Heerlijk op vakantie langs de zuidgrens van Nederland bij deze 5 hotels!

Geschreven door DiningCity
Gepubliceerd op Leesduur 4 minuten

Wat is het toch heerlijk om je even terug te trekken uit de dagelijkse sleur en te ontspannen. En daar hoef je helemaal niet het verre buitenland voor op te zoeken! Dat kan gewoon dichtbij: gewoon in het zuiden van Nederland en langs de Nederlandse grens van België. Bourgondisch genieten in Limburg, uitwaaien op de stranden van Zeeland of de natuur induiken in het Nationaal Park nabij de grens. Wij vertellen je bij welke vijf adressen je heerlijk kunt overnachten met een geweldig diner én ontbijt.

Spring naar

1. Hotel du Commerce in Oostburg

We beginnen in het uiterste westen van dit lijstje: het Zeeuws-Vlaamse Oostburg in Zeeland. Het hotel ligt centraal aan de Markt waar ook daadwerkelijk een wekelijkse markt is met veel reuring. De complete sjieke kamers zorgen dat je een zorgeloos weekendje weg hebt. De keuken is Frans georiënteerd en het keukenteam schotelt heerlijke gerechten voor. De volgende dag staat een uitgebreid ontbijt voor je klaar. Op het overdekte terras kun je heerlijk genieten van de kalmte van dit stadje. Een uitstapje naar het bekende Cadzand-Bad om uit te waaien of het Belgische Brugge is niet verkeerd, deze plaatsen liggen tamelijk dichtbij!

Boek hier jouw luxe overnachting inclusief diner én ontbijt.

2. Suite & B by Hofke van Bazel in Bazel

Bazel is 14 kilometer verwijderd van Antwerpen. Met een unieke dorpskern is Bazel één van de meest mooiste dorpen van Vlaanderen. Je ziet een en al geschiedenis wanneer je aankomt bij het Hofke van Bazel. Het hotel is gelegen aan het centrale plein met in het midden een kerk uit de 14e eeuw. In de directe omgeving van het dorpje is uitgestrekte natuur te vinden in de polders waar je heerlijk kan wandelen. Of bezoek het kasteel van Wissekerke in het Kasteelpark om achter de geschiedenis te komen van dit dorpje. De comfortabele luxueuze suites maken je (romantische) weekend weg helemaal af! In het bijbehorende restaurant maakt de chef je helemaal verliefd met zijn waanzinnige smaakcombinaties.

Boek hier jouw luxe overnachting inclusief diner én ontbijt.

3. B&B ’t Pure Genot in Dilsen-Stokkem

Vlak over de grens nabij het Limburgse Sittard is B&B ’t Pure Genot te vinden in het Belgische Dilsen. In de B&B voel je je meteen thuis. Met een warm onthaal heten ze je van harte welkom. De luxueuze kamers zijn voorzien van alle comfort, ’s nachts kom je heerlijk tot rust vanwege de ligging aan de weilanden van Dilsen. De gastvrouwen doen er alles aan om je te voorzien in je wensen en behoeften. De chef van de B&B maakt delicieuze gerechten waar je van gaat watertanden. Kortom: je komt niks tekort bij een verblijf bij deze B&B, het heet niet voor niets ’t Pure Genot. Ook is er genoeg te doen, de omgeving nodigt je uit om erop uit te trekken. De B&B weet daarom ook precies welke mooie wandel- of fietsroutes ze kunnen voorstellen aan jou en je gezelschap!

Boek hier jouw luxe overnachting inclusief diner én ontbijt.

4. Hostellerie Vivendum* in Dilsen-Stokkem

We blijven nog even in Dilsen-Stokkem. In de stad is een uitmuntend hotel te vinden: Hostellerie Vivendum*. In tegenstelling tot de B&B heeft Vivendum iets extra’s: een Michelinster. Liefhebbers van gastronomie en hoogstaande gerechten moeten toch echt hier zijn. Het hotel ligt midden in de Maasvallei waar de chef zijn grootste inspiratie uit haalt. Zijn ingrediënten haalt hij letterlijk uit de natuur en zijn daarom altijd van hoogstaande kwaliteit. In de nabije omgeving van Dilsen-Stokkem kan je er prima op uit trekken. Maak kennis met de natuur wat in Nationaal Park Hoge Kempen is te vinden. Ontdek de geschiedenis van de regio en de mijnen in Nationaal Park Terhills. Of shop erop los bij Designer Outlet Maasmechelen Village. Conclusie: er is genoeg te doen in en nabij Dilsen-Stokkem!

Boek hier jouw luxe overnachting inclusief diner én ontbijt.

5. Damianz – het Arresthuis in Roermond

Het is bijna crimineel: bij Damianz – het Arresthuis schotelen ze gewelddadige lekkere gerechten voor die je doen smullen. Vroeger een gevangenis, tegenwoordig een luxueus hotel. Chef-kok Jeroen van Gansewinkel maakt overheerlijke culinaire gerechten die een spektakel zijn op jouw bord. Hij heeft een passie voor dagverse producten en ingrediënten die zijn creaties doen slagen! In Roermond zelf is genoeg te zien en te doen, aanschouw de prachtige gebouwen in de stad, kom bij op het Munsterplein of breng een bezoekje aan de winkelstraat. Maak je dag helemaal af met een bezoek aan de nabijgelegen Designer Outlet die op loopafstand te bezoeken is.

Damianz serveert een heerlijke lunch, te boeken via deze site. De overnachting is apart bij te boeken.

Gun jezelf een heerlijke overnachting!

We hebben je verteld waar je heerlijk kunt overnachten én wat er te doen is om je vakantie af te maken. Hoeveel redenen heb je nog nodig? Pak je agenda er maar bij, bel je beste vriend of vriendin op of verras iemand uit je familie met een heerlijke overnachting!

*Door de huidige maatregelen is het bij sommige restaurants niet mogelijk om nu een reservering te maken.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden