Knife fork icon red
Update - Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor jouw reservering?

Restaurant Olivijn*

9,2 (78 reviews)

Wat 78 mensen zeggen over Restaurant Olivijn*

9.2
(78 reviews)
Eten
9.3
Service
9.3
Sfeer
9.0
Schrijf een review

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk gegeten met verrassende en wisselende smaken. Iedereen was ook super vriendelijk, erg behulpzaam en kundig. De tijd ging snel. Fijne herinneringen.

Willem S op 17 september 2020
Geverifiëerd

"Goed ontvangen en heerlijk gegeten"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Goede ontvangst, zeer vriendelijk personeel, en het eten was (uiteraard) subliem. De alcoholvrije cocktails bij iedere gang zijn een echte aanrader!

Small 586bef6c72 Small c846c9e694 Small 573b93c206
Hannah op 17 september 2020
Geverifiëerd

9.3 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 8

Heerlijk eten en goed gastheerschap

Erik op 17 september 2020
Geverifiëerd

"Restaurantweek"
8.7 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 10

Heerlijk gegeten! Beef wellington prachtig rosé serveren Is een kunst.

Sonja op 17 september 2020
Geverifiëerd

5.3 Keuken 6 | Service 4 | Sfeer 6

Helaas niet de beleving waar we op gehoopt hadden. Geen uitleg over de wijn. Lesje van buiten geleerd.Het eten was lekker, behalve de slow cooked ossehaas. Zonde van het vlees.

C van Daal op 16 september 2020
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Kleine Houtstraat 70 2011 DR Haarlem

Over Restaurant Olivijn*

In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?

SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.

Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.

Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!

Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden