De 8 lekkerste adressen voor een weekend in Limburg

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 26 mei 2021 • Leesduur 2 minuten

Over de grens is het natuurlijk heerlijk, maar je hebt adressen ín Nederland die als een vakantie in het buitenland voelen. Neem nou Limburg, met haar glooiende heuvels, bourgondische steden en vooral: overheerlijke adressen. Ga je naar Limburg? Zet deze adressen maar in je favorieten. Om het makkelijk te maken staan ze alvast op volgorde van Noord naar Zuid, dat wordt een onbezorgde en vooral lekkere roadtrip.

Spring naar

1. Begin bij Cabillaud in Venlo

Het zou zomaar kunnen dat je even denkt dat je op Ibiza bent. Het terras van Cabillaud met uitzicht over de Maas in Venlo heeft precies dat verrukkelijke eilandgevoel. Dat is trouwens niet het enige verrukkelijke, want van de kaart zou je het liefst alles bestellen.

2. Crimineel lekker eten bij Damianz het Arresthuis in Roermond

Wat is een weekend Limburg zonder een bezoek aan Roermond? Naast shopwalhalla is de stad ook toonaangevend op culinair vlak. In de oude gevangenis zwaait chef-kok Jeroen van Gansewinkel de scepter en het resultaat is gevaarlijk goed.

3. Pitstop bij de Drie Cronen in Thorn

Je denkt misschien dat je voor witte stadjes in Griekenland moet zijn, maar Limburg heeft haar eigen witte wereld in Thorn. Chef-kok Jean Tonnaer bestiert de keuken in zijn ouderlijk huis, dat omgetoverd werd tot restaurant. Vader Frien had eigen slagerijen, dus er is geen betere plaats dan in Thorn om die tournedos te proeven.

4. Gewoon goed bij Danas in Geleen

Droom je van Zuid-Amerika en wil je alvast voorproeven? Bij Danas brengen ze Argentinië en Mexico wel heel dichtbij. Smul van de enchilada’s, proef de nachos del padre en vergeet de chimmi-churri steak natuurlijk niet.

5&6. Mag het ietsje meer zijn bij SoDelicious & Harbour Club in Maastricht?

Deze twee adressen in de hoofdstad van Limburg zijn allebei te lekker om niet te noemen. Zorg dus dat je lunch én diner nuttigt in Mestreech of blijf gewoon twee dagen. De Harbour Club ligt aan ’t Bassin in een historische kadekelder. En als je graag een bakkerij, traiteur en restaurant in een jasje treft, dan is SoDelicious je adres. In het midden van de zaak zie je de patissiers en koks aan het werk, wat het allemaal nog ambachtelijker maakt dan het eten al was.

7. Verrukkelijk bij Zest in Valkenburg

Bij Zest eet je zoals het bedoeld is. De hedendaagse keuken zonder frutsels en franjes in gezellig Valkenburg. Het komt dus bijzonder goed uit dat je deze plaats niet over mag slaan bij een bezoek aan Limburg. Wat dacht je van een flinke verrassing op tafel? Laat dat maar aan de chef over.

8. Schuif aan in Kasteel Vaalsbroek

Als je aan komt rijden over de oprijlaan, dan word je even stil. Dat is wat Kasteel Vaalsbroek met je doet. In het kasteel vind je restaurant In de Oude Watermolen, dat al net zoveel grandeur heeft als het onderkomen. Het menu ademt Limburg, want je proeft de traditionele keuken gemaakt met lokale producten. Een aanrader. Extra leuk: Kasteel Vaalsbroek is een hotel, dus blijven slapen kan ook nog.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van Nederland, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden