Knife fork icon red

Graphite*

9,3 (45 reviews)

What 45 people say about Graphite*

9.3
(45 reviews)
Food
9.6
Service
9.2
Atmosphere
9.2
Write a review

"Graphite, een ware eetsensatie!"
8.7 Cuisine 10 | Service 8 | Atmosphere 8

ik was door onze zoon voor vaderdagdiner uitgenodigd in de Paardenstraat, achter het Rembrandtsplein. Nr 15 was een grote zwarte muur, je kon er alleen in als je een Qcode had. Gelukkig hadden we die, en al snel stonden we in de bar, die aardig donker was: waarom deze geheimzinnigheid? het was geinspireerd op de Ame...

Read full review

ik was door onze zoon voor vaderdagdiner uitgenodigd in de Paardenstraat, achter het Rembrandtsplein. Nr 15 was een grote zwarte muur, je kon er alleen in als je een Qcode had. Gelukkig hadden we die, en al snel stonden we in de bar, die aardig donker was: waarom deze geheimzinnigheid? het was geinspireerd op de Amerikaanse drooglegging (van alcohol) en de jaren 20 van de vorige eeuw. Zoals verwacht was dat niet succesvol, en leidde het tot "stiekum drinken"". De kok bleek een expert te zijn uit Zutphen, alwaar hij chefkok was in een een ster Michelinrestaurant! Dat beloofde veel goeds!
Zoonlief had gekozen voor een 8-gangen verrassingsdiner, alternatieven waren 15 of 20, dus was blij dat mede dank zij onze bescheiden opvoeding hij deze verstandige keuze had gemaakt. Een bijpassend wijnarrangement voor het 8 (of 15-20) gangen diner was er uiteraard niet, wij kozen een Sudafricaner, een mengeling van Chardonnay en Viognier. Bij het rode vlees zouden we later voor Frans Hoek (SA) gaan.
De ruimte was ook binnen iets donker, wel heerlijke zitbanken, met geruime afstand van andere restaurantgangers. Het eten was ronduit fantastisch, volgens mij hadden we uiteindelijk 12 gangen (groene-groente spoon) niet meegeteld, met een rijke variatie aan verschillende exotische en niet exotische vissoorten, verrassende groenten, heerlijk rood vlees, en 2 desserts. Soms had ik het idee dat dit van een andere planeet kwam, het eten was totaal anders dan dat wat ik de afgelopen 60 jaar heb gegeten, wat een variatie, wat een smaken, heb dit nog maar zelden meegemaakt! Vanzelfsprekend zou ik hierover meer kunnen vertellen, maar dat is beetje flauw na een verrassingsdiner.

Kortom een aanrader!

willem at 17 July 2019
Verified

"Hemels"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Vanavond dachten we in de hemel beland te zijn. Alleen maar superlatieven.Ontvangst, interieur zijn erg apart maar super. De gerechten zijn grandioos, niet alleen echte schilderijtjes maar ze ontploffen als smaakbommen van het hoogste niveau en de meest origineelste prachtige combinaties. Hier zijn geen woorden voor. Leuk afscheid door de meesterkok en zijn partner. Ça vaut plus que le détour!

Sonia Gallant at 14 July 2019
Verified

"Restaurant Graphite. Een absolute aanrader. "
9.3 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 8

Gisteren bij Restaurant Graphite gegeten. Na een vriendelijke ontvangst genoten van een 12 gangen diner.
Verrassende gerechten, mooie wijnkaart, culinair vakmanschap, vriendelijke en adequate bediening en een bijzondere ambiance.
Een absolute aanrader.

Rene Korving at 05 July 2019
Verified

8.7 Cuisine 8 | Service 10 | Atmosphere 8

Alles klopte.

Nurdin Pattipilohy at 27 June 2019
Verified

"Goed eten in een mooie setting"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Eten was heerlijk en ging op goede snelheid, wijnen waren ook heel lekker en bijpassend.

E. at 26 June 2019
Verified

Map All restaurant deals in Amsterdam

Paardenstraat 15III 1017CX Amsterdam

About Graphite*

Graphite* is the first speakeasy restaurant in the Netherlands and is located in the Paardenstraat near Rembrandtplein. The restaurant is mysterious and hard to find. So you have to look for a door with a scanner and take your QR code with you.

The setting in the restaurant is reminiscent of bars at the time of the American reclamation. An intimate yet spacious restaurant with a clubby atmosphere, loud music and dimmed lights. A mysterious environment.

Chef Peter Gast has earned his spurs in the past 16 years as chef of restaurant 't Schultenhues in Zutphen. He prepares classic dishes and refined sauces and combines these with inventive ideas.

In 2020 Graphite was awarded 1 Michelin star and in total they have 16 Gault&Millau points.

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Amsterdam

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurants has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities