De 10 winnaars van de Restaurant Week 2022

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 21 oktober 2022 • Leesduur 4 minuten minuten

Met trots maakt DiningCity graag de winnaars bekend van de Nationale Restaurant Week! Dit zijn de restaurants die het populairst waren tijdens de Restaurant Week, oftewel: restaurant die een geweldige ervaring hebben bezorgd aan onze gasten. Je kans gemist om bij één van deze winnaars te dineren? Geen zorgen, speciaal daarvoor heeft de Restaurantweek haar Winnaarseditie! Zo heb jij nog de kans om je door één van deze culinaire toppers je helemaal te laten verwennen.

Spring naar

1. Abnormale smaakbelevingen bij Nomads in Amsterdam

De nummer 1 van deze Restaurant Week is het prachtige restaurant Nomads. Ondanks ze zich bevinden in Amsterdam, word je meegenomen op ontdekkingsreis. De eigenaars trekken als echte nomaden de wereld rond. Tijdens hun reizen gaan ze opzoek naar nieuwe smaken, spannende texturen, pure producten en de authentieke foodbelevingen. In de landen die ze bezoeken struinen ze lokale markten af, volgen kookworkshops, gaan op zoek naar bijzondere producten en proeven ze ieder authentiek gerecht. Bij terugkomst in Amsterdam-Oost, komen ze met een berg aan inspiratie aan en presenteren ze hun favoriete gerechten aan jou met een moderne Nomads twist.

2. De verfijnde gerechten van Restaurant Sense* in Den Bosch

Als je proeft dat élk ingrediënt in een gerecht klopt, dan weet je dat je aan tafel zit bij Patron Cuisinier Dennis Middeldorp in het gezellige Den Bosch. Je wordt hier bij binnenkomst door het kleurrijke en moderne interieur. De gerechten die je geserveerd gaan worden zijn puur, creatief, verfijnd en met de beste producten bereidt. Groenten en seizoen spelen de hoofdrol bij deze culinaire kunsten. Ook is hier van de ongeëvenaarde kaaswagen en de perfect bijpassende wijnen te genieten. Een welverdiende tweede plek dus.

3.Beleef een onvergetelijke avond bij ‘t Amsterdammertje*in Loenen aan de Vecht

De nummer 3 is te vinden in Loenen aan de Vecht, namelijk ‘t Amsterdammertje. Werelden komen samen in de prachtige monumentale Oudhollandse boerderij van dit restaurant. Chef-kok André en zijn team nemen je mee in de werelden van de gastronomie, design, cultuur en vakmanschap. De culinaire gerechten uit de internationale keuken worden geïnspireerd door de seizoenen en geserveerd door een gepassioneerd en gedreven team. Achter alle gerechten zit een verhaal en de gasten worden meegenomen in deze beleving. Samen met de sommelier wordt bij elk gerecht gewerkt aan de wijn-spijs combinatie. Het succes werd in 2010 beloond met de eerste Michelinster en is in deze Restaurant Week editie nu op derde plek geëindigd.

4. Ronduit geniet bij Parkheuvel** in Rotterdam

Nummer 4 is Restaurant Parkheuvel, dit restaurant ligt in Het Park, niet ver van de Euromast en pal aan de Maas. Het moderne ronde gebouw biedt uitzicht op de langsvarende schepen. Het interieur is cosy art deco wat zorgt voor een goede sfeer. Naast genieten van het uitzicht wordt ervoor gezorgd dat de gerechten verrukkelijk zijn. Ze zorgen ervoor dat de gerechten op de meest smaakvolle manier bereid worden. Chef Erik van Loo kookt alleen met de beste ingrediënten. Keer op keer is Parkheuvel** terug te vinden tussen onze winnaars voor de Restaurant Week.

5. Laat je verrassen door de culinaire kunsten van Restaurant ’t Ganzenest* in Rijswijk

In ’t Ganzenest* in de groene rand van Rijswijk zet chef en gastheer Erik Tas alles op alles om jou een prachtige culinaire beleving te geven. Je wordt ontvangen met het voor het restaurant vanzelfsprekende, oprechte gastvrijheid en service om het jou helemaal naar de zin te maken. Aan tafel wordt je verwend met de lekkerste gerechten. Maandelijks worden hier gerechten met de passende ingrediënten van het seizoen bereidt. Dit zorgt keer op keer voor nieuwe verrassingen. Waar we niet zo verrast over zijn is dat dit restaurant bij onze winnaars hoort (al helemaal niet nadat het restaurant dit jaar bekroond werd met hun eerste Michelinster!). ’t Ganzenest* is op de vijfde plek geëindigd.

6. Verwen jezelf met een geweldig diner bij El Qatarijne in Utrecht

De nummer 6 van de Restaurant week is Restaurant El Qatarijne. Dit restaurant bevindt zich in het historische centrum van Utrecht. Hier komen culinaire tradities en innovatie op mediterrane wijze samen. Bij binnenkomst ruik je gelijk de heerlijke geuren van de voortreffelijke gerechten. De echte Franse klassiekers worden in een nieuw eigentijds en dynamisch jasje gestopt. Elk menu wordt telkens opnieuw verrassend gehouden. Bij El Qatarijne is het naleven van de 'roots' erg belangrijk, dit zorgt er voor dat de geur, kleur en smaak herkenbaar blijven. Pak je kans en geniet van een geweldige avond uit bij El Qatarijne!

7. Kom tot rust bij Het Bosch Waterfront Kitchen in het drukke Amsterdam

Het Bosch Waterfront Kitchen is gelegen in Amsterdam. Het adembenemende uitzicht zal direct opvallen. Je kijkt hier uit op het Nieuwe Meer. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer waar je kunt ontsnappen aan de drukte in Amsterdam. Ook van binnen is het restaurant een waar pareltje. Geniet van het prachtige interieur en kijk mee naar hoe de heerlijke gerechten worden berijdt in de half open keuken. De stijl in de keuken typeert zich als klassiek met een moderne en creatieve twist. De gerechten zijn geïnspireerd door de Franse keuken, met invloeden uit Italië, Spanje en Azië. Geniet dus van een ontspannen avond met heerlijk eten bij de nummer 7!

8. De klassiekers weer interessant gemaakt door Ratatouille Food & Wine* in Haarlem

Op de achtste plek vinden we Restaurant Ratatouille Food & Wine*. Dit restaurant ligt aan het Spaarne in Haarlem op een prachtige locatie. Het restaurant bevindt zich in een karaktervol pand dat sfeervol is ingericht. Michelin noemde Restaurant Ratatouille Food & Wine* bij de uitreiking van hun eerste ster een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurant: minder duur, minder stijf, en toegankelijker. Al de gerechten zijn tot in perfectie bereid met verrassende smaakpaletten. Dit is ook wat Chef-kok Jozua Jaring graag doet: jou verbazen met kleuren en vormen. Er wordt ook veel aandacht besteedt aan de opmaak van de borden. Dit creëert keer op keer nieuwsgierigheid en een wauw-effect, zo maken ze klassieke smaken erg interessant!

9. Ervaar een fantastische diner bij Het Prentenkabinet in Leiden

Onze nummer 9 is te vinden in Leiden, namelijk Restaurant het Prentenkabinet wat zich bevindt in de mooie oude Pieterswijk. Het oude pand zorgt voor en karakteristieke sfeer. Het unieke karakter van het restaurant zorgt voor een geweldige beleving. De chefs van het Prentenkabinet laten zich inspireren door de Franse, internationale keuken en streekproducten. In dit restaurant besteden ze veel aandacht aan kwaliteit en ambachtelijkheid, er wordt dan ook gekookt op een hoog niveau. Het restaurant doet er dus alles aan om jou van een fantastische avond te voorzien.

10. Bevindt je even in Paris bij Café de Florèz in Den Haag

Op de tiende plek is Café de Florèz geëindigd. Bij Café de Florèz waan je je voor even in ‘Petit Paris’. Het restaurant is sfeervol ingericht met karakteristiek Frans meubilair. In het mooie Hofkwartier van Den Haag centrum worden heerlijke traditionele Franse gerechtjes geserveerd. De gerechtjes worden met passie door de chefs bereidt en zijn perfect om te delen. Geniet van oesters met een glaasje crémant de Bourgogne of trakteer jezelf op een van de heerlijke cocktails. Dit restaurant is er dus goed in geslaagd om een stukje Frankrijk naar Nederland te brengen, en daar zijn we ze heel dankbaar voor!

Culinaire winnaars

Zoals al eerder gezegd is er tijdens de winnaarseditie van de Nationale Restaurant Week nog de mogelijkheid om te dineren bij één van deze culinaire winnaars. Daarnaast zijn er ook per provincies restaurants bekroond. Ben je hier benieuwd naar? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontdek de culinaire winnaars bij jou in de buurt!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden