Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben heerlijk gegeten en gedronken. En de service was top!
Het eten was super lekker de bediening zeer matig en zeker geen Michelin ster waardig. Daarnaast 2x de rekening terug gestuurd omdat deze niet correct was en dat ging niet om een paar euro.
Fantastisch restaurant, gezellige en ongedwongen ambience, heerlijk eten.
Olivijn….Looked forward to this lunch with my wife. , But from the moment we crossed the treshold and entered the restaurant we felt hostility towards us. An unfriendly reception preceded our lunch.
Olivijn is a one star Michelin restaurant and we had lunch at the discounted price of euro 60 instead of the regular ...
Olivijn….Looked forward to this lunch with my wife. , But from the moment we crossed the treshold and entered the restaurant we felt hostility towards us. An unfriendly reception preceded our lunch.
Olivijn is a one star Michelin restaurant and we had lunch at the discounted price of euro 60 instead of the regular euro 80, because of the “Restaurant week” offer. 3 “amuses” were presented, one poor, one good and one excellent, where the excellent one was the one which had a licorice /fennel flavour. After the amuses the first course with crab, pure but not very flavour full, The second course was the scallop with , hazelnut and truffle. Good taste , but really the tiniest scallop i have ever seen and the dish does not deserve the name of a full course from a four course lunch. Main course, was 3 tin slices of sirloin ( total aprox 25 gr!!! ) 1 onion and some mushrooms, one green small asparagus. Quality was less than fair. The desert was maybe the best from the lunch….no that is not true ,.....by far it was the bread. The bread was homemade and really tasty, ,,,,excellent. This restaurant does not deserve a Michelin star nor a good rating by the Gault Milau guide. At best it must be mentioned in the Michelin guide . To conclude, far too expensive, overpriced wine list, the tiniest portions imaginable and service at the table at times hostile. It was the company of my wife that saved the meal, otherwise i would have felt scammed. in total ....a disappointing exprience.
Goed en lekker gegeten tijdens lunch - de verschillende gangen waren zeer verzorgd en met aandacht geserveerd - de sfeer in het restaurant is gezellig en warm
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.