Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies.
Knife fork icon red

ARC. by Lute

8,7 (80 reviews)

Wat 80 mensen zeggen over ARC. by Lute

8.7
(80 reviews)
Eten
9.0
Service
8.9
Sfeer
8.1
Schrijf een review

"really stars"
9.3 Keuken 9 | Service 10 | Sfeer 9

very positive, I recommend it to everyone

Peter op 24 juni 2018

"Mixed bag..."
5.7 Keuken 5 | Service 6 | Sfeer 6

Tsja, gemengde gevoelens. Waarbij helaas toch het 'nee, niet nog een keer hier' overheerst. Dat zit 'm in het feit dat hier de boel niet in balans is. De pretentie wordt onvoldoende waargemaakt.
Het restaurant maakt deel uit van een hotel. En de restaurantruimte is kennelijk ook ontbijtzaal, want op een wit kastje...

Lees hele review

Tsja, gemengde gevoelens. Waarbij helaas toch het 'nee, niet nog een keer hier' overheerst. Dat zit 'm in het feit dat hier de boel niet in balans is. De pretentie wordt onvoldoende waargemaakt.
Het restaurant maakt deel uit van een hotel. En de restaurantruimte is kennelijk ook ontbijtzaal, want op een wit kastje in een looproute stond een broodrooster met vettige kruimels er om heen. Om 15.00 uur. Met slecht 4 gasten in de zaal, en 3 man sjiek personeel die daar ook regelmatig langs liepen. Dat kan niet.
Verder was er onvoldoende aandacht of we nog iets wilden drinken (hé, your loss, dan doen we geen wijn), en moesten wij aan de ober zeggen bij welke gang we waren.
Tel daarbij dat we het eten apart, bijzonder, maar niet erg lekker vonden, en je snapt dat we het bij deze ervaring laten.

Linda op 24 juni 2018

"Lutte ARC we hebben genoten "
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Wij hebben met 6 personen een geweldige avond gehad. Mooie ambiance, goede sfeer. Vriendelijk en enthousiast personeel. Het eten zag er prachtig uit en was heerlijk, de wijnen goed en de Gin cocktails oh la la spicey!

Marjoleine op 20 juni 2018

"Nice environment, great service"
9.3 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 10

Great environment for dining or just for drinks. Nice & innovative cocktail selection. Service of the staffs are also pretty good and friendly. May be because the restaurant is part of the hotel. The menu was quite little, for big eater, some people wouldn't feel enough. Taste was interesting but I think the taste w...

Lees hele review

Great environment for dining or just for drinks. Nice & innovative cocktail selection. Service of the staffs are also pretty good and friendly. May be because the restaurant is part of the hotel. The menu was quite little, for big eater, some people wouldn't feel enough. Taste was interesting but I think the taste was a bit too complicated. I am missing the taste of the fresh ingredients. However, I should give the chef the credit on doing a very good job with his great cooking technique, it has lots of surprise.

Yoyo op 20 juni 2018

"Geweldig"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Uiterst hoge kwaliteit deze keuken. Schot in de roos. Overtrof mijn verwachtingen. Variëteit aan frissen smaken, goed opgebouwd met verrassende combinaties. Verrassing in de mond maar ook in het oog. Als dit geen ster gaat worden ....... daarom heb ik maar alvast 3 x 5 sterren gegeven. Succes

Rob op 19 juni 2018

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Amsteldijk 67 1074 HZ Amsterdam

Over ARC. by Lute

We proudly present ARC.


De nieuwe toegankelijke hotspot van Peter en Marieke Lute heeft haar deuren geopend in het gerenoveerde stadsarchief. 


In ARC. zoekt Peter Lute met zijn team, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergelijkbare signatuur. Waar de Nederlandse keuken zich sinds de VOC-tijd keer op keer mengde met internationale invloeden, werken we in ARC. met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.


Het imposante pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. Studio Linse vertaalt in het huidige Amsterdam de historische energie naar een modern en warm design. Open en geheimzinnig tegelijk. ARC. is opgebouwd uit vier verbonden ruimtes: een bar, een smalle ruimte met hoge tafels, een restaurant en een atrium. Het maakt van ARC. een plek om te borrelen, om hapjes aan die borrel toe te voegen, een plek voor uitgebreide diners, en een plek waar oud en nieuw samenkomen. Ook buiten het zonnige seizoen dineren gasten al fresco op het terras door de strakke warmte lampen. Het terras en de bar blijven door de glazen pui met elkaar verbonden. De monumentale boom die een onmisbare plek midden in de tuin inneemt, vertelt op zijn eigen wijze een verhaal over de historie van Amsterdam.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden