. Daarna zeebaars heerlijk van smaak en knapperig velletje met viseitjes en paksoi. Apart schaaltje rijst met gebroken amandelen/doperwtjes/mais. Het zag er goed en mooi geserveerd uit. En als laatst een heerlijk dessert (ijs en marsepein en nog iets (weet ik de naam niet meer van). Zoete witte wijn en cappucinno toe. Met koekjes en chocolade.
Al met al een zeer geslaagde avond. Na afloop de rekening betaald en de deur werd voor ons opengehouden. Tevens nog voordat wij weg gingen geïnformeerd of alles naar wens was geweest. Ook kaartje meegekregen zodat wij altijd opnieuw kunnen reserveren en op internetpagina van het restaurant de menu's etc kunnen bekijken. Echt als bezoeker/klant gewaardeerd. En zeker voor herhaling vatbaar.

Alles op 13 maart 2014

7.7 Keuken 7 | Service 9 | Sfeer 7

Prima en attente bediening. Veel keus uit diverse menu's. Als je echt wilt weten hoe hier gekookt wordt absoluut Menu van de Chef nemen.

Andere menu's vielen wat tegen. Bij de ossenhaas overheerste de gember. Matige hoeveelheid en niet heel onderscheidend van andere betere chinees.

Anoniem op 24 november 2013

7.3 Keuken 8 | Service 7 | Sfeer 7

Wij hebben voortreffelijk gegeten alle gerechten waren zo te proeven ''vers'', en werden ook goed op temperatuur geserveerd en heel smakelijk met de juiste hoeveelheid saus.
Service was goed en men gaf de klant tussen de gangen door genoeg tijd om even te relaxen voor het volgend gerecht werd opgediend.
Voor herhaling vatbaar.!

Anoniem op 31 augustus 2013

8.3 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 7

Veel goede recensies over deze zaak gelezen. Toch nog verrast.Wat een goede ervaring.
4 gangen verrassingsmenu voor 27,50 . De amuse was al goed, 1e gang (Wagyu beef) super, 2e garnalen/coquilles idem, daarna lamsrack, was echt heerlijk en zelfs het dessert (meestal niet om over naar huis te schrijven bij oosters/A...

Lees hele review

Veel goede recensies over deze zaak gelezen. Toch nog verrast.Wat een goede ervaring.
4 gangen verrassingsmenu voor 27,50 . De amuse was al goed, 1e gang (Wagyu beef) super, 2e garnalen/coquilles idem, daarna lamsrack, was echt heerlijk en zelfs het dessert (meestal niet om over naar huis te schrijven bij oosters/Aziatische restaurants)viel positief op. Wijnen goed geprijsd, dit is bij de meeste restaurants tegenwoordig wel anders en lekker. Verhuis deze zaak naar een goede locatie en het zit elke avond vol!

Anoniem op 31 augustus 2013

Plattegrond Alle restaurantdeals in Leiden e.o.

Alexandrine Tinneplein 96-108 2331 PP Leiden

Over Alexander Leiden

Laat je meenemen op een culinaire rondreis door China bij Restaurant Alexander in Leiden.

Ben je een liefhebber van het echte Chinese eten? Dan ben je bij Restaurant Alexander helemaal op je plek. Chinees eten op de authentieke wijze zonder Europese invloeden met hoogstandjes van het allerhoogste niveau. Een weldaad en een streling voor de tong.

Menukaart

Laat chefkok en eigenaar Zhang Hu je verrassen met zijn culinaire gerechten en proef het echte China. Eerlijke gerechten, mooie authentieke kruiden en een chef die de fijne kneepjes van het vak kent.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Leiden e.o.
0cb5c4c3d8

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden