Het Wapen van Schotland

Vegetarisch, Schots
8,9 (48 reviews)
100%
Boek nu met alle vrijheid

Je krijgt direct een bevestiging, met GRATIS annulering.

Wat 48 mensen zeggen over Het Wapen van Schotland

8.9 Gebaseerd op 48 reviews. 100% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Wij hebben lekker gegeten; de bediening was vriendelijk en voorkomend. Zeker een 2e bezoekje waard!

Jaap op 13 december 2019
Geverifiëerd

"Kiplekker gevoel na ons etentje?"
8.0 Keuken 6 | Service 10 | Sfeer 8

Het is verplicht om een duim naar boven of naar beneden te kiezen om een review te kunnen plaatsen. Ik had liever niet willen kiezen, maar koos voor een duim naar boven omdat het geheel dat toch wel verdiende.
Ondanks het onderstaande verhaal hebben we wel genoten van ons etentje, we zagen er ook nog wel de grap v...

Lees hele review

Het is verplicht om een duim naar boven of naar beneden te kiezen om een review te kunnen plaatsen. Ik had liever niet willen kiezen, maar koos voor een duim naar boven omdat het geheel dat toch wel verdiende.
Ondanks het onderstaande verhaal hebben we wel genoten van ons etentje, we zagen er ook nog wel de grap van in dat bij het voorgerecht de kip twee keer terug moest en dat mede daardoor het hoofdgerecht met kip op zich liet wachten omdat men er zeker van wilde zijn dat dit goed heet op tafel zou komen.
De ontvangst was hartelijk en onze eerste drankjes werden vlot geserveerd.
We (groepje van 6) kwamen tegelijk aan met anderen, in totaal zeker 20 mensen.
We deden zelf vrij lang over het kiezen van onze gerechten. Onze voorgerechten kwamen mooi optijd. Echter was de kip van één van ons helemaal koud vanbinnen. Er werd een gratis drankje aangeboden aan hem en na ongeveer 5 minuten kwam er een nieuw voorgerecht. Ook deze kip was lekker heet aan de buitenkant, maar was op het bot helemaal koud. Toen maar voor een soep gekozen. Intussen waren de andere vijf al goed en wel klaar met het voorgerecht, ondanks expres langzaam eten. Er kwam een derde portie kip, ditmaal goed heet.
Na meer dan de helft gegeten te hebben van haar voorgerecht (salade) constateerde onze dochter dat een ingrediënt dat duidelijk genoemd werd op de kaart, volledig ontbrak in haar gerecht. Het smaakte wel goed, dus daar is op dat moment geen opmerking over gemaakt.
Vervolgens de hoofdgerechten. Vijf ervan werden tegelijk geserveerd, maar op het zesde (kip) moesten we zo lang wachten dat het andere eten erg afkoelde.
Idee: Misschien (sommige) hoofdgerechten op een voorverwarmd bord serveren in het vervolg?
We zaten lekker te eten toen er weer een fout werd opgemerkt, weer ontbrak een ingrediënt terwijl ook dat duidelijk genoemd was op de kaart.
Ook daarvan is op dat moment niets gezegd, om niet nog meer vertraging in de avond te krijgen.Ook was de kwaliteit van het vlees (varkenshaas) in dit gerecht niet geweldig, wat de garing blijkbaar moeilijk maakte en wel erg aan de krappe kant was vanbinnen, net voldoende om niet terug te sturen naar de keuken.
De smaken van wat werd geserveerd waren allemaal goed, gelukkig. Na onze hoofdgerechten kwam het personeel met de dessertkaart, deze hebben we niet bekeken. We hadden met twee restaurantdinercheques gereserveerd, dus in principe minstens voor twee mensen een 3 gangen menu. In verband met de opgemerkte fouten hebben we na twee gangen besloten geen desserts meer te nemen. In verband met de viering van mijn man zijn verjaardag had ik een heel lekkere taart gebakken om bij de koffie te serveren; thuis.
Vóór het afrekenen hebben we wel verteld over de ontbrekende ingrediënten en er bij gezegd dat we dat niet direct na constatering hebben gemeld omdat de smaken verder goed waren. Hebben we domweg pech gehad deze avond? We gaan het toch maar niet uitproberen.
Ondanks dat er geen desserts werden gegeten is één dinercheque geaccepteerd, een net gebaar.
Het is verplicht om een duim naar boven of naar beneden te kiezen om een review te kunnen plaatsen. Ik had liever niet willen kiezen, maar koos voor een duim naar boven omdat het geheel dat wel verdienden.

Luna op 21 september 2019
Geverifiëerd

"Ontspannende sfeer"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk gegeten, vriendelijke bediening, leuke accomodatie

Janneke Nienhuis op 02 september 2019
Geverifiëerd

"Verjaardags etentje"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Wij hebben weer super genoten van zowel het eten als de service. De man was jarig en kreeg als verassing een glas ijs met een vuurpijl,

Lia Koning op 31 augustus 2019
Geverifiëerd

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Goed eten voor een nette prijs hier gaan we zeker nog eens wat eten.

H.W. Rutten op 27 juli 2019
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Hooghalen e.o.

Toon telefoonnummer

Over Het Wapen van Schotland

Keuken: Vegetarisch, Schots

Het Wapen van Schotland is een gezellig Schots restaurant in het centrum van Hooghalen. Al sinds 1900 is hier een horeca gelegenheid gevestigd en sinds 10 januari 2009 zijn Petra en Kees Mulder de eigenaren van dit stukje Schotland in Drenthe. Het sfeervol ingerichte Schotse restaurant biedt plaats aan circa 80 gasten. Het beschikt over ruime eigen parkeergelegenheid en een zonnig terras.

Regelmatig is er livemuziek in ons restaurant en elke tweede vrijdag van de maand houden wij een whiskyproeverij met passende hapjes. Zie hier voor de Agenda voor meer informatie.

Onze whiskybar heeft een ruime en nog steeds groeiende collectie whisky. Er zijn diverse soorten speciaalbier en ook Schots bier op de tap!

Reserveer een tafel Reserveer een tafel

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden