Knife fork icon red
Special Restaurant Week XXL edition - Click here for our recommended toprestaurants - Book now

Wiesen*

9,0 (95 reviews)

What 95 people say about Wiesen*

9.0
(95 reviews)
Food
9.4
Service
9.1
Atmosphere
8.6
Write a review

8.3 Cuisine 8 | Service 10 | Atmosphere 7

Voor de culinaire fijnproever een must

Helma Vervoorn at Today
Verified

9.7 Cuisine 10 | Service 9 | Atmosphere 10

Heerlijk gegeten, Michelin-ster is absoluut verdiend! Fantastische champagne (Billecart-Salmon Brut Reserve). Mooie selectie gerechten en prachtige bijpassende wijnen. Een aanpassing van een van de gerechten op verzoek van een van de eters was ook geen probleem. Vriendelijke personeel, gezellige ambiance. Wij komen zeker terug!

Michiel at 15 September 2020
Verified

9.3 Cuisine 10 | Service 9 | Atmosphere 9

Genoten van een 4 gangen lunch op het terras. De gerechten waren verrassend en heerlijk op smaak. De bijpassende wijnen maakten de smaakbeleving compleet. Een wijnarrangement is echt aan te bevelen.
Personeel is vriendelijk en brengt met flair en humor sfeer op het terras.

Robert van Dorp-Biesheuvel at 15 September 2020
Verified

9.7 Cuisine 10 | Service 9 | Atmosphere 10

We volgen Wiesen al vanaf de opening, alweer mijn 12e bezoek. Na even terugkijken is het leuk om te zien dat oude klassiekers van de chef weliswaar in verbeterde uitvoering gewoon blijven bestaan. Vanwege corona zijn er plexiglazen schotten geplaatst en tafels verdwenen. Wij werden begeleid naar “onze” grote ronde t...

Read full review

We volgen Wiesen al vanaf de opening, alweer mijn 12e bezoek. Na even terugkijken is het leuk om te zien dat oude klassiekers van de chef weliswaar in verbeterde uitvoering gewoon blijven bestaan. Vanwege corona zijn er plexiglazen schotten geplaatst en tafels verdwenen. Wij werden begeleid naar “onze” grote ronde tafel aan het raam, fijn.

Als aperitief Coeur de Schistes 2019 van Les Frères Couillaud uit de Muscadet Sèvre et Maine die zeer goed beviel. De tafel werd gevuld met een viertraps amuse parade. In het eitje gemarineerde zalm afgedekt met een mousseline van aardappel en een royale portie kaviaar. Delicate ziltigheid met zalvende textuur, heerlijk.
In een likeur glaasje escabeche van scheermes afgewerkt met toefjes gefermenteerde knoflook. Mooie zuren met aangename bite, prima.
Op het krab pantser een soufflé van schaaldieren met een crème van saffraan, goed.
Op de shiitake een tapioca krokantje op smaak gebracht met cepes waarop een bolletje rundertartaar afgedekt met dunne plakjes champignon. Mooi hoog op smaak.

Op een gouden lepel een platte cilinder ganzenlever terrine aangemaakt met gekonfijte eend en afgewerkt met een plakje herfsttruffel, daar werden we helemaal blij van.

De klapper was de lauw warme Zeeuwse platte met roerei, champagne beurreblanc en lepel Anna gold kaviaar. Een gelaagde smaakbeleving met op het eind de ziltige oester met aangename bite, top!

Een van onze hoogtepunten van ons eerste bezoek, de langoustine bisque, was weer terug. Ditmaal met tafel bereiding. In een hoog bruin bord met kleine spiegel langoustine tartaar, deze werd door de chef overgoten met een romige bisque waarna er een paar lepels schuimige bisque aan toe werd gevoed, verrukkelijk!

De eerste begeleider werd beknopt door de jonge sommelier gepresenteerd, Weissburgunder 2018 van Weingut Winter, gemaakt in een volle complexe minerale stijl. De chef wilde graag iets nieuws laten proeven waar hij de laatste tijd aan had gewerkt. Tartaar van wilde zeebaars waarop plakjes radijs, blaadjes van de maggiplant en takje rood hoorntjeswier, in een vinaigrette van karnemelk met olie van lavas. Verfijnde smaken met mooie zuren en verrassend lekkere maggi toets. De wijn sloot naadloos aan. (8,5)

Verder met een Zuid Afrikaanse Chenin Blanc 2019 ‘The Ladybird’ van het huis Laibach. Heerlijk aroma, in de mond verrassend fris met tonen van exotisch fruit. Uit de keuken de verassing van deze middag. Noordzeekrabsalade met centraal erin een klein tomaatje, erop stukjes avocado afgedekt met een lobbige lauwwarme choronsaus waarop poeder van tomaat en olijf. Wow, daar werden we even stil van. De saus gaf deze vertrouwde smakencombinatie een hele nieuw twist, toppie. (9,5)

Uit Italië een Pinot Grigio 2018 van Köferhof in een volle geconcentreerde stijl. Uit de keuken een hele dikke langoustine staart op een fijne brunoise van van wortel en prei, erop een flinke portie kaviaar, aan tafel afgewerkt met een romige aardappel-bieslooksaus. Puur genot! (9,5)

Verder met een klassieke Bourgogne, Viré-Clessé 2018 van Domaine de Roally, fris en romig, heerlijk. Ernaast een klassieker van de chef. Tarbot filet gebakken op aardappelschijfjes afgewerkt met plakken geschaafde Toscaanse herfsttruffel, uitgeserveerd op een mousseline van knolselderie met plakken gebakken eekhoorntjesbrood en kalfsjus. Een perfect uitgevoerde evergreen die nooit verveeld. (9)

Voor bij het pièce Spaanse rood uit Catalonië (ten zuiden van Priorat). De Via Terra van Edetària gemaakt van Garnatxa Negra, diepe paarse kleur, krachtig met tonen van braam en kers en een elegante afdronk. De chef kwam met de proeverij van Anjou duif. Borstfilet met crunch van aardappelkaantjes en pistache, zacht gestoofd boutje en het haasje. Waarbij gebakken cantharellen, wortel en structuren van ui en aardappel, aan tafel afgewerkt met de heerlijke braadjus (pannetje bleef op tafel, top). Prima cuisson met hele mooie smaken die door de zuren van de wijn werden versterkt, genieten! (9,5)

Een voor mij nog onbekende dessertwijn Tschida, BA Red, ofwel een Blaufränkisch Beerenauslese aangenaam fris met tonen van rijpe rode bes en subtiele kruidigheid. In een wit schaaltje verschillende bereidingen van braam met bolletjes New York cheesecake, dunne plak pure chocolade en koekcrumble met hazelnoot, aan tafel afgewerkt met een venijnig zure azijn van cabernet Sauvignon. Ik vond het helemaal geweldig hoe die zure azijn de smaken van het gerecht omhoog bracht en de wijn deed opbloeien, complimenten. (9,25)

Bediening was zeer goed tot uitstekend verzorgd op gezellige wijze. Met de chef in de hoofdrol, ondersteund door de maître en jonge sommelier waar later nog de nieuwe Italiaanse restaurant manager bij kwam.

Samengevat was het een topbeleving, duidelijk anders dan de belevingen van afgelopen jaren met middag vullende copieuze lunches waar voor mijn gevoel de kwaliteit een beetje verloren ging in de bourgondische kwantiteit. Ditmaal een geweldige amuse parade waarna bijna alleen maar top gerechten, bekende klassiekers en enkele sterke nieuwe. Ernaast een keurige wijnselectie, in een fijne ambiance. Zo zijn ze voor ons weer terug aan de top in Eindhoven. Bedankt!

Ad Wijgerde at 11 September 2020
Verified

"Lunch Wiesen"
8.0 Cuisine 8 | Service 8 | Atmosphere 8

Zeer fijne lunch gehad met verfijnde gerechten oesters lauw warm vooraf waren TOP!

Small c4cf687f24 Small 8debda5d20
Bennie Verbruggen at 08 September 2020
Verified

Map All restaurant deals in Eindhoven

Kleine Berg 10 5611 JV Eindhoven

About Wiesen*

Enjoy culinary delights at restaurant Wiesen* in Eindhoven! Amazing culinary creations are create at the Kleine Berg. YIn this cozy restaurant you will not be short of anything thanks to a team that has flair and a chef who puts your taste buds at the party. The products are recognizable but stimulate thanks to fine, precise preparations.

The decor of the restaurant is modern, chic but also fresh and cozy. The chefs prepare the most delicious dishes especially for you. They get their inspiration from classic cuisine from all over the world and give it their own twist.

Wiesen* has been awarded with a Michelin Star!

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Eindhoven

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurants has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities