Knife fork icon red

Louis XV

€32.50 €16.25

3-Course menu - 50% discount

Louis XV

8,7 (122)

3-Course menu - 50% discount €32.50 €16.25

Reserve a table

Deal
3-Course menu - 50% discount
€32.50 €16.25

Be pampered in the heart of Groningen!

Here everything revolves around Burgundian enjoyment. The interior can best be described as a neo-baroque. Modern and contemporary, united with beautiful classical elements. The kitchen is open daily from 5 p.m. until late.

The menu has been prepared with love by the chef. The kitchen takes into account the tastes of the different seasons and likes to add regional products to the dishes.

The tasting is one of the major strengths, on the menu you will find it versatile. Are you looking for a matching wine, ask our team for advice!

Reserve a table Reserve a table
  • Reservable till 31 October 2019
  • Not in combination with other offers
  • The price of the deal is per person
  • Reserve for free and pay in the restaurant
  • Only valid for online reservations through www.diningcity.nl

What people say of Louis XV

8.7
(122 reviews)
Food
8.7
Service
8.6
Atmosphere
8.7
Write a review

7.3 Cuisine 8 | Service 8 | Atmosphere 6

We hebben het restaurant bezocht op een zondagavond in augustus voor een 4-gangen verrassingmenu. Het eten was prima verzorgt en we hebben ongeveer 2 uur aan tafel gezeten. Het restaurant heeft een prettige ambiance, alleen toen wij het bezochten waren we bijna de enigste gasten en dat beinvloed de sfeer wel een beetje.

Auke Douma at 19 August 2019

8.0 Cuisine 8 | Service 8 | Atmosphere 8

Vertrouwd in vele opzichten. Smakelijk menu met de proeverijen als voor- en nagerecht en goede hoofdmenu keuzes. Voor iedere smaak en voorkeur. Altijd goed en redelijk geprijsd. We komen zeker terug.

frans Huitema at 12 August 2019

5.3 Cuisine 4 | Service 6 | Atmosphere 6

We namen deel aan een dinerkortingsactie van Primera. Er was een vastgesteld menu/verrassingsmenu. Jammer want we hadden op de menu kaart vooraf mooie gerechten gezien die ons aanspraken en waar we ons op verheugden. Ik vertelde dat ik graag zelf wil kiezen wat ik te eten krijg maar dat kon niet. Op mijn suggestie dat heel graag een bepaald gerecht van de kaart zou kunnen krijgen (Skrei - jonge kabeljauw), zou de serveerster dat aan de keuken vragen. Voorgerecht en tussengerecht alles behalve vers en veel te lang buiten de koeling geweest (al ver vooraf klaargemaakt?). Bacteriologisch niet erg verantwoord. Allesbehalve verfijnd, matige kwaliteit, niet erg smaakvol. Zo ook tussengerecht. Hoofdgerecht: erg eenvoudig, niet verfijnd. De als Skrei benoemde vis herkende ik bij de eerste aanblik meteen als wijting of schelvis filet, hetgeen bevestigd werd bij het eten: kabeljauw heeft een totaal andere structuur visvlees. Ondanks dat wijting en schelvis best lekker is, was de vis te ver doorgegaard en daardoor behoorlijk droog. De frieten waren in te oude olie bij te lage temperatuur te lang gebakken, waardoor de buitenzijde verglaasd overkrokant was en doordrenkt van ingetrokken olie, terwijl de binnenzijde vaak hol was. De bijgeleverde fijngehakte sla en rauwkost kwam naar alle waarschijnlijkheid regelrecht uit een grote verpakking van de groothandel, in een bakje gedaan wat niet goed afgewassen was van de vorige gebruiker; het was voorzien van een paar partjes tomaat en het leek alsof er een lepel met iets wat voor balsamicodressing door moet gaan naast gegoten was. Smaakloos en onaantrekkelijk. Dessert ging best maar betrof veel kant en klare halffabrikaten. Al met al de indruk die Louis XV op de website maakt, werd in de praktijk totaal niet waargemaakt, niet qua entourage (we werden in het tapasrestaurant geplaatst) en al helemaal niet qua kwaliteit van de gerechten. Dit niveau is nog minder dan wat een 1e jaar leeringkok op VMBO niveau leert koken. De bediening was netjes en beleefd en de dames deden erg hun best en waren voorkomend maar hadden het te druk om met zijn 3en 16 tafels te beheren waardoor het niet heel persoonlijk en hartelijk overkwam. Hier zijn we nu twee keer geweest: de eerste en dat was ook meteen de laatste keer.

Peter Pulles at 20 July 2019

8.0 Cuisine 6 | Service 8 | Atmosphere 10

I was expecting more of French cuisine but the food seemed to be more like a French wannabe. It was not bad but just not exactly what I expected.

Rodrigo Gonzalez Alvarez at 03 July 2019

"Het was oke, maar vond het de prijs zonder korting niet waard"
4.7 Cuisine 4 | Service 4 | Atmosphere 6

Met de ANWB actie gegeten. Het was een driegangenmenu. De voorafjes waren goed (proeverij), maar er zaten vis en garnalen bij. Bij de reservering had ik gevraagd of het menu zonder varkensvlees of vis kon, maar daar kreeg ik geen reactie op, en blijkbaar kon dat dus niet. Heb de vis en garnalen maar aan mijn tafelgenoot gegeven. Het hoofdgerecht dat we hadden gekozen was ribeye met wijnjus. Die jus vond ik niet lekker en de ribeye was niet te gaar, maar had ook geen lekker korstje, en het vet erin was zacht en kwabbelig. Er was wat broccoli bij en apart geserveerd waren frites en een eenvoudige salade, niet erg byzonder. Het nagerecht was wederom een proeverij. Het smaakte wel, maar de gerechtjes deden wat groothandelachtig aan. Al met al denk ik niet dat ik er nog eens ga eten. Nu hadden we 50% korting, dus dat scheelt een boel, maar als ik het volle pond had moeten betalen, had ik het eten waarschijnlijk weer teruggestuurd. Het eten van Txoko komt uit dezelfde keuken, maar dat is mij toch beter bevallen. Tot slot stond er een drankje teveel op de rekening. Dat werd er natuurlijk wel afgehaald, maar het geeft toch een wat slordige impressie.

Jules at 17 June 2019

Map All restaurant deals in Groningen

Oude Kijk in 't Jatstraat 47-51 9712 EC Groningen

About Louis XV

Louis XV is a food and beverage facilities with metropolitan allure, divided into a restaurant, wine bar and several meeting rooms.


The apparatus is best described as neo-baroque. Modern and contemporary, combined with beautiful classical elements.


No less exceptional is the wine bar. In an accessible and most affordable way to get acquainted with exclusive, often exceptional quality wines. With the base ingenious wijnserveersys

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Groningen
9807d298e9

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurants has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities