De 10 leukste restaurants in Utrecht

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 30 april 2021 • Leesduur 1 minuten

Utrecht heeft alles. Straatjes met mooie winkels, een plein dat van hoek tot hoek gevuld is met terrassen en zelfs een gracht waar de fijnste restaurants aan grenzen. De Domstad is dus een prima plek om jezelf in onder te dompelen voor het grotere culinaire genieten.

Spring naar

1. C'est Ca 


Als een restaurant voelt alsof je thuiskomt, maar dan mét goed gastheerschap en allerlei lekkernijen uit de keuken, dan weet je dat je lekker zit. Bij C’est Ca eet je elke week anders van het te gekke verrassingsmenu, een uitstekende reden om terug te komen. 


2. Florent - Le Bistro

Innovatief uit eten, maar dan in ongedwongen Utrecht. Bij Florent voelt het alsof je aan tafel schuift in Parijs. Voordeel: je hoeft er een stuk minder ver voor te rijden. De Florent Specialite is een aanrader waar je een hele middag mee zoet bent op het terras.

3. Restaurant Karel 5

Onder de flanken van het Grand Hotel zit Restaurant Karel 5. Je kunt de hele dag terecht in de kloosterkeuken of reserveer in het restaurant voor een verfijnd Frans menu. Vergeet de terrastuin van Karel 5 trouwens niet, je zit in hartje centrum maar het lijkt alsof je ver weg van de drukte bent. Tip: combineer je salade van 18 groenten met een bijpassend glas wijn. 


4. Restaurant Wilhelminapark

Een gevuld glas, een bord met oesters en uitzicht op de vijver. De locals weten dat het dan om Restaurant Wilhelminapark in Utrecht gaat. Een begrip, zeker als je de betere Franse keuken in de stad zoekt. In het park, geopend in het jaar dat Wilhelmina koningin werd, is het heerlijk wandelen met daarna wat culinaire verwennerij van het restaurant.

5. Restaurant Concours

Met een vermelding in de Lekker 500 én Michelin Gids weet je dat je bij Concours fijn aanschuift. De basis is klassiek, maar verder neemt chef-kok Alex Zeelenberg je mee op wereldreis. Al is dat wel met gebruik van zoveel mogelijk streekgerechten. Klinkt als het perfecte huwelijk, toch?

6. De Witte Zwaan

De Franse keuken, maar dan wel modern. Dat is dineren bij De Witte Zwaan in Utrecht. Met Timo Agterberg als chef-kok aan de pannen, die al van jongs af aan in de keuken rondloopt met dank aan zijn vader als voorganger. Bij De Witte Zwaan proef je elke hoek van Frankrijk op je bord.

7. De Heeren van Leeuw

Zoek je dat ene knusse terras aan de gracht in Utrecht? Stop maar, want dan wil je reserveren bij De Heeren van Leeuw. Alles wat op het bord de keuken uitkomt is even kunstig en ook nog eens onder begeleiding van een goed glas wijn.

8. Restaurant Noir

Bij Noir waan je je in Parijs, al is het alleen al doordat je zit op zo’n typisch Frans bistrostoeltje. Ze noemen de keuken zelf ‘chique ordinair’, wij betitelen het menu als enorm origineel. Op naar Noir.

9. Zala’s

Van elke hap bij Zala’s spat de liefde eraf. Je eet exclusief, maar wel onder begeleiding van de gigantische gastvrijheid van eigenaar Shafiqie Rahamnazai. Het is de Franse keuken in een moderne jas en dat zorgt sowieso voor een memorabel diner.

10. Meneer Bouscourr

Meneer Bouscourr staat garant voor het echte gastronomische genieten. Bij Bouscourr eet je zoveel mogelijk duurzaam, altijd vers en ook nog eens tussen de kunst. Niet alleen op je bord, maar ook aan de muur wisselen de kunstwerken het hele jaar door.

Bon appetit! Nog even verder neuzen in Utrecht? Dit zijn je opties: Diningcity

Veelgestelde vragen

Je kunt bij de meeste restaurants gratis reserveren en annuleren. De rekening betaal je pas in het restaurant. Sommige restaurants vragen om een kleine aanbetaling, dit wordt duidelijk aangegeven bij het plaatsen van de reservering.

Als je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je een mail sturen naar [email protected] of bel ons op (020) 486 67 29.

Heb je van je reservering gebruik gemaakt, dan ontvang je automatisch een e-mail met daarin een uitnodiging om je gastronomische ervaring met het restaurant met ons te delen in een recensie. Klik in de mail op 'recensie achterlaten' en hier kun je een recensie schrijven over het restaurant dat je hebt bezocht.

Op www.restaurantdinercheque.nl kan je bij meer dan 350 geselecteerde restaurants reserveren. Restaurant Dinercheque is alleen geldig met een reservering via www.restaurantdinercheque.nl. Let op: mocht je de code via een andere partner hebben gekregen, zoals Gall & Gall of Blokker ga dan naar de website die je op jouw vouchercode kunt vinden.

Geen probleem.

Indien je een account bij ons hebt aangemaakt kun je op je account inloggen en de reservering zelf eenvoudig wijzigen.

Heb je geen account? Klik dan op de link van de bevestigingsmail van je reservering.

Tijdens Dining with the Stars kun je heerlijk genieten van een fantastisch luxe diner bij de beste 160 restaurants van België, vanaf slechts € 54,40 per persoon. Dining with the Stars wordt 2 keer per jaar georganiseerd, in de zomer en in de winter.

Ja, je kunt altijd gratis annuleren.

Indien je een aanbetaling hebt gedaan kun je tot 24 uur voor je reservering annuleren. Het door jou aanbetaalde bedrag wordt dan automatisch op je rekening terug gestort. Let op: als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert houdt het restaurant je aanbetaling om de kosten van de tafel te dekken. Wij staan hier los van, problemen die hierdoor veroorzaakt worden moeten in communicatie met het restaurant opgelost worden.

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer +31 (020) 486 67 29 of per email via [email protected].

Van elke reservering ontvang je binnen enkele minuten een bevestiging op het door jouw opgegeven email adres. Niets ontvangen? Kijk dan even in je spambox.

Ja, restaurants houden altijd rekening met eventuele dieetwensen.

Je kan je dieetwensen aangeven bij de opmerkingen op het reserveerformulier.

Bij de meeste deals zijn drankjes zijn niet inbegrepen.

Sommige restaurants bieden een all-in arrangement aan waarbij duidelijk wordt aangegeven welke drankjes wel zijn inbegrepen.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op deze website hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden