NIEUW: Wil jij voordelig uit eten bij 500 top restaurants? Reserveer nu voor de Restaurant Week 2023

5 dingen die je leert in de masterclasses van Cheflix

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 20 april 2021 • Leesduur 2 minuten

Of ik me op kon geven voor de cursus pocheren-kun-je-leren, riep ik altijd als geintje als het over koken ging. Wat blijkt? Dat kan inderdaad en je leert het niet van de minste. Chef-kok Ron Blaauw, die bekroond werd met twee sterren door Michelin, legt fijntjes de techniek uit. Maar Cheflix is meer, véél meer. We presenteren je alvast vijf punten, waardoor je ook een masterclass wilt volgen bij een meesterchef.

Spring naar

1. Het tot in perfectie pocheren van een ei

Wat ik zei: Ron Blaauw, bekend van Ron Gastrobar, die je vertelt hoe je dat ene kolkje maakt om je ei zachtjes in te gieten. Het is bijna therapeutisch om naar te kijken en ondertussen leer je meteen waarom dat kolkje zo belangrijk is, hoeveel azijn je moet gebruiken, dat het water net tegen de kook aan hoort te blijven en dat door dat kolkje het eiwit zich keurig over het eigeel verdeelt. Terwijl je volgens meesterchef Blaauw ondertussen een croissant in de oven kunt opwarmen. Eigenlijk leert hij je niet alleen pocheren, maar geeft hij meteen de beste ingrediënten voor een perfecte zondagmorgen.

2. Dat je van koken heel zen wordt

Bij Cheflix doen ze trouwens onder het koken iets met de achtergrondmuziek, want je wordt enorm zen van het kijken en luisteren naar al die meesterchefs die daar de sterren bij elkaar staan te koken. Ik heb Jonathan Zandbergen van Restaurant Hotel Merlet braadvocht over een entrecote zien druppelen en het leek me de meest ontspannen handeling die ik in tijden heb gezien.

3. Dat een sterrenmaal niet ingewikkeld hoeft te zijn

Een meesterlijke risotto die ineens dodelijk simpel is omdat je af mag kijken bij Ron Blaauw, kalfssukade met gefrituurde sukadeharen en spruitjessalade van Stefan van Sprang of wat dacht je van vegetarische rendang van spitskool door Soenil Bahadoer? Een recept uit een kookboek kiezen is natuurlijk leuk, maar de keuken in duiken met deze chef-koks maakt koken veel leuker. En niet onbelangrijk: de gerechten zijn heel behapbaar om te maken, vooral omdat je af mag kijken. Je gaat aan deze masterclasses absoluut nieuwe lievelingsrecepten overhouden, die je gemakkelijk van de website Cheflix kunt downloaden en uitprinten.

4. Hoe je die risotto niet verknalt

Het is natuurlijk reuze-handig als iemand je uitlegt hoe je iets klaar moet maken, maar het is nog makkelijker als daarbij wordt gezegd wat je vooral niet moet doen. Een biefstuk bakken in een te grote pan? Funest. Licht aangebrande knoflook in een risotto? Opnieuw beginnen. Een ei proberen te pocheren waar de dooier kapot van is? Gaat niet lukken. De meesterchefs van Cheflix geven je niet alleen instructies over hoe het hoort, maar fluisteren je ook de fouten in die je niet wilt maken. Heel handig.

5. Koken met gevoel

Uiteraard krijg je een boodschappenlijst met ingrediënten, natuurlijk vertelt Jacob Jan Boerma Restaurant De Leest hoe lang je de zalm hoort te bakken en Stefan van Sprang van Restaurant aan de Poel laat zeker zien hoe je een bord mooi opmaakt. Maar het belangrijkste dat je gaat leren in de masterclasses van Cheflix is koken met rust en gevoel. Zonder dat je keuken ontploft, de specerijen je om de oren vliegen en alles ondertussen aanbakt.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over dat je daarna álles op mag eten.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden