Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

5 nieuwe restaurants in Amsterdam waar je wilt aanschuiven

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 30 juni 2021 • Leesduur 3 minuten

Het gevaar van eten bij een goed restaurant is dat je vaak teruggaat. Niks mis mee natuurlijk, maar soms is het juist lekker (letterlijk en figuurlijk) om iets nieuws te proberen. Dit zijn de nieuwkomers in Amsterdam, waar je zeker wilt gaan eten en drinken.

Spring naar

1. Klein Breda in het centrum

Dit is het jonge zusje van Restaurant Breda, dus de basis van deze verse aanwinst is alvast goed. Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden openen met Klein Breda een knus buurtrestaurant aan de gezellige Utrechtsestraatweg, waar je lekker ongedwongen kunt eten. Voor een schappelijke prijs, want een driegangenmenu kost je 39 euro.

2. Margo’s in de Jordaan

Bij ons in de Jordaan en dan alles plant based. Als je bij Margo’s op de stoep staat dan komt de geur van versgebakken cinnamon rolls je tegemoet. Deze kleine take-away was altijd al Margo’s droom. Alles is plantaardig, duurzaam en organic. Het lekkers van Margo aan de Eerste Tuindwarsstraat gaat de buurt nog leuker maken.

3. Bar Piquette aan het IJ

Vroeger riep iedereen nog Noord Gestoord, maar dat is allang niet meer aan de orde in het noordelijke stuk van Amsterdam. Dit nieuwe restaurant met terras aan het IJ is een hotspot in de maak. Saillant detail is dat Piquette normaal alleen gedronken wordt door de wijnboeren en hun familie. Voor de rest van ons is het eigenlijk een verboden drankje. Ga maar gewoon lekker in de zon zitten bij Piquette om het te proeven.

4. Fiona in hartje Amsterdam

Ben je een liefhebber van de Mexicaanse keuken? Schuif dan lekker bij Fiona aan. Dit is Mexicaans zoals Mexicaans bedoeld is. De menukaart werd samengesteld door Zahie Tellez, zij wordt in Mexico geroemd als chef-kok en heeft een eigen show op El Gourmet. Klinkt meteen goed, toch? Ook hier krijgt plant based voorrang op de kaart. Ga Mexico zelf maar even proeven op de Warmoesstraat.

5. De Neef van Fred in West

Hier wil je eigenlijk gewoon al eten om te zien wie die neef van Fred is, terwijl je zelf ook vast een Neef van Fred hebt. Dit is dat ene familielid waarbij je weet dat het feest wordt, omdat hij gezellig gek is en dol is op goed eten en lekker drinken. Het café alias Bistro a.k.a. Bar zit aan de Jan Evertsenstraat en alleen door dat bord met Frans randje wil je er al eten. Hebben we het nog niet eens gehad over wat erop ligt.

Bon appetit!

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden