Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Echt een top ervaring.
Bij binnenkomst heb je niet de indruk dat je je in een michelin restaurant bevindt. Heel toegankelijk, sfeervol, geen posh uitstraling.
De bediening en service zijn professioneel en vriendelijk. Wij hadden gekozen voor de 5 gangen verrassingsmenu en ik had 3 bijpassende wijnen er bij besteld. Het was een smaken exp...
Bij binnenkomst heb je niet de indruk dat je je in een michelin restaurant bevindt. Heel toegankelijk, sfeervol, geen posh uitstraling.
De bediening en service zijn professioneel en vriendelijk. Wij hadden gekozen voor de 5 gangen verrassingsmenu en ik had 3 bijpassende wijnen er bij besteld. Het was een smaken explosie en tongstrelend ervaring. De tong met garnaaltjes en uien & zwarte knoflook dumplings was hemels. En de piepkuiken met truffels was wouw. Een absolute aanrader voor een date-night of met familie en vrienden.
Superb restaurant, brilliant food and exceptional wines. What impressed me the most was the sommelier; he simply made the evening unforgettable with his vibe and knowledge
Thank you!!! 🙏🏻
Beter kon het niet. Super eten en een goddelijk wijn arrangement. Personeel anticipeert zeer goed per tafel👌
We hebben lekker gegeten, maar ik miste de wouw die ik wel verwacht bij een sterren restaurant. Geen smaak combinaties die er uit sprongen en de wijn-spijs combinaties sprongen er ook niet uit.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.