Tante Koosje*

Frans
8,9 (932 reviews)
96%
Boek nu met alle vrijheid

Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.

Foto's gemaakt door gasten
Deel je foto's

Wat 932 mensen zeggen over Tante Koosje*

8.9 Gebaseerd op 932 reviews. 96% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Mooie kaart, super service

Mariette de Bruijn op 22 september 2021
Geverifiëerd

"Super fijne avond en heerlijk eten"
9.7 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 9

Enorm genoten van een 6 gangen diner met lekkere bijpassende wijnen.

Wikke Repko op 21 september 2021
Geverifiëerd

5.3 Keuken 6 | Service 6 | Sfeer 4

Eten was allemaal erg vlak van smaak. Geen spannende combinaties. Een serveerster was erg druk/luidruchtig met verhalen van vroeger met gasten die zij van vroeger kende. Wijnen erg prijzig. Prijs kwaliteit was niet in balans.
Het restaurant is ook erg oudbollig.

Marie op 20 september 2021
Geverifiëerd

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Leuke avond, zoals altijd

Hilal Titiz op 17 september 2021
Geverifiëerd

"Geweldige avond gehad"
9.3 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 10

Wat een feestje. Fantastisch heerlijk gegeten nadat we buiten begonnen waren met een borrel. Aardige, correcte, zij het lichte stijve bediening, eten was fantastisch, werd in het juiste tempo uitgeserveerd en zowel binnen als buiten heerlijk om te zitten. Kortom een aanrader van de bovenste plank.

mo op 16 september 2021
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Toon telefoonnummer

Over Tante Koosje*

Keuken: Frans

Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.

Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.

De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.

Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.

Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden