Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Het eten was weer top, het is en blijft een feestje om bij Olivijn te eten. Het is en blijft persoonlijk, maar ik blijf de grote ronde tafels voor 2 personen wat ongemakkelijk vinden. Zeker als de bezetting in het restaurant niet hoog is. Dit keer liet de bediening wat steken vallen, rekening die niet klopte omdat i...
Lees hele reviewHet eten was weer top, het is en blijft een feestje om bij Olivijn te eten. Het is en blijft persoonlijk, maar ik blijf de grote ronde tafels voor 2 personen wat ongemakkelijk vinden. Zeker als de bezetting in het restaurant niet hoog is. Dit keer liet de bediening wat steken vallen, rekening die niet klopte omdat ik gebruik maakte van een actie, wijnarrangement dat niet was doorgegeven, geen bordje voor het brood (dat pas halverwege de lunch werd bijgezet). Het zijn kleine dingen, maar op dit niveau verwacht ik wat anders. volgende keer is het vast weer als vanouds.. 😜
Heerlijk gegeten met mooie wijn-spijs combi’s.
Heerlijk gegeten met mooie wijnen. Een aanrader!
Alles klopte bij Olivijn. Het eten en de wijn waren heerlijk. de service was heel attent en de sfeer was heel fijn.
Fijne avond gehad, bijzondere gerechten, mooie wijnen met een goed verhaal. Enthousiast team.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.