Wat 134 mensen zeggen over Olivijn*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Zeer gastvrij en verrassende smaakcombinaties
Vreemd restaurant, hangt in tussen chique en wat populair. Leuke enthousiaste energie.Eten viel mij tegen , maar de ambiance maakte alles goed.
Genoten van een heerlijke lunch, mooie en verrassende gerechten en prima bediening!
Very good food and great service. I Like the wall coler which chef made himself, he is a artist!
Op een van de heetste dagen van het jaar, zaten we toch lekker buiten op de binnenplaats. Een 4-gangen lunch met bijpassende wijnen. Oftewel, 4 heerlijke gerechten, waarvan wij zelfs (als carnivoren) het vegetarisch gerecht bijzonder lekker vonden, met een selectie wijnen die je zelf niet zo snel zou kiezen. Leuke b...
Lees hele reviewOp een van de heetste dagen van het jaar, zaten we toch lekker buiten op de binnenplaats. Een 4-gangen lunch met bijpassende wijnen. Oftewel, 4 heerlijke gerechten, waarvan wij zelfs (als carnivoren) het vegetarisch gerecht bijzonder lekker vonden, met een selectie wijnen die je zelf niet zo snel zou kiezen. Leuke bediening die zorgen voor een ontspannen sfeer. De chef nodigde mij nog even uit in de keuken, om de 'heat in the kitchen' te laten voelen bij het fornuis. Petje af om daar de hele dag in te werken. Kortom, een hele prettige dag in een van de beste restaurants in de regio.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over Olivijn*
Keuken: Frans
In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?
SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.
Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.
Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!
Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.