Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

De 10 sterrenrestaurants waar je wil reserveren tijdens de Restaurant Week

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 19 augustus 2021 • Leesduur 3 minuten

Nog maar heel even en dan start de smakelijkste maand van het jaar. Van 1 tot en met 30 september is het tijd voor de Diningcity Restaurant Week. Niet alleen je lievelingsrestaurant om de hoek doet mee, maar ook deze tien bekroonde restaurants door Michelin. Dan rest ons één vraag: bij welke schuif jij in september aan?

Spring naar

1. Kaatje bij de Sluis* in Blokzijl

Negen gangen (!) aan gastronomische hoogtepunten, dat krijg je bij Kaatje bij de Sluis voorgeschoteld tijdens de Nationale Restaurant Week. Négen gangen aan kunst. En dan die prijs. Eigenlijk zou dit verboden moeten worden, maar gelukkig is het dat een hele maand lang niet.

2. 't Nonnetje** in Harderwijk

Ga je voor de Michelin-lunch of toch het diner? Bij ’t Nonnetje in Harderwijk is de keus aan jou. Wat je ook kiest, de menu’s zijn bekroond met niet één maar twee sterren. Patron Robert Jan Nijland en chef Michel van der Kroft bezorgen je dé avond van de Restaurant Week.

3. 't Raedthuys* in Duiven

Als de ene gang nog kunstiger is dan de ander, dan wil je wel aanschuiven in Duiven. ’t Raedthuys weet de Michelinster al sinds 2013 stevig op zak te houden en dat verbaast je niet als je proeft wat chef Hans den Engelsen uit de keuken tovert. Ook hier kun je terecht voor lunch óf diner, maar we snappen het als je voor allebei kiest.

4. Tante Koosje* in Loenen aan de Vecht

In het knusse Loenen aan de Vecht ligt Tante Koosje. Met mooi weer waan je je op het terras zelfs even een god in Zuid-Frankrijk, maar binnen is net zo de moeite waard. Met de Restaurant Week eet je bij Tante Koosje vier verbluffende gangen, allemaal tot in finesse bereid door chefkok Roland Veldhuijzen.

5. De Burgemeester* in Linschoten

Op naar het Groene Hart, want bij De Burgemeester in Linschoten is een vijfgangen lúxe menu te boeken tijdens de Diningcity Restaurant Week. Dat is een Michelin-diner, maar dan nog luxer, ja. Laat het maar aan Anne en Sander Spruijt over om dat op tafel te zetten. Wat doen jullie in september?

6. Perceel* in Capelle aan den IJssel

Als élke gang op je bord te lekker is om uit te leggen, dan is het geen straf om voor negen gangen aan te schuiven. Perceel serveert in september een verrassingsmenu samengesteld én natuurlijk bereid door chefkok Jos Grootscholten en zijn keukenbrigade. In het restaurant zorgt gastvrouw Sharon Tettero dat het je aan niks ontbreekt.

7. Joelia* in Rotterdam

Als je aan tafel gaat in het restaurant van chefkok Mario Ridder, dan beleef je de avond van je leven. Joelia is sensationeel en met de Restaurant Week krijg je dus ook een sensationele lunch of diner op tafel. In elke hap proef je de singature van de chefkok.

8. Monarh* in Tilburg

Het begint al met de ambiance van het klooster als je binnenstapt, gevolgd door de geuren die uit de keuken van chefkok Paul Kappé komen en dan de wijn die sommeliers Ralph Kappé en Gerlinde Polak inschenken. Dit is hét adres in Tilburg om te eten in september.

9. Restaurant Sense* in Den Bosch

Als je proeft dat élk ingrediënt in een gerecht klopt, dan weet je dat je aan tafel zit bij Patron Cuisinier Dennis Middeldorp in het gezellige Den Bosch. Sense is modern, Sense is smaakvol en Sense heeft een kaaswagen waar je gewoon niet vanaf kunt blijven.

10. Wiesen* in Eindhoven

Bij Wiesen eet je klassiek, maar wél met de bereiding anno 2021. Wat bij Patron Cuisine Yuri Wiesen betekent dat zijn gerechten een twist en een punch krijgen, aldus de inspecteurs van Michelin. Eerlijk, daarvoor wil je toch naar Eindhoven met de Restaurant Week?

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden