NIEUW: Wil jij voordelig uit eten bij 500 top restaurants? Reserveer nu voor de Restaurant Week 2023

De 10 restaurants waar je aan wilt schuiven tijdens de Restaurant Week

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 16 juni 2021 • Leesduur 3 minuten

In tijden van corona mistte je van die specifieke dingen. Even het weekend doornemen bij de koffiemachine, een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel, knuffelen met jan en alleman en: de Restaurant Week. Niet dat we die helemaal moesten missen in 2020, maar het was toch net iets te kort om uitgebreid van te genieten.
De Restaurant Week is terug, in volle glorie en duurt maar liefst de hele maand september. Pak die agenda er maar alvast bij, want dit zijn 10 adressen om af te strepen. Dat komt neer op 2,5 restaurant per week, moet lukken toch? Deze lijst kwam trouwens tot stand aan de hand van het turven van reserveringen en lovende reviews, dus je kan stellen dat dit het beste van het beste van de Restaurant Week is.

Hoe het werkt? Je kiest een deelnemend restaurant, reserveert via Restaurant Week en eet een 3-gangen diner vanaf € 28,50. Pak je agenda er maar bij en inplannen maar.

Spring naar

1. ’t Ambachthuys in Rotterdam

Aan de Kerstraat 10 in Hillegersberg is gezelligheid net zo belangrijk als gastronomie en dat merk je als je aanschuift. Het begint al bij de locatie, want ’t Ambachthuys zit in het Oude Raadhuis, wat meteen voor sfeer zorgt.

2. ’t Molenhuys in Rijkevoort

Frans én Nederlands onder één dak, dat krijg je als je aanschuift bij ’t Molenhuys. Ook weer een historisch adres waar het lekker tafelen is. Chef-kok Yolande Vesters staat achter de pannen en zorgt dat alles wat de keuken uitkomt even smakelijk is.

3. Kiewiet in Dedemsvaart

Bij Kiewiet is het niet zomaar even een hapje eten, maar een avond uit. Het leuke aan dit restaurant is dat je zo de keuken in kijkt. Op de kaart staan klassiekers, maar wel in een 2021-jasje gegoten.

4. De Molenaar in Onderdendam

Vooraf niet weten wat je voorgeschoteld krijgt? Bij De Molenaar in de molen laat je je verrassen door chef-kok Martin Kooijker. Extra leuk: je kunt op locatie blijven slapen, dat is nog eens uniek overnachten.

5. Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Een begrip in Amsterdam of misschien wel gewoon in heel Nederland. In de Gastrobar Downtown vlakbij het Leidseplein is het een fusie van smaken uit de Chinese en Indonesische keuken. Het is een bruisende bar en er komt alleen maar lekkers uit de keuken.

6. Aan Sjuuteeänjd in Schinnen

Gelukkig mogen we gewoon ‘Sjuut’ zeggen. Dit restaurant in Schinnen is 100 procent biologisch. Hier draait het om kwaliteit, smaak en sfeer. Meer heb je niet nodig bij een avond uit, toch?

7. Herberg de Engel in Dodewaard

Middenin de Hiense Uiterwaarden en pal naast de Waal, Herberg de Engel is die onontdekte stek waar je graag eens heen wilt. Het is hier heerlijk tot rust komen, terwijl de chef-kok ondertussen de Franse keuken bestiert.

8. First in Zeist

De uitspraak is niet voor niks: first things First. Daarom wil je restaurant First in Zeist zeker ook proberen tijdens de Restaurantweek. Chef John Stoffers laat je proeven van zijn fine dining, wat dacht je van gepocheerde wilde heilbot? 


9. By J&M in Den Haag

Dit is een tip voor als je verzot bent op een goede wijnbar. By J&M is het vanaf de lunch goed toeven. Je krijgt het gevoel van een typisch Engelse woonkamer, maar de keuken gaat de hele wereld over.

10. De Heeren van Kok in Wormerveer

Het betere monumentale genieten in de Zaanstreek, dat doe je bij de Heeren. Het restaurant in Wormerveer ging er niet één maar twee keer achter elkaar vandoor met de titel Beste van de Restaurant Week in Noord-Holland. Het is voor eigenaren Albert en Saskia dan ook een sport om mensen in deze weken kennis te laten maken met hun restaurant.

Bekijk alle deelnemende restaurants in 2021

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden