NIEUW: Wil jij voordelig uit eten bij 500 top restaurants? Reserveer nu voor de Restaurant Week 2023

De 10 lekkerste adressen van Zeeland

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 07 juli 2021 • Leesduur 4 minuten

Zeeland is zomer, daarom is het een uitstekend idee om af te zakken naar de zuidelijke provincie. Wat veel mensen niet weten is dat je aan de Zeeuwse kust ook bijzonder lekker kunt eten. Dit zijn tien adressen om de inwendige mens flink mee te verwennen.

Spring naar

1. De Kleine Toren van Baarland in – jawel – Baarland

Eten in de polder tussen Goes en Middelburg in een voormalige kerk, Zeeuwser dan dit wordt het niet. Chefkok Dennis van Nispen kookt met liefde voor de provincie en dat proef en zie je terug op het bord. In de juiste tijd van het jaar eet je hier verrukkelijke Oosterscheldekreeft.

2. De Kromme Watergang in Hoofdplaat

Bij dit restaurant staat sterrenchef Edwin Vinke achter de pannen. Hij maakt het zijn missie om mensen meer groenten te laten eten, wat dus ruim op het menu staat bij De Kromme Watergang. Nog een pluspunt: de vis die je geserveerd krijgt is duurzaam gevangen.

3. Etablissement 1880 in Groede

Op zoek naar gemoedelijk eten en knus overnachten? Op de oude markt in Groede ben je aan het juiste adres. Etablissement 1880 heeft niet alleen een restaurant, maar ook twee fijne suites. Het verrassingsmenu heeft een Zeeuws tintje, zoals ze bij 1880 zelf zeggen. Dat kan alleen maar veel lekkers betekenen.

4. Het Badpaviljoen in Domburg

Eten met uitzicht op de duinen en zee, wat wil je nog meer? Goed eten natuurlijk en dat kan bij Badpaviljoen Domburg. Het imposante gebouw staat op de duinen en terwijl je de zon ziet zakken in de zee eet je een heerlijke linguine met verse truffel.

5. Het Elfde Gebod in Goes

Goes is gezellig en daarmee meteen een tip om te bezoeken. Voor no-nonsense eten schuif je aan bij Het Elfde Gebod, ze staan al jaar en dag bekend om het fijne driegangenmenu. Probeer een plekje te bemachtigen op het gezellige terras, waar het heerlijk zitten is.

6. Kale & De Bril in Goes

We blijven nog even in de Zeeuwse havenstad. Je hoeft niet heel lang na te denken over waar de naam van dit restaurant vandaan komt. Marc Everse (de kale) en Niek Traas (de bril) runnen dit gastronomische plekje op de rand van Goes. Alles komt zoveel mogelijk uit de provincie zelf en de mooie menu’s zijn zacht geprijsd.

7. Katseveer* in Wilhelminadorp

Ook Zeeland heeft sterren, zoals het bekroonde Katseveer met uitzicht over de Oosterschelde. Eigenlijk valt er maar één ding te zeggen over dit restaurant: eten is weten. Deze moet op de lijst als je in Zeeland bent.

8. La Trinité in Sluis

Een oude van dagen in Sluis begint meteen over het bankgebouw van vroeger als je La Trinité noemt. De koks staan waar vroeger de loketten waren. Het restaurant ligt in het hart van de vestingstad. Proef zeker de schaal- en schelpdieren van chefkok François.

9. Restaurant State in Lamswaarde

Bijna in België, maar zeker nog Zeeuws genoeg. De ambiance van State is een bezoek waard. De ondernemers van het restaurant koken het liefst lokaal biologisch, om de wereld een beetje beter te maken. Eentje om zelf te beleven.

10. Restaurantje nummer 7 in Middelburg

Zorg dat je ruim de tijd hebt voor een bezoek aan Middelburg. Het is er heerlijk winkelen en de stad zit ruim in de terrassen. Afsluiten doe je bij nummer 7 aan de haven, waar ze koken met wat de provincie ze geeft. Tip: kies een mooie fles van de wijnkaart, die zijn met liefde uitgezocht.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden