Dit zijn dé foodtrends van 2022!

Geschreven door DiningCity
Gepubliceerd op 14 januari 2022 • Leesduur 4 minuten

Dit jaar zetten we vol in op de positieve vibes. We hopen met z’n allen dat er veel gaat veranderen in een positieve zin en dat er weer veel mag gebeuren! Zo ook in de wereld van food en drinks. We gaan natuurlijker leven: vaker de natuur in en gezonder eten. Dat laatste hebben we natuurlijk wel vaker gehoord, vooral onder het mom van ‘goede voornemens’, maar de stijgende lijn is ingezet! Ook gaan we voor simpelere dranken en luxere gerechten.

Spring naar

Gezonder eten

Zullen we maar gelijk beginnen met de trend die we ieder jaar het meest voorbij zien komen? Het is echt waar! We gaan gezonder eten. We kijken steeds meer naar wat er in de gerechten zit en wat de functionele ingrediënten zijn voor onszelf. Wat past er bij onze levensstijl? We gaan minder vlees eten en stappen vaker over op vegetarische of zelfs veganistische gerechten. Steeds meer mensen eten minstens één of twee keer per week zulke gerechten. We worden dus echte flexitariërs! De stijgende lijn van ‘minder zout en minder suiker’ blijft doorzetten. De maaltijdpakketten laten we vaker staan en we gaan over op de ‘do it yourself’-tour. Die burritos kunnen we ondertussen toch wel zelf maken en kruiden zonder dat er een maaltijdpakket aan te pas komt, toch?

We gaan natuurlijker leven

Dit kun je op twee manieren opvatten: we gaan vaker de natuur in en we gebruiken natuurlijkere ingrediënten. Bij gezonder leven hoort ook de natuur induiken zoals een verfrissende wandeling of fietstocht. Maar onze voorkeur gaat ook vaker uit naar biologische producten. En dat hoeft soms helemaal niet zo duur te zijn. Dagelijkse producten die je in de supermarkt vindt zoals rode bieten en gember, zijn biologisch van zichzelf. Er wordt niets toegevoegd om de smaak te verbeteren. En dat willen we bij meer producten. Restaurants kiezen er ook steeds vaker voor lokale gerechten. Verse vis uit de Noordzee, verse groente van het nabijgelegen land of vlees van de boer. En wat dacht je van die heerlijke kazen? Die komen ook steeds vaker uit de polder! Gerechten die ‘plantbased’ zijn, worden op steeds meer menukaarten opgenomen.

Simpel, simpel en nog eens simpel

We willen het simpel in 2022. Geen complexe cocktails maar een goede (simpele) borrel of een krachtig groentesapje. Dat groentesapje past weer perfect bij de functionele ingrediënten die aansluiten op onze levensstijl. We kiezen steeds meer voor kwaliteit dan kwantiteit. De ingrediënten zijn simpel maar robuust. Dat zie je ook steeds vaker terug in de menu’s van restaurants: de menu’s zijn uitgedund waardoor we eenvoudigere keuzes kunnen maken. Oja! Wat je ook steeds vaker op de menukaarten ziet: eigen gemaakte sappen en dranken. De huisgemaakte ice tea gaat steeds vaker besteld worden.

Een wereldreis aan tafel

Hoewel het reizen vorig jaar ons niet makkelijk werd gemaakt, gaan we dat dit jaar anders doen. We duiken andere culturen in en gaan nieuwe keukens uitproberen. En dan hebben we het niet over de welbekende Italiaanse keuken met de pizza’s, maar over keukens uit het Midden-Oosten. Denk aan de Afghaanse of Syrische keukens. Deze keukens zijn enorm in trek en steeds vaker duiken deze restaurants op. Dat geldt ook voor tacobars. De Mexicaanse en fusion Mexicaanse keukens zijn ook geen uitzondering meer in het restaurantaanbod. En bobotie is dit jaar lang niet het enige Afrikaanse gerecht wat we gaan tegenkomen op sommige menukaarten: we gaan meer proeven van de Afrikaanse keuken. Hoe onbekend het ook is, we willen het allemaal proberen.

Dineren als een echte ster

Slecht nieuws: we gaan minder vaak uit eten en uit drinken dit jaar. Maar het goede nieuws: als we wél uit eten of uit drinken gaan, doen we het meteen goed! Michelin restaurants mogen hun borst natmaken voor nieuwe gasten. We nemen vaker de wat duurdere wijnen en champagne die we thuis niet kunnen krijgen. Of exclusieve stukken vlees of vis die we alleen bij hoogwaardige restaurants kunnen krijgen. Behalve dat we meer gaan genieten van deze luxe, gaan we ook voor de beleving. Tafelbereiding in de restaurants of optredens van artiesten zorgen voor een sensationele avond. Daarbij willen we maar al te graag bediend worden en van de gerechten op tafel een feest maken. Het enige wat we hoeven doen: is genieten van deze beleving en natuurlijk de gerechten!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden