Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.
Wat 121 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Fantastische avond gehad met heerlijke amuses en gerechten. Top!
Heerlijke amuses, geweldig origineel voorgerecht (tuintje met slak), tussengerecht van vis was heerlijk, super mals hoofdgerecht (kalfshaas)was perfect klaargemaakt en ook het dessert was voortreffelijk. Prima wijnarrangement. Vriendelijke bediening. Voor iedereen een aanrader!!
Wederom heerlijk gegeten bij ML. We hebben een extra tussengang genomen die zeker de moeite waard was. De bijpassende wijnen maakten het compleet! Nog nooit zo lekker gegeten voor die prijs -)
Wij zijn zeer zeker van plan om op korte termijn terug te komen.
Wij hebben enorm genoten.
Bedankt.
Groetjes Mark en Lucienne
Heerlijk gegeten in een voor mij onbekend restaurant in mijn eigen stad.
Mooi verzorgde en smakelijke gerechten, vriendelijk personeel met een goede uitleg van de gerechten en wijnen jammer dat er maar weinig tafels voor de lunch bezet waren dit maakte de sfeer wat minder levendig.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.