Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies.
Knife fork icon red

ARC. by Lute

8,8 (68)

Wat zeggen mensen over ARC. by Lute

8.8
(68 reviews)
Eten
9.1
Service
8.9
Sfeer
8.3
Schrijf een review

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk eten in een fijne omgeving!

Elfr11 op 08 oktober 2019

7.3 Keuken 8 | Service 6 | Sfeer 8

Eten was lekker, maar de service zeer gehaast en minder attent en verzorgd dan je zou verwachten.

Mai op 06 oktober 2019

8.7 Keuken 8 | Service 10 | Sfeer 8

Goed gegeten, leuke sfeer. Gastvrij.

Het eetteam op 05 oktober 2019

"Duur smullen bij Lute"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Het eten is heel goed en niets is standaard: we proefden heel creatieve en verrassende combinaties. De bediening is goed, vriendelijk en attent.
De inrichting is ook goed. Alles is ruim opgesteld, zodat je zeker niet dicht op elkaar zit gepropt en elkaar goed kunt verstaan.
De prijs is wel behoorlijk aan de hoge kant, ook al was er sprake van een voordelige actie in het kader van de restaurantweek.

Ad Snelderwaard op 03 oktober 2019

7.3 Keuken 6 | Service 10 | Sfeer 6

Gezien de verwachtingen en de prijs viel het eten ons tegen. De smaak was wat vlak, zonder verassende smaakcombinaties. De gefrituurde glasnoodles bij het zalm gerecht waren oud en taai. De service was zeker wel eerste klas. De inrichting en styling goed, maar ook weer niet top. Al met al van ons toch geen aanbeveling.

Al op 02 oktober 2019

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Amsteldijk 67 1074 HZ Amsterdam

Over ARC. by Lute

We proudly present ARC.


De nieuwe toegankelijke hotspot van Peter en Marieke Lute heeft haar deuren geopend in het gerenoveerde stadsarchief. 


In ARC. zoekt Peter Lute met zijn team, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergelijkbare signatuur. Waar de Nederlandse keuken zich sinds de VOC-tijd keer op keer mengde met internationale invloeden, werken we in ARC. met lokale producten in internationale gerechten. Door technieken uit het Lute archief opnieuw te ontdekken, ontstaan innovatieve gerechten. Het is een heldere en frisse cuisine met af en toe de nodige verleiders. Lichte zuren en groentes worden afgewisseld met rijkere gerechten - romige sauzen waarvoor je bijna het glazuur van het bord schraapt om geen druppel te verspillen. De ingrediënten op het bord zijn – logischerwijs – enkel de beste.


Het imposante pand in neorenaissance stijl ontworpen door Roelof Kuipers, is al sinds 1892 een blikvanger aan de rand van de Pijp. Studio Linse vertaalt in het huidige Amsterdam de historische energie naar een modern en warm design. Open en geheimzinnig tegelijk. ARC. is opgebouwd uit vier verbonden ruimtes: een bar, een smalle ruimte met hoge tafels, een restaurant en een atrium. Het maakt van ARC. een plek om te borrelen, om hapjes aan die borrel toe te voegen, een plek voor uitgebreide diners, en een plek waar oud en nieuw samenkomen. Ook buiten het zonnige seizoen dineren gasten al fresco op het terras door de strakke warmte lampen. Het terras en de bar blijven door de glazen pui met elkaar verbonden. De monumentale boom die een onmisbare plek midden in de tuin inneemt, vertelt op zijn eigen wijze een verhaal over de historie van Amsterdam.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
918e3f8e77

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden