Lekker Bib Gourmand eten; wat is dat, en waar kan dat?

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 02 maart 2021 • Leesduur 3 minuten

Al decennialang is de Michelinster een Internationaal fenomeen. Het beoordeelsysteem onderscheidt de lekkerste restaurants uit verschillende landen van elkaar op het hoogste niveau. In de bekende Michelingids kun je als consument makkelijk zien waar je het beste 1, 2 of 3 sterren-waardig kunt eten. Een culinaire ervaring voor iedereen, met de daarbij horende prijs. Helaas is het voor de meeste mensen niet haalbaar om regelmatig voor zulke bedragen uiteten te gaan, en dus kwam Michelin in 1995 met Bib Gourmand.

Spring naar

Wat is Gib Gourmand?

‘Bib’ is een afgeleide van Bibendum, wat de officiële naam is van het Michelinmannetje. Veel mensen denken dat het dragen van een Bib Gourmand logo hetzelfde betekent als het hebben van een halve Michelinster, wat niet waar is. Ondanks dat zowel de Bib Gourmand bekroning en de Michelinster dus allebei van Michelin komen moet je de sterren in andere contexten zien. De Bib Gourmand is namelijk bedacht om ook rekening te houden met betaalbaarheid. Kortom; Het Bib Gourmand Logo duidt aan waar je culinair en kwalitatief hoogstaand kan eten tegen een betaalbare prijs.

Voorwaarden Bib Gourmand

Goed eten voor een betaalbare prijs is vrij relatief, iedereen vindt iets anders een redelijke prijs, en iedereen heeft zijn eigen culinaire standaard. Om hier een lijn in te trekken heeft Michelin één culinaire standaard aangenomen en restaurants bij het beoordelen langs deze meetlat te leggen. Wat betreft prijs is het bedrag € 37,- vastgelegd als maximale besteding. De ‘regel’ luidt dan als volgt: Een restaurant maakt kans om Bib Gourmand te worden indien het een 3-gangen menu aanbiedt, waarvan iedere gang bestaat uit 2 opties en het menu aangeboden wordt onder een vaste prijs van € 37,- Een vaste prijs wil zeggen dat het geen tijdelijke aanbieding betreft. Uiteindelijk blijft het lastigste criterium toch het waarborgen van Michelin-waardige kwaliteit.

Bib Gourmand in Nederland

Maar waar in Nederland kun je nou genieten van een Bib Gourmand restaurant? Wij hebben er drie voor je uitgelicht!

1. De Watermolen
In een 600 jaar oude Watermolen (Rijksmonument) vind je Restaurant-Wijnbar de Watermolen in Velp. Geniet van de warme sfeervolle ambiance, een aperitief bij de open haard of dineren in een intieme dinertuin. Wijnbar met bites, zeer uitgebreide wijnkaart/digestiefkaart en een geklimatiseerd Wine by the glass systeem.
De meer dan uitstekende keuken kent Franse en Mediterrane invloeden met een prima balans tussen prijs en kwaliteit. Goed bereikbaar met openbaar vervoer en gratis parkeergelegenheid. Het enthousiaste team staat 7 dagen in de week klaar om jou gastvrij te ontvangen en een onvergetelijke avond te bezorgen.
Restaurant De Watermolen is sinds 2018 bekroond met een Bib gourmand waardering van Michelin.

2. Kromhout
In het mooie dorpje Andelst staat het sfeervolle restaurant Kromhout. De hoogstaande kwaliteit en fijne ambiance zorgen ervoor dat elk bezoek uitzonderlijk is. Geïnspireerd door de seizoenen zorgt de keuken voor overheerlijke smaakcombinaties waarbij er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief uitmuntende ingrediënten. Uiteraard voorziet restaurant Kromhout je graag van een origineel en passend wijnadvies.

3. La Fleurie
In het Brabantse Oirschot ligt restaurant La Fleurie. Het statige en historische pand verraadt de inrichting van het restaurant. Binnen is het licht, wat het restaurant een klassieke uitstraling geeft. De aankleding, donkere tinten en de tuinkamer maken de zaal sfeervol en modern.
De keuken is Frans maar met invloeden vanuit de hele wereld. Dit maakt de smaakvolle gerechten speels en spannend. In de afgelopen jaren heeft La Fleurie een Bib Gourmand ontvangen. La Fleurie hecht veel waarde aan de gastvrijheid en sfeer. Je wordt hier dan ook op jouw wenken bediend en de gastvrouw komt een praatje met je maken.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden