Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

Lekker uit eten bij toeristische trekpleisters

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 21 juli 2021 • Leesduur 4 minuten

Naar de kaasmarkt in Alkmaar, de Zaanse Schans bezoeken of een dag struinen in Delft. Het is heerlijk om af en toe zo’n lekkere toeristische trekpleister te bezoeken, maar soms lastig om daar net zo lekker te eten. Geen zorgen, dit zijn verrukkelijke adressen heel dichtbij die populaire hotspots.

Spring naar

1. Onder hetzelfde dak als het Rijksmuseum in Amsterdam: RIJKS

Eigenlijk is restaurant RIJKS* zelf net zo’n trekpleister als het Rijksmuseum, want hier bestiert Joris Bijdendijk de keuken en het team kookt letterlijk de sterren van de hemel. Het met een ster bekroonde restaurant hoort bij het Rijksmuseum en daarmee zijn ze allebei een bezoek waard. Zoals ze bij RIJKS zelf zeggen: het is het Rijksmuseum op je bord.

2. Op de Kaasmarkt van Alkmaar: 't Stokpaardje

Wat is authentieker dan eten wat de markt te bieden heeft? Dat is wat ze doen bij ’t Stokpaardje in Alkmaar. Het restaurant serveert de Franse keuken, maar altijd met een creatieve culinaire twist. En als je in Alkmaar bent, dan neem je natuurlijk de kaasplank als dessert.

3. Voor bij een bezoek aan de Zaanse Schans: Wolfsend

Wolfsend ligt aan de Zaandijk om de hoek van de Zaanse Schans en is perfect als pitstop na een bezoek aan dit Hollandse decor. Wat dacht je van garnalen in Zaanse chilisaus? Dat smaakt even verrukkelijk als dat het klinkt. Bij Wolfsend is het de hele dag lang tafelen, van tien tot tien.

4. Tussen de muren van Naarden-Vesting: De Brasserie | GRILL&LOUNGE

Hou je van struinen door karakteristieke straten en af en toe een winkel voor de afwisseling? Naarden-Vesting is waar je moet zijn. De bar is het gezellige middelpunt van De Brasserie, waar iedereen elkaar treft. Al is het in de binnentuin ook heerlijk eten en drinken.

5. In het hart van Haarlem: Vooges Centraal

De locals van Haarlem noemen het soms zelfs het nieuwe Amsterdam, zo leuk is de stad. Het is er heerlijk winkelen in de goedgevulde straten met boetieks en op elke hoek zit wel een lekker restaurant. Maar als we er één mogen adviseren, ga eens naar Vooges Centraal. Inderdaad, dit is er één uit de Vooges-familie in Zandvoort. Het eten is smakelijk, de sfeer ontspannen en het leukste van Haarlem binnen handbereik.

6. Om de hoek van Madurodam: Calla's

Ga je voor het serieuze toeristische werk? Dan moet je natuurlijk in Madurodam zijn. Na al het kleine sta je zo in het centrum van Den Haag, waar precies tussen Paleis Noordeinde en het Binnenhof restaurant Calla’s zit. Al het groen wat op je bord ligt komt uit eigen moestuin en de keuken eert vooral wat de regio in huis heeft.

7. Aan de voet van de Euromast: The Harbour Club

In het park van de Euromast in Rotterdam ligt The Harbour Club. Eigenlijk hoeven we over dit restaurant niet heel veel meer te zeggen dan dat het past bij de Maasstad, want het is er altijd goed. Je moet naar The Harbour Club toe om te ervaren hoe fijn het er is.

8. Aan het oude Bagijnhof in Delft: Van der Dussen

Bij Van der Dussen is het knus, warm en lekker. Op de muren komt de geschiedenis van het Bagijnhof tot leven en het is heerlijk eten aan zo’n gezellige ronde tafel. Tip: kies voor het menu, dan weet je zeker dat je al het lekkers wat Van der Dussen te bieden heeft proeft.

9. Na een bezoek aan de Keukenhof: Het Oude Dykhuys

Na een dag struinen door de tuinen van de Keukenhof is het fijn om jezelf in de watten te laten leggen. Daar zijn ze bij Het Oude Dykhuys met zicht op de Ringvaart zeer bedreven in. Hier voelt het als thuiskomen in de woonkamer van het restaurant. Vergeet ook vooral niet een glas wijn te proeven uit de wijnkelder.

10. Met de kubussen om de hoek: Restaurant Ají

In één van de gezelligste straten van Rotterdam, de Pannekoekstraat om de hoek bij de beroemde kubuswoningen, vind je Restaurant Ají. Alles wat uit de keuken komt heeft een beetje sweet, sour, spicy en salty in zich. En natuurlijk wordt ook de Ají-peper niet geschuwd in de gerechten op de kaart.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden