Knife fork icon red

Restaurant Vandeijck

9,3 (306 reviews)

Wat 306 mensen zeggen over Restaurant Vandeijck

9.3
(306 reviews)
Eten
9.4
Service
9.3
Sfeer
9.1
Schrijf een review

"Goed!!"
7.3 Keuken 8 | Service 7 | Sfeer 7

Heerlijk gegeten!
Mooi menu van goede kwaliteit, met geweldige smaak en prachtig geserveerd.

C. op 27 maart 2014

"heerlijk eten in een romantische sfeer"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Na goede geluiden van enkele vrienden was de restaurantweek een goede aanleiding om lekker met zijn 2 bij van Deijck te gaan eten. Een heerlijk 4 gangen menu werd omkleed met allerlei amuses. Heerlijk gegeten en de medewerkers zorgen voor een gezellige ambiance.
Een echte aanrader.

Gerrit Menting op 24 maart 2014

8.7 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 10

Een heerlijke avond gehad, bijzondere en op zeer verfijnde manier werden de gerechten gepresenteerd.
Het was onze eerste kennismaking met dit restaurant.Maar wij gaan dit nogmaals herhalen.... Grote klasse

liliane op 24 maart 2014

"Eerste en laatste keer"
4.7 Keuken 4 | Service 4 | Sfeer 6

Via de restaurantweek kennisgemaakt met dit restaurant. Wij gingen nu proefdraaien omdat we binnenkort met een hele groep wilde gaan eten dus dit was een uitgelezen kans.Amuse stelde niks voor alles met een kerriesmaak. Voorgerecht vonden we met zijn 4 niet echt lekker, tussengerecht was aardig en het vlees bij het ...

Lees hele review

Via de restaurantweek kennisgemaakt met dit restaurant. Wij gingen nu proefdraaien omdat we binnenkort met een hele groep wilde gaan eten dus dit was een uitgelezen kans.Amuse stelde niks voor alles met een kerriesmaak. Voorgerecht vonden we met zijn 4 niet echt lekker, tussengerecht was aardig en het vlees bij het hoofdgerecht was goed. De bijlage bij alle gerechten was niet om over naar huis te schrijven.En alles was een beetje weinig.De bediening een beetje chaotisch en laat te wensen over. Rode wijn veel te koud en uit witte wijn glazen, en uiteindelijk klopt de rekening ook nog niet.

Tonnie van den Berk op 24 maart 2014

"Een hele aangename eerste kennismaking"
9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Tim Looijenga (maître sommelier) en Gardy Joordens (chef) opende nog geen twee jaar geleden de deuren en ze hebben reeds een plaatsje verworven in de Lekker gids. Geen jonge talenten maar ervaren kerels die hun sporen reeds hebben verdiend in gerenommeerde restaurants. De hoogste tijd dus voor een eerste kennismakin...

Lees hele review

Tim Looijenga (maître sommelier) en Gardy Joordens (chef) opende nog geen twee jaar geleden de deuren en ze hebben reeds een plaatsje verworven in de Lekker gids. Geen jonge talenten maar ervaren kerels die hun sporen reeds hebben verdiend in gerenommeerde restaurants. De hoogste tijd dus voor een eerste kennismaking.
Het weer was wisselvallig en we kregen een plaatsje in de serre. Het pand ziet er van buiten niet zo indrukwekkend uit maar van binnen is het keurig gerenoveerd. Een redelijk strakke moderne inrichting waarin het behoud van authentieke elementen een sterk sfeer verhogende rol hebben. Bij binnenkomst stap je de loungeruimte binnen voorzien van luxe fauteuils met uitzicht op de grote “open” keuken waar de koeien op de muur direct opvallen. De tafels in het restaurant dat verdeeld is in verschillende ruimtes waren keurig met linnen ingedekt. In de serre lagen er een ronde groene vilten placemats op tafel met mooie linnen servetten. De met leder beklede armstoelen zitten prima.

De eerste hapjes worden uitgeserveerd. Een creatieve stellage van een stukje boomstam met gewikkeld ijzerdraad waaraan de hapjes geregen waren. De marshmallow van saté was verrassend lekker evenals de gemarineerde en geblancheerde rettich met hartige kruiden.

De eerste amuse was een gepocheerd kwarteleitje met bolletje crème van prei en een crumble van noot. Dit combineerde wat minder met de wijn maar was zeker erg lekker.

De tweede amuse kwam op een stelling. Als basis een stukje kunstgras met op een paaltje een in lengte doorgesneden mergpijp waarop de blokjes in merg gepocheerde pompoen lagen met erop stukjes hazelnoot. Een verrassende combinatie, heerlijk.

De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd door Tim Looijenga, een gerijpte Sauvignon Blanc 2010 uit de Loire van Chateau Pierre Bise. Door productiewijze en leeftijd een minder fruitige wijn met een iets krachtigere body. Uit de keuken een kleurige presentatie van gemarineerde makreel, gelei van langoustine bisque, structuren van wortel, toefjes gel van piccalilly en zwarte krokantjes van aardappel. Een prima combinatie in smaak en structuur.

