Tante Koosje*

Frans
8,9 (932 reviews)
96%
Gratis annuleren

Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.

Foto's gemaakt door gasten
Deel je foto's

Wat 932 mensen zeggen over Tante Koosje*

8.9 Gebaseerd op 932 reviews. 96% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review

8.3 Keuken 8 | Service 9 | Sfeer 8

Hartelijkee ontvangst wij hebben ook het tussen gerecht genomen en het wijn arangement alles paste goed bij elkaar.

Cees de Koning op 30 augustus 2010

8.3 Keuken 8 | Service 9 | Sfeer 8

Wij hadden ook het tussen gerecht genomen en het wijn arangement. Dit was voor ons een goede combinatie en het smaakte uitstekent.

C de Koning op 30 augustus 2010

8.3 Keuken 8 | Service 9 | Sfeer 8

De ontvangst bij de deur is al meteen hartelijk. Het restaurant doet gezellig aan de bediening attent. Amuses helemaal top, vooral het mini-ijsje met hangop. De gerechten waren prima. Eén minpuntje: die stoelen... absoluut niet geschikt om een avond lekker te tafelen!

Mirjam op 30 augustus 2010

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Zeer gezellig restaurant met een Michelin ster waar je toch in huiskamersfeer kunt genieten van het heerlijke, prachtig gepresenteerde eten. Wij wilden een kaasplankje met z'n 3-en delen en vervolgens kregen we alledrie een eigen bordje met daarop in 3-en gesneden stukjes kaas en garnituur. Geweldige service dus!

I Slee op 30 augustus 2010

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Het was weer geweldig. Ik eet hier ook weleens 'gewoon' en er is geen verschil in de zorg en aandacht die aan het eten en aan ons wordt besteed tijdens dining city. Heel professioneel en toch relaxed, en een leuke sommelier. Voor mij een topper!

Lucia Meeuwesse op 30 augustus 2010

Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Toon telefoonnummer

Over Tante Koosje*

Keuken: Frans

Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.

Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.

De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.

Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.

Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden