Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

7 Verschillende restaurants met 7 verschillende keukens om te lunchen

Geschreven door DiningCity
Gepubliceerd op 01 december 2021 • Leesduur 4 minuten

Een ervaren restaurant-ganger kan deze zeven verschillende keukens al onderscheiden. Jij nog niet? Maak je geen zorgen, het is nog niet te laat. Met deze kleine spoedcursus kan jij binnen de kortste keren met al je zintuigen raden wat voor keuken het restaurant hanteert op het moment dat je het restaurant binnenstapt! Dit zijn zeven verschillende keukens bij zeven verschillende restaurants!

Spring naar

1. Voel je als een vis in het water bij Het Badpaviljoen in Domburg

We trappen af met de Het Badpaviljoen. Het bovenstaand kopje verraadt het al, en hoe kan het ook anders in Zeeland: vis. Op de duinen met uitzicht over de Noordzee is het luxueuze gebouw Het Badpaviljoen te vinden. Ze werken uitsluitend met verse producten en het kenmerkt zich als duurzaam: uit respect voor de natuur gebruiken ze seizoensgebonden producten. Op de kaart staan veel vis en schaal- en schelpdieren uit Zeeuwse wateren, maar ook de vleeseter en vegetariër is hier op het juiste adres. Proef Zeeland op z’n best bij het Badpaviljoen!

2. Hollandse pot bij Floreyn in Amsterdam

Nee, de Nederlandse keuken is meer dan alleen stamppot, erwtensoep en haring (waar overigens niets mis mee is). Bij Restaurant Floreyn weten ze wel hoe ze de Nederlandse keuken een hedendaagse twist kunnen geven. Ouderwetse smaakbeleving zit in een nieuw jasje: geuren en smaken uit het verleden krijgen nieuw leven. Bij Floreyn gebruiken ze producten van Hollandse bodem en de Noordzee. Echte Hollandse klassiekers zoals prei, knolselderij, zuurkool, koolrabi, eend en vis worden geserveerd in het jasje van de 21ste eeuw.

3. Op naar de zuiderburen bij Fleurie in Peer

Letterlijk en figuurlijk gaan we naar de zuiderburen: België. De Belgische keuken is sterk beïnvloed door de Franse keuken, maar ondanks dat is het onderscheidend. Net zoals de Nederlandse keuken, worden in de Belgische keuken seizoensgebonden ingrediënten gebruikt. Vlees en groenten komen uit de nabije omgeving, de kazen uit eigen streek en vis regelrecht vanuit de Noordzee. Denk bijvoorbeeld aan Kreeft uit de Noordzee of échte Peerse asperges en rabarber!

4. Bourgondisch genieten bij Bouchon D'en Façe in Maastricht

Oui oui, bien sûr! Frankrijk is dichterbij dan je denkt, gewoon in Maastricht! Maastricht wordt wel vaker aangeduid als de Franse stad van Nederland. Bouchon d’en Façe maakt dat beeld compleet! Het is een kruising tussen een bistro, een taverne en gastronomie, waar geestigheid en durf voorop staan. De Franse sfeer herken je overal wanneer je hier binnenstapt, van het interieur tot aan de menukaart, je kunt er niet omheen! Maak je borst maar nat voor een saumon mariné (zalm) of een cerf (hert). Op z’n Frans klinkt alles een stuk beter, toch?

5. Alles wat Azië kan bieden bij A-Fusion in Amsterdam

In hartje Amsterdam aan de karakteristieke Zeedijk vind je een klein stukje Azië. Daar zit A-Fusion met de bijbehorende Aziatische keuken. De Chinese-, Japanse-, Indonesische-, Thaise- en Koreaanse keuken is hier samengebracht tot één keuken. Het restaurant serveert Aziatisch fusion food, vandaar de naam A-Fusion. Niets is te gek in dit restaurant, van sushi tot gegrilde satay, krokante loempia's tot gestoomde dimsums, bijna alles wat Azië te bieden heeft, kun je hier ook krijgen!

6. Proef het fijne bij El Qatarijne in Utrecht

Midden in het historische centrum van Utrecht ligt El Qatarijne. Bij het restaurant komen culinaire tradities en innovatie op mediterrane wijze samen. De geuren van de Ottomaans-Mesopotamische ingrediënten ruik je meteen bij het betreden van het restaurant. Bij El Qatarijne is het naleven van de 'roots' erg belangrijk, dit zorgt ervoor dat de geur, kleur en smaak herkenbaar blijven. Pak je kans en geniet van een geweldige ervaring bij El Qatarijne!

7. Ontdek India bij Red Chili in Amstelveen

De gasten staan op één bij Red Chili. Net zoals in India zijn ze hier gastvrij en doen ze alles om de gasten in de watten te leggen. Door de uitstekende service en de heerlijke en vers bereide gerechten, kan je etentje niet meer stuk gaan! Met de heerlijke smaakcombinaties in de typische Indiase gerechten, weet je zeker dat je bij Red Chili helemaal goed zit. Zodra je binnenstapt in het restaurant, lijkt het net alsof je echt in India bent.

Proef de wereldkeuken!

Het is een uitdaging om al deze restaurants af te gaan en deze verschillende keukens te proeven. Maar het bespaart je wel een wereldreis om deze keukens in het buitenland op te zoeken. Nu kan het gewoon in Nederland én België! Maak nu je reservering! Bon voyage door alle keukens!

*Door de huidige maatregelen is het bij sommige restaurants niet mogelijk om nu een reservering te maken.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden