5 nieuwe restaurants in Amsterdam waar je wilt aanschuiven

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 30 juni 2021 • Leesduur 3 minuten

Het gevaar van eten bij een goed restaurant is dat je vaak teruggaat. Niks mis mee natuurlijk, maar soms is het juist lekker (letterlijk en figuurlijk) om iets nieuws te proberen. Dit zijn de nieuwkomers in Amsterdam, waar je zeker wilt gaan eten en drinken.

Spring naar

1. Klein Breda in het centrum

Dit is het jonge zusje van Restaurant Breda, dus de basis van deze verse aanwinst is alvast goed. Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden openen met Klein Breda een knus buurtrestaurant aan de gezellige Utrechtsestraatweg, waar je lekker ongedwongen kunt eten. Voor een schappelijke prijs, want een driegangenmenu kost je 39 euro.

2. Margo’s in de Jordaan

Bij ons in de Jordaan en dan alles plant based. Als je bij Margo’s op de stoep staat dan komt de geur van versgebakken cinnamon rolls je tegemoet. Deze kleine take-away was altijd al Margo’s droom. Alles is plantaardig, duurzaam en organic. Het lekkers van Margo aan de Eerste Tuindwarsstraat gaat de buurt nog leuker maken.

3. Bar Piquette aan het IJ

Vroeger riep iedereen nog Noord Gestoord, maar dat is allang niet meer aan de orde in het noordelijke stuk van Amsterdam. Dit nieuwe restaurant met terras aan het IJ is een hotspot in de maak. Saillant detail is dat Piquette normaal alleen gedronken wordt door de wijnboeren en hun familie. Voor de rest van ons is het eigenlijk een verboden drankje. Ga maar gewoon lekker in de zon zitten bij Piquette om het te proeven.

4. Fiona in hartje Amsterdam

Ben je een liefhebber van de Mexicaanse keuken? Schuif dan lekker bij Fiona aan. Dit is Mexicaans zoals Mexicaans bedoeld is. De menukaart werd samengesteld door Zahie Tellez, zij wordt in Mexico geroemd als chef-kok en heeft een eigen show op El Gourmet. Klinkt meteen goed, toch? Ook hier krijgt plant based voorrang op de kaart. Ga Mexico zelf maar even proeven op de Warmoesstraat.

5. De Neef van Fred in West

Hier wil je eigenlijk gewoon al eten om te zien wie die neef van Fred is, terwijl je zelf ook vast een Neef van Fred hebt. Dit is dat ene familielid waarbij je weet dat het feest wordt, omdat hij gezellig gek is en dol is op goed eten en lekker drinken. Het café alias Bistro a.k.a. Bar zit aan de Jan Evertsenstraat en alleen door dat bord met Frans randje wil je er al eten. Hebben we het nog niet eens gehad over wat erop ligt.

Bon appetit!

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden