Reserveer nu voor de nieuwe Nationale Restaurant Week XXL 2022

De 10 leukste restaurants in Utrecht

Geschreven door Diningcity
Gepubliceerd op 30 april 2021 • Leesduur 1 minuten

Utrecht heeft alles. Straatjes met mooie winkels, een plein dat van hoek tot hoek gevuld is met terrassen en zelfs een gracht waar de fijnste restaurants aan grenzen. De Domstad is dus een prima plek om jezelf in onder te dompelen voor het grotere culinaire genieten.

Spring naar

1. C'est Ca 


Als een restaurant voelt alsof je thuiskomt, maar dan mét goed gastheerschap en allerlei lekkernijen uit de keuken, dan weet je dat je lekker zit. Bij C’est Ca eet je elke week anders van het te gekke verrassingsmenu, een uitstekende reden om terug te komen. 


2. Florent - Le Bistro

Innovatief uit eten, maar dan in ongedwongen Utrecht. Bij Florent voelt het alsof je aan tafel schuift in Parijs. Voordeel: je hoeft er een stuk minder ver voor te rijden. De Florent Specialite is een aanrader waar je een hele middag mee zoet bent op het terras.

3. Restaurant Karel 5

Onder de flanken van het Grand Hotel zit Restaurant Karel 5. Je kunt de hele dag terecht in de kloosterkeuken of reserveer in het restaurant voor een verfijnd Frans menu. Vergeet de terrastuin van Karel 5 trouwens niet, je zit in hartje centrum maar het lijkt alsof je ver weg van de drukte bent. Tip: combineer je salade van 18 groenten met een bijpassend glas wijn. 


4. Restaurant Wilhelminapark

Een gevuld glas, een bord met oesters en uitzicht op de vijver. De locals weten dat het dan om Restaurant Wilhelminapark in Utrecht gaat. Een begrip, zeker als je de betere Franse keuken in de stad zoekt. In het park, geopend in het jaar dat Wilhelmina koningin werd, is het heerlijk wandelen met daarna wat culinaire verwennerij van het restaurant.

5. Restaurant Concours

Met een vermelding in de Lekker 500 én Michelin Gids weet je dat je bij Concours fijn aanschuift. De basis is klassiek, maar verder neemt chef-kok Alex Zeelenberg je mee op wereldreis. Al is dat wel met gebruik van zoveel mogelijk streekgerechten. Klinkt als het perfecte huwelijk, toch?

6. De Witte Zwaan

De Franse keuken, maar dan wel modern. Dat is dineren bij De Witte Zwaan in Utrecht. Met Timo Agterberg als chef-kok aan de pannen, die al van jongs af aan in de keuken rondloopt met dank aan zijn vader als voorganger. Bij De Witte Zwaan proef je elke hoek van Frankrijk op je bord.

7. De Heeren van Leeuw

Zoek je dat ene knusse terras aan de gracht in Utrecht? Stop maar, want dan wil je reserveren bij De Heeren van Leeuw. Alles wat op het bord de keuken uitkomt is even kunstig en ook nog eens onder begeleiding van een goed glas wijn.

8. Restaurant Noir

Bij Noir waan je je in Parijs, al is het alleen al doordat je zit op zo’n typisch Frans bistrostoeltje. Ze noemen de keuken zelf ‘chique ordinair’, wij betitelen het menu als enorm origineel. Op naar Noir.

9. Zala’s

Van elke hap bij Zala’s spat de liefde eraf. Je eet exclusief, maar wel onder begeleiding van de gigantische gastvrijheid van eigenaar Shafiqie Rahamnazai. Het is de Franse keuken in een moderne jas en dat zorgt sowieso voor een memorabel diner.

10. Meneer Bouscourr

Meneer Bouscourr staat garant voor het echte gastronomische genieten. Bij Bouscourr eet je zoveel mogelijk duurzaam, altijd vers en ook nog eens tussen de kunst. Niet alleen op je bord, maar ook aan de muur wisselen de kunstwerken het hele jaar door.

Bon appetit! Nog even verder neuzen in Utrecht? Dit zijn je opties: Diningcity

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden

Alle steden