Knife fork icon red

Alexander Leiden

8,2 (49 reviews)
95%

Wat 49 mensen zeggen over Alexander Leiden

8.2
(49 reviews)
Eten
8.2
Service
8.4
Sfeer
8.0
95%
Schrijf een review

"Geweldig"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk gegeten.Erg vriendelijke bediening.

Adeline Joekes op 17 maart 2019
Geverifiëerd

"Zeer goed gegeten"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Na de uiterst vriendelijke ontvangst kwam vlot het eerste drankje. Ons gezelschap bestond uit 10 personen en we hebben diverse opties uit het menu besteld. Alles van voorgerecht tot nagerecht tot in de puntjes verzorgd. Echt een aanrader voor de liefhebber van de Chinese keuken.

O. Stapper op 20 november 2016

"''een beetje gluten is oke'' vond de chef."
4.3 Keuken 1 | Service 6 | Sfeer 6

Ik ging met mijn vriend hier eten om te vieren dat we 2 jaar samen zijn.
2 keer gemaild en nog gebeld om aan te geven dat ik coeliakie heb (een darmaandoening waardoor ik niet tegen gluten kan). De bediening is erg vriendelijk maar daarmee is ook alles gezegd. Ik kreeg mijn hoofdgerecht ''met een klein beetje glut...

Lees hele review

Ik ging met mijn vriend hier eten om te vieren dat we 2 jaar samen zijn.
2 keer gemaild en nog gebeld om aan te geven dat ik coeliakie heb (een darmaandoening waardoor ik niet tegen gluten kan). De bediening is erg vriendelijk maar daarmee is ook alles gezegd. Ik kreeg mijn hoofdgerecht ''met een klein beetje gluten'' omdat de chef vond dat het wel oké was. Ik had €7,50 extra betaald voor een extra gang (rode patrijs) maar daarvoor in de plaats kreeg ik 3 kleine garnalend (dit zonder het met mij te overleggen!!) MET poepdraad er nog in. Uiteindelijk kreeg ik als toetje dame blanche met een koekje erop... dit weer terug gestuurd. Dame Blanche is vanille ijs met warme chocolade saus... Dit was meer een soort sundea ijsje, 3 bolletjes slagroom ijs met een hoop slagroom erop en een beetje chocolade saus. De man die ons bediende was uiterst vriendelijk en probeerde het zo goed mogelijk op te lossen en gaf ons 2 kaarshoudertjes en speciale eetstokjes als cadeautje en verzekerde mij dat er écht géén gluten in de overige gerechten zaten, maar desondanks heb ik heel de nacht op het toilet gezeten met ernstige buikkrampen en vandaag nog steeds. Ze mogen mij bellen als de chefkok een andere baan heeft want ik ga écht niet terug meer.

Samantha op 19 januari 2016

"90 minuten wachten en nog steeds geen eten"
2.0 Keuken 2 | Service 2 | Sfeer 2

Op basis van alle goede recensies zijn we vorig jaar bij Alexander wezen eten en we hebben toen heerlijk gegeten. De service was toen aan de trage kant maar dat is niet altijd erg.
Gisteravond gereserveerd en om 19:00 zaten we aan tafel. Het was gezellig druk en binnen 5 minuten hadden we onze drankjes gekregen. N...

Lees hele review

Op basis van alle goede recensies zijn we vorig jaar bij Alexander wezen eten en we hebben toen heerlijk gegeten. De service was toen aan de trage kant maar dat is niet altijd erg.
Gisteravond gereserveerd en om 19:00 zaten we aan tafel. Het was gezellig druk en binnen 5 minuten hadden we onze drankjes gekregen. Niets leek een fijne avond in de weg te staan.
We konden natuurlijk niet vermoeden dat het een lange avond zonder eten zou worden. We hebben ruim een half uur moeten wachten voordat de bestelling werd opgenomen. Weer een half uur later nog steeds geen eten. Dat terwijl nieuwe gasten die ruim na ons waren gekomen het voorgerecht al op hadden. De serveerster zou er snel werk van maken.... 15 minuten later?? Nog steeds niet. Nogmaals gevraagd hoe het mogelijk was dat het zo lang moest duren? Nogmaals spoedde de serveerster zich naar de keuken en kwam met wat kroepoek terug. Om klokslag 20:30 zijn we opgestapt.

We hebben de afgelopen tijd een aantal keren overwogen om met onze ouders, al aardig op leeftijd, naar Alexander te gaan. Dat gaat dus niet gebeuren.

Dat de score voor food&drinks, service en value niet hoger scoren dan een 1 is, zal naar aanleiding van onze ervaring, waarschijnlijk niemand verbazen. De ambiance scoort laag omdat ik me zat te verbijten vanwege het lange wachten. Maar ook omdat het er veel te warm is en omdat de bediening erg gehaast en ongecoördineerd rondliep.

Voor de duidelijkheid, we hadden niet met AH-bonnen gereserveerd....

Joep op 27 september 2015

"Had heel veel beter verwacht."
4.0 Keuken 6 | Service 2 | Sfeer 4

Met gespaarde A.H. zegels (2e diner gratis) hier met 7 personen op vrijdagavond gegeten. (Ooit stond er nl een goede recensie in de Volkskrant.)
Er is maar één woord op zijn plaats: ONDERMAATS. Onattente, op het slordige af, bediening. Chaos bij het serveren van de maaltijden, (en niet alleen het lange wachten) O...

Lees hele review

Met gespaarde A.H. zegels (2e diner gratis) hier met 7 personen op vrijdagavond gegeten. (Ooit stond er nl een goede recensie in de Volkskrant.)
Er is maar één woord op zijn plaats: ONDERMAATS. Onattente, op het slordige af, bediening. Chaos bij het serveren van de maaltijden, (en niet alleen het lange wachten) Of te wel: Nooit meer Alexander in Leiden. (Van de 7 personen was er niet 1 die positief was. het lag dus niet aan mij)

Hans op 09 september 2015

Plattegrond Alle restaurantdeals in Leiden e.o.

Alexandrine Tinneplein 96-108 2331 PP Leiden

Over Alexander Leiden

Laat je meenemen op een culinaire rondreis door China bij Restaurant Alexander in Leiden.

Ben je een liefhebber van het echte Chinese eten? Dan ben je bij Restaurant Alexander helemaal op je plek. Chinees eten op de authentieke wijze zonder Europese invloeden met hoogstandjes van het allerhoogste niveau. Een weldaad en een streling voor de tong.

Menukaart

Laat chefkok en eigenaar Zhang Hu je verrassen met zijn culinaire gerechten en proef het echte China. Eerlijke gerechten, mooie authentieke kruiden en een chef die de fijne kneepjes van het vak kent.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Leiden e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden