Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

Weekendje weg naar de Veluwe

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 05 mei 2021 • Leesduur 2 minuten

Van die lange verre reizen waar je uren voor moet vliegen zijn natuurlijk leuk, maar dichterbij huis vind je ook dat vakantiegevoel. Ooit een hotel op de Veluwe geboekt? Waar je heerlijk eet, drinkt, fietst en wandelt? Zo’n lang weekend weg is net zo ontspannen als een weekje naar de zon. Zeker als je logeert bij Hotel de Heerlijckheyt het Loo, of bij Postillion Hotel Veluwemeer dat inderdaad pal aan de plas ligt.

Nu je weet waar het lekker slapen is nemen we ook meteen de 10 hotspots om te eten met je door. Het leuke aan de Veluwe is dat het meerdere plaatsen omvat, denk: Apeldoorn, Harderwijk of Putten. Het is allemaal zo goed als om de hoek.

Spring naar

1. Auberge Navet in Apeldoorn

Eerst Apeldoorn in om lekker te shoppen, daarna opfrissen in het hotel en ’s avonds uitgebreid dineren bij Auberge Navet. Voilà: het programma voor een dagje Veluwe, want het is daar heus niet alleen maar wandelen geblazen. Wij azen op dat taartje van Noordzeegarnalen met scharrelei en truffel vooraf, de truffelrisotto als hoofd en het kaasplateau als grande finale.

2. ’t Raedthuys* in Duiven

Als het goed genoeg is voor Michelin, dan is het zeker goed genoeg voor ons. Bij ’t Raedthuys in Duiven krijg je de culinaire creaties van chef-kok Hans den Engelsen voorgeschoteld. Hij staat erom bekend dat hij streeft naar perfectie op het bord en we kunnen de heilbot in kruidenkorst niet anders bestempelen dan dat.

3. Restaurant Fizzy in Epe

Dit is de Veluwe zoals je haar meteen voor je ziet. Middenin het bos, een witte boerderij met rieten kap, een waanzinnige tuin en voortreffelijk eten. Fizzy is nog maar twee jaar open en heeft nu al een vermelding in de Michelin Gids op zak. Dat wil wat zeggen. Eentje om te onthouden als je afreist naar de Veluwe.

4. Lazy Tiger in Ermelo

Het terras van dit restaurant is alleen al een must om te bezoeken. Je waant je in Azië en dat op de Veluwe. Het betere twee-in-één werk. Bij Lazy Tiger eet je de verrukkelijke Thai Asian Cuisine en had je daar misschien een lekkere cocktail bij gewild?

5. Basiliek* in Harderwijk

De naam zegt het al, bij de Basiliek eet je ook echt ín een Basiliek. Dit met een ster bekroonde restaurant ligt aan de gezellige Vischmarkt van Harderwijk. En niet alleen de ambiance maakt Basiliek* het bezoeken waard, maar alles wat de keuken uitkomt ook. Chef-kok Rik Jansma kookt niet volgens de kalender, maar met wat de natuur brengt.

6. The Fat Smoker in Nijkerk

Alleen door de naam krijg je al zin om aan te schuiven in Nijkerk. Bij The Fat Smoker werken geen chefs, maar pitmasters om te zorgen dat alles rechtstreeks van de barbecue op je bord terecht komt. Niet alleen lekker, maar ook een beleving.

7. Brasserie 14 in Nunspeet

Als je binnenstapt bij Brasserie 14 wil je eigenlijk niet meer naar huis. Komt dat even goed uit, want het is onderdeel van Hotel De Hoeve. Blijven slapen is dus toegestaan. Brasserie 14 heeft zo’n heerlijke brasseriekaart waar je het liefst alles van wil bestellen. Van de halve kip tot de runderbavette en zachtjes gegaarde kabeljauwfilet.

8. Klein Hartenstein in Oosterbeek

Dineren in een villa, waar het bol staat van de geschiedenis, dat doe je bij Hartenstein. In Oosterbeek is het heerlijk aanschuiven voor de lunch na een lekkere wandeling of bezoekje aan het Airbornemuseum. Glas cava of een speciaalbiertje van de bierkaart bij die verrukkelijke carpaccio en zalm en niks meer aan doen.

9. Kasteel De Vanenburg in Putten

Dineren in een kasteel met uitzicht op de kasteeltuinen. Meervoud, ja. De Vanenburg heeft de allure én de keuken. Tip: kies voor het menu van de chef en laat je een hele avond lang in de watten leggen.

10. Koetshuis Rhederoord in De Steeg

Gezellig genieten, dat is wat ze bij Koetshuis Rhederoord in de vingers hebben. Alleen het interieur is al om van te smullen, net als het terras in de tuin trouwens. Dit is het adres waar ze je mee op culinaire reis door de streek nemen. Onder begeleiding van een geweldige wijn uiteraard.

Kijk, heb je ineens 10 redenen om de Veluwe te boeken en waarschijnlijk veel te weinig tijd om het in één weekend af te vinken. Een prima excuus om terug te gaan of gewoon dat weekend te verlengen naar een week. Of twee.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden