Knife fork icon red

Envy

8,6 (537)

Wat zeggen mensen over Envy

8.6
(537 reviews)
Eten
8.9
Service
8.6
Sfeer
8.3
Schrijf een review

8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

It’s okay. Not bad but nothing outstanding

M. op 20 april 2019

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Heerlijk van 8 gangen mogen genieten. Bij aanvang wijn advies gevraagd; deze sloot perfect aan. Tussen de gerechten de juiste intervallen zodat we gezellig konden dineren. Al het personeel zeer behulpzaam en beleefd.
Super avond gehad en zeker een van de favorieten restaurants in Amsterdam

Bram Van der sanden op 29 maart 2019

"Envious."
8.7 Keuken 8 | Service 10 | Sfeer 8

Food was quite interesting and well thought through. Very nice experience, quite accommodating. We had asked for one vegetarian meal, which they took care of quite nicely. A very pleasant experience.

Geoff op 26 maart 2019

9.3 Keuken 10 | Service 8 | Sfeer 10

Very nice food and environment

Rui op 25 maart 2019

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Eigenlijk alles klopte. Ik doe maar even of ik de bonbon met bieten nooit heb gekregen. Hoewel die met een lieve lach en veel enthousiasme werd overhandigd weet ik nu dat bieten en witte choco niet mijn ding is. Amuse was heerlijk, voorgerecht ook (en oh, dat brood met truffelboter!). De vis was perfect gekookt? Gestoomd? (geen idee, maar was precies goed). Ik kreeg helaas (als enige, bij mijn 3 tafelgenoten ging het gelijk goed) ipv een stuk lam een stuk vet, maar er werd gelijk aangeboden die om te wisselen. Heerlijk op smaak gebracht! En alles zag er werkelijk prachtig uit (van minder belang, maar toch leuk!) Als ik dan minpuntjes moet noemen dan is het dat de bank wel iets hoger mocht en het feit dat ze niets speciaals hadden tbv mijn verjaardag. Maar dat zijn hele kleine minpunten op een verder perfecte avond. Tip: verkoop de truffelboter en breadpudding los. Wij komen zeker terug!

Mymbolic op 23 maart 2019

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.

Prinsengracht 381 1016 HL Amsterdam

Over Envy

In Envy gaat het om proeven, veel proeven. Of het nu eten of drankjes betreft! De gerechten zijn van klein formaat die je goed kunt delen zodat je zoveel mogelijk verschillende dingen kunt bestellen en proeven. Eén oester en een beetje charcuterie om mee te beginnen, daarna enkele koude en warme gerechten, een paar stukjes bijzondere kaas en misschien een dessert om te delen ter afsluiting. Bij bestellen óf van voor af aan beginnen mag altijd. De gerechten zijn van een hoog niveau, maar worden geserveerd in een informele setting. Geen traditioneel linnen, geen stijve bediening, geen pretenties, maar een huiselijke, toegankelijke sfeer waar elke Bourgondiër zich thuis voelt.

Al meer dan 10 jaar geleden opende Envy haar deuren op de Prinsengracht. Vanaf de straat kijk je direct de open keuken in zie je de keukenbrigade de lekkerste gerechten bereiden. In deze lange, gezellige pijpenla wisselen lage tafels en hoge bartafels elkaar af. De lange wand, naast de bartafel, is van voren naar achteren geheel gevuld met showkoelingen waar mooie ingrediënten en dranken in uit gestald staan. Je smaakpapillen worden hierdoor meteen aangesproken.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Amsterdam e.o.
7518002eb3

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meldt u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden