Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We visited De Olivijn in Haarlem with my partner in June. The weather was great so we everyone was seated in the terrace which is minimal and beautiful. We had the 4-course meal. The food was fantastic, each dish with its own character and story. The final course (dessert) was fresh and fruity, perfect for a warm su...
Lees hele reviewWe visited De Olivijn in Haarlem with my partner in June. The weather was great so we everyone was seated in the terrace which is minimal and beautiful. We had the 4-course meal. The food was fantastic, each dish with its own character and story. The final course (dessert) was fresh and fruity, perfect for a warm summer day. Service was excellent and took their time explaining each course. Highly recommended!
Heerlijk gegeten (4-gangen lunch). Opmaak en kwaliteit voortreffelijk. Opvallend is de vriendelijke en aandachtige bediening. Doe eens wat anders en ga lunchen bij Olivijn!!
Wat een super ervaring! Heerlijke wijn-spijs combinaties. Het eten is een lust voor het oog en smaakexplosie
Alle gerechten hebben ons heerlijk gesmaakt. Vooral de wijnen waren uitstekend.
Een tip voor de bakker: de zoetigheidjes waren iets te zoet. Ga mee met de tijd... fabrikanten halen ook suiker uit de producten :-)
Geweldig. Het beste restaurant in Haarlem. Ik bennin alle sterrententen in Haarlem geweest, ook in Overveen en Heemstede, maar dit was de beste culinaire ervaring. De sfeer was minder omdat de lunch niet lekker loopt.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.