Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.
Wat 121 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Jeetje wat heb ik hier HEERLIJK gegeten! Echt een aanrader! Je merkt dat ze tegen Michelinsterren niveau aan koken. Ik zou zeggen ga zo door en binnenkort ontvangen jullie zeker een ster! Jammer dat we aan een gedeelde tafel zaten, maar voor de rest super! Ik kom hier zeker nog een keer terug.
Heerlijke avond gehad, eten perfect en de bediening erg attent
Eten was zeker goed. Kwaliteit top en goed bereid. Wel erg druk op het bord (te veel smaken en te veel beweging). Daar moet je echt van houden. Wel heel knap bereid, je ziet dat daar werk in is gaan zitten! Helaas blijft de bediening erg achter. Wijnen worden niet toegelicht en wijnglazen worden na ieder slokje bijn...
Lees hele reviewEten was zeker goed. Kwaliteit top en goed bereid. Wel erg druk op het bord (te veel smaken en te veel beweging). Daar moet je echt van houden. Wel heel knap bereid, je ziet dat daar werk in is gaan zitten! Helaas blijft de bediening erg achter. Wijnen worden niet toegelicht en wijnglazen worden na ieder slokje bijna agressief bijgevuld. Helaas zijn er ook geen karaffen kraanwater. Verder kreeg ik sterk het gevoel dat men ons inschatte als eenmalige klant en daardoor veel minder moeite deed, soms tot het ongeinteresseerde aan toe. Jammer, want anders hadden we er zeker nog wel eens over gedacht. Nu zullen wij nooit meer komen. De restaurantweek is een eigen keuze en een mogelijkheid te laten zien wat je kunt als restaurant. Tip: doe alleen mee als je het als restaurant ook leuk vind en straal dat dan uit! En behandel al je klanten netjes.
wij hebben buiten dat we bij de eerste 2 gangen redelijk lang moesten wachten heerlijk gegeten.
het is ook een heel mooi pand.
Uitstekend gegeten gisteren bij ML in Haarlem.
We zijn de hele avond verwend met verrukkelijke amuses ( ook bij het dessert kwamen amuses ! ) , er werd wat betreft de samenstelling van de gerechten niet op een dubbeltje gekeken. Vooraf verse King Crab en als hoofdgerecht supermalse kalfshaas perfect gebakken met ...
Uitstekend gegeten gisteren bij ML in Haarlem.
We zijn de hele avond verwend met verrukkelijke amuses ( ook bij het dessert kwamen amuses ! ) , er werd wat betreft de samenstelling van de gerechten niet op een dubbeltje gekeken. Vooraf verse King Crab en als hoofdgerecht supermalse kalfshaas perfect gebakken met een krokant laagje. Vlotte en attente bediening. De rode huiswijn was goed, de witte huiswijn ( een Sauvingnon Blanc) viel wat tegen. Een sterwaardig restaurant en een aanwinst voor de stad Haarlem.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.