Knife fork icon red

Classique

8,7 (26 reviews)

What 26 people say about Classique

8.7
(26 reviews)
Food
8.7
Service
8.8
Atmosphere
8.5
Write a review

10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

In tijden niet zo goed gegeten!

Willem De Lange at 13 March 2020
Verified

10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

5 gangen voor de prijs van drie. Een verrassingsmenu met een sensatie van verschillende smaken. Verrukkelijk!

JB Faber at 08 March 2020
Verified

8.7 Cuisine 9 | Service 9 | Atmosphere 8

Fijne avond gehad.

Ronald Talstra at 16 February 2020
Verified

"Erg jammer, geen leuke avond gehad"
4.7 Cuisine 6 | Service 3 | Atmosphere 5

Wij zijn op valentijnsdag naar Classique gegaan, ik keek er erg naar uit maar het heeft helaas niet aan onze verwachtingen voldaan. De eerste tegenvaller begon al bij binnenkomst, waarbij wij een tafeltje toegewezen kregen die recht voor de keuken zat. Zodra wij plaats hadden genomen merkte ik dat er erg veel geluid...

Read full review

Wij zijn op valentijnsdag naar Classique gegaan, ik keek er erg naar uit maar het heeft helaas niet aan onze verwachtingen voldaan. De eerste tegenvaller begon al bij binnenkomst, waarbij wij een tafeltje toegewezen kregen die recht voor de keuken zat. Zodra wij plaats hadden genomen merkte ik dat er erg veel geluiden (keukenapparaten die brommen/piepen, borden, kastdeurtjes, servicebel etc.) uit de keuken kwamen wat voor enorm veel afleiding zorgde en waardoor ik mijn vriend slecht kon verstaan. Ik vroeg of het mogelijk was om aan een andere tafel te gaan zitten ivm de geluiden die erg storend waren (er zaten maar 3 andere stellen in het restaurant op dat moment) maar dit was niet mogelijk want er was een vaste tafelindeling en dan moesten ze daarmee schuiven en dat was allemaal echt heel lastig etc. De ober maakte zelfs nog een grapje dat hij de keuken wel zou vragen of ze wat zachter wilden doen. Ik vind dit echt schandalig, vooral omdat er de hele tijd dat wij er waren gewoon een 2 persoons tafel leeg is gebleven waar we dus prima hadden kunnen zitten. 2 andere irritatiepunten waren dat we bij het hoofdgerecht een verkeerde wijn ingeschonken kregen, een zoete witte ipv een rode. Na 1 slok kwam de ober terug en werden de glazen