Volg Diningcity op Instagram zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste restaurants en beste deals
Wat 529 mensen zeggen over Posthoorn
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben heerlijk gegeten, met een lekker wijnarrangement.Fijne bediening en een sfeervolle ambiance!
Wij hebben erg genoten van het "dinerdagen" diner en de zeer vriendelijke bediening. Wij raden dit restaurant ten zeerste aan!
Bij binnenkomst werden we direct welkom geheten. Onze jassen werden aangenomen en we werden naar onze tafel begeleid. Onze stoelen werden aangeschoven en we namen een bruisend apperatiefje. Gevraagd werd of er rekening moest worden gehouden met het niet serveren van bepaalde ingredienten en of we het menu als verras...
Lees hele reviewBij binnenkomst werden we direct welkom geheten. Onze jassen werden aangenomen en we werden naar onze tafel begeleid. Onze stoelen werden aangeschoven en we namen een bruisend apperatiefje. Gevraagd werd of er rekening moest worden gehouden met het niet serveren van bepaalde ingredienten en of we het menu als verrassing wilden behouden. De wijnkaart werd gebracht en we kregen de optie om een bob-wijnarrangement te nemen zodat we toch bij elk gerecht van een zorgvuldig uitgekozen wijn konden genieten ondanks dat we met de auto waren. Brood werd geserveerd waarbij we konden kiezen tussen bruin en wit. Er werden twee amuses geserveerd alvorens de eerste gang werd ingezet. De sommelier legde keurig en helder bij ieder gerecht uit welke wijn erbij geschonken werd. Enige wat door ons als prettiger zou zijn ervaren zou een vaste tafelheer/vrouw zijn geweest die de gerechten kwam serveren. Deze wisselde. Dit deed echter niets af aan de volledige uitleg die bij ieder gerecht werd gegeven. Het restaurant heeft een mooie, warme uitstraling. Wellicht doordat we genoten van een lunch op zondagmiddag, waren weinig tafels bezet. Dit maakte een ietwat kalere indruk en maakte dat een gezellig heersend geroezemoes van babbelende mensen wat minder was. Overall hebben wij een heerlijke seat gehad.
Een heerlijk restaurant met een prettige onopgedrongen sfeer. We hebben ons laten verassen met het menu en elk bord was weer een reis van genot. De bediening was heel vriendelijk en de keuken super professioneel. Alles onder controle!
Het eten was uitstekend, maar naar aanleiding van de toelichting bij de gerechten waren onze verwachtingen m.b.t de smaaksensaties soms wat hoger gespannen dan de werkelijkheid bood.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Monnickendam e.o.
Over Posthoorn
Keuken: Frans
Hotel Posthoorn bevindt zich in historische centrum van Monnickendam vlakbij de toeristische dorpen Marken en Volendam en slechts een kwartier rijden van Amsterdam. Het hotel is gevestigd in een rijksmonument; een schitterend gerestaureerd pand uit de 17e eeuw en sinds 1881 een begrip bij levensgenieters.
Restaurant Posthoorn grenst aan een prachtige veranda en monumentale binnentuin, waar je zomers kunt genieten van een aperitief en daarna aansluitend dineren in een ingetogen, modern klassiek ingerichte omgeving met een internationale sfeer.
De Franse keuken wordt geleid door chef Jeroen Bavelaar. Hij behoort tot de nieuwe generatie topchefs in Nederland. Na een imposante carrière bij verschillende restaurant en rechterhand van toppers als Jonnie Boer en Lucas Rive, werkt hij sinds 2010 als culinaire kracht bij Posthoorn*. Hij combineert klassieke gerechten met moderne en innovatieve ingrediënten uit de wereldkeuken om zo de meest verfijnde smaken te creëren. Hij aarzelt niet om zoet, zout en zuur te verbinden.
Marc Boeljon, Patron Sommelier, is van jongs af aan opgegroeid in Monnickendam en onderaan de ladder begonnen met zijn carrière in de horeca en onder zijn leiding werd de Posthoorn* in 2008 bekroond met een Michelinster. Marc zijn werkwijze is vaktechnisch tot in de perfectie, maar vooral met een eigenwijze en informele signatuur.