Je kunt bij dit restaurant gratis annuleren. Reserveer nu, dan ben je alvast verzekerd van je tafel.
Wat 121 mensen zeggen over ML*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Ontvangst was vriendelijk. Restaurant was niet druk. Bediening erg vriendelijk.
We kregen het menu onder ogen en we wisten niet wat het inhield. Ingredienten waar wij nooit van hebben gehoord. We waren wel heel benieuwd. Alles smaakte lekker. Gerechten waren heel mooi geserveerd. Ik mocht in plaats van zoete nager...
Ontvangst was vriendelijk. Restaurant was niet druk. Bediening erg vriendelijk.
We kregen het menu onder ogen en we wisten niet wat het inhield. Ingredienten waar wij nooit van hebben gehoord. We waren wel heel benieuwd. Alles smaakte lekker. Gerechten waren heel mooi geserveerd. Ik mocht in plaats van zoete nagerechtjes vers fruit krijgen. Aan het eind werden we verrast met een extraatje van de kok. Heel attent en service gericht.
wij hebben een heerlijke avond gehad eten en personeel was allemaal prima
Gezellig en smaakvol ingericht restaurant. Zeer alerte en vlotte bediening. Uitstekende keuken.
Een van mijn favoriete restaurants in Haarlem. Gevestigd in historisch pand, prachtige binnentuin, ruime tafelsetting en FANTASTISCH eten. Chef-kok Mark weet op onnavolgbare wijze ingredienten smaakvol en verrassend te verenigen in gerechten met zijn persoonlijke signatuur. Kortom; altijd een FEEST - zowel voor oog als smaakbeleving - hier te kunnen aanschuiven.
Heerlijk gegeten in een ontspannen sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar.
Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.
Over ML*
Keuken: Frans
Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.
Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.
Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.
Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.
Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.