De tweede begeleider was een Italiaanse Vernaccia di san Gimignano van het huis Cesani gemaakt van Vernaccia. Een subtiel aroma met tonen van kruisbes en een klein bittertje in de afdronk. Uit de keuken een strakke presentatie van een sappig stukje krokant gebakken zeebaars met verfijnd garnituur van marloeskes, geschroeide lente-ui en gemarineerde peer. Het geheel wordt aan tafel afgewerkt met een delicate saus van prei (gekruid met een vinaigrette van lavendel). Mooie verfijnde smaken, genieten weer.

We schakelen over op een iets terug gekoelde Gamay uit de Julienas van Domaine de Gry-Sablon. Een fruitige rode met tonen van bessen. Uit de keuken een culinaire bereiding met The Duke Of Berkshire (Engels varken dat in de omgeving van Best wordt gekweekt). Een stukje filet van de rug met erop een klein stukje langzaam gegaarde zwoerd. Hoewel ik niet zo van zwoerd houd moet ik zeggen dat deze in combinatie met de filet prima combineerde en zorgde voor een diepere smaak. Verder op het bord een stukje gerookte paling, structuren van biet afgewerkt met een vinaigrette met vadouvan. Een verrassend mooie smaak combinatie. De heerlijke vinaigrette booste de smaken en was tevens de koppeling met de wijn.

Voor het hoofdgerecht was een houtgerijpte Chileense Chardonnay Reserva 2010 geselecteerd van het huis Alto Palena. Mooie klassieke stijl met aardig wat tonen van hout. Uit de keuken een mooie compositie van langzaam gegrilde tarbot met hierop een kroepoek van quinoa, heerlijke crème van pompoen, cilinder aardappel met erop poeder van olijf, cilinders beetgare zoete aardappel, stukje artisjok en toefjes pure van artisjok. Aan tafel afgewerkt met een heerlijke saus van gebrande paprika. De cuisson van de tarbot was prima. De smaakmakers waren de saus en de crème van pompoen.

De dessertwijn was een versterkte Italiaanse Natale Gini van Il Santo gemaakt van Trebbiano en Malvasia. Mooie amber kleur met in het aroma tonen van noten. Smaak medium zoet en een bittertje in de afdronk. We kregen om de smaak te resetten eerst nog een klein pre dessertje op een op een verfrommeld San Pellegrino blikje, leuk.
Het dessert zag er verzorg uit. Op een mooi wit bord lag als basis een crème van Valrhona caramelia chocolade, hierop een crumble van specerijen, ijs van gebrande mango, gel van duindoornbes en chocolade schotsen. Een hele mooie smaak combinatie met vernieuwde smaken en een goede balans tussen zoet en zuur. De wijn vond ik persoonlijk iets minder aansluiten daar het gerecht het bittertje versterkte en de alcohol branderig maakte.

Bediening is erg goed verzorgd door een drietal personen die het werk met liefde voor het vak uitvoeren. De hoofdrol was weggelegd voor Tim Looijenga die overigens niet alle wijnen zelf presenteerde. De wijnen waren goed gekozen en ze sloten met name aromatisch goed aan. Over smaak valt te twisten en ik ben zelf voorstander van een iets elegantere stijl van begeleiders.
Prijs kwaliteitsverhouding is prima, drie gangen menu 22,50, extra tussengerecht 8,-, huiswijn 3,75, begeleidende wijnen 6,- en koffiearrangement 5,50.

De keuken heeft weten te verrassen met mooie en vernieuwde smaken. De ervaring van de chef komt tot uitdrukking in de gerechten. De liefhebber van culinair verfijnde gerechten zal hier graag een stukje voor omrijden. Het restaurant ligt op een knooppunt van fietsroutes. Hiervoor is er een tweede kaart aanwezig met goed bereide alledaagse gerechten. Voor ons was het een hele aangename eerste kennismaking.

Ad Wijgerde op 24 maart 2014

Plattegrond Alle restaurantdeals in Riethoven e.o.

Dorpsplein 4 5561 AV Riethoven

Over Restaurant Vandeijck

Restaurant Vandeijck, gelegen in Riethoven, is een bijzonder restaurant op het snijpunt van oud en nieuw, van klassiek en modern.
Een monumentaal pand waar de gastvrije, authentieke sfeer van weleer heerst. Een plek waar culinaire verwennerij, warmte en gezelligheid tot een uniek en bijzonder resultaat samensmelten.

In de aangename ambiance van deze monumentale boerderij mengt de sfeer van het verleden zich met het beste van onze tijd.

Een moderne topkeuken waar kwaliteitsgerechten worden bereid met vakmanschap en passie. Maak kennis met een rijke variatie van moderne versies van beproefde klassiekers met behulp van de nieuwste technieken en de mooiste producten uit de regio en de nieuwe wereld.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Riethoven e.o.
Add7d14a5d

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden