Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

De 8 lekkerste adressen voor een weekend in Limburg

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 26 mei 2021 • Leesduur 2 minuten

Over de grens is het natuurlijk heerlijk, maar je hebt adressen ín Nederland die als een vakantie in het buitenland voelen. Neem nou Limburg, met haar glooiende heuvels, bourgondische steden en vooral: overheerlijke adressen. Ga je naar Limburg? Zet deze adressen maar in je favorieten. Om het makkelijk te maken staan ze alvast op volgorde van Noord naar Zuid, dat wordt een onbezorgde en vooral lekkere roadtrip.

Spring naar

1. Begin bij Cabillaud in Venlo

Het zou zomaar kunnen dat je even denkt dat je op Ibiza bent. Het terras van Cabillaud met uitzicht over de Maas in Venlo heeft precies dat verrukkelijke eilandgevoel. Dat is trouwens niet het enige verrukkelijke, want van de kaart zou je het liefst alles bestellen.

2. Crimineel lekker eten bij Damianz het Arresthuis in Roermond

Wat is een weekend Limburg zonder een bezoek aan Roermond? Naast shopwalhalla is de stad ook toonaangevend op culinair vlak. In de oude gevangenis zwaait chef-kok Jeroen van Gansewinkel de scepter en het resultaat is gevaarlijk goed.

3. Pitstop bij de Drie Cronen in Thorn

Je denkt misschien dat je voor witte stadjes in Griekenland moet zijn, maar Limburg heeft haar eigen witte wereld in Thorn. Chef-kok Jean Tonnaer bestiert de keuken in zijn ouderlijk huis, dat omgetoverd werd tot restaurant. Vader Frien had eigen slagerijen, dus er is geen betere plaats dan in Thorn om die tournedos te proeven.

4. Gewoon goed bij Danas in Geleen

Droom je van Zuid-Amerika en wil je alvast voorproeven? Bij Danas brengen ze Argentinië en Mexico wel heel dichtbij. Smul van de enchilada’s, proef de nachos del padre en vergeet de chimmi-churri steak natuurlijk niet.

5&6. Mag het ietsje meer zijn bij SoDelicious & Harbour Club in Maastricht?

Deze twee adressen in de hoofdstad van Limburg zijn allebei te lekker om niet te noemen. Zorg dus dat je lunch én diner nuttigt in Mestreech of blijf gewoon twee dagen. De Harbour Club ligt aan ’t Bassin in een historische kadekelder. En als je graag een bakkerij, traiteur en restaurant in een jasje treft, dan is SoDelicious je adres. In het midden van de zaak zie je de patissiers en koks aan het werk, wat het allemaal nog ambachtelijker maakt dan het eten al was.

7. Verrukkelijk bij Zest in Valkenburg

Bij Zest eet je zoals het bedoeld is. De hedendaagse keuken zonder frutsels en franjes in gezellig Valkenburg. Het komt dus bijzonder goed uit dat je deze plaats niet over mag slaan bij een bezoek aan Limburg. Wat dacht je van een flinke verrassing op tafel? Laat dat maar aan de chef over.

8. Schuif aan in Kasteel Vaalsbroek

Als je aan komt rijden over de oprijlaan, dan word je even stil. Dat is wat Kasteel Vaalsbroek met je doet. In het kasteel vind je restaurant In de Oude Watermolen, dat al net zoveel grandeur heeft als het onderkomen. Het menu ademt Limburg, want je proeft de traditionele keuken gemaakt met lokale producten. Een aanrader. Extra leuk: Kasteel Vaalsbroek is een hotel, dus blijven slapen kan ook nog.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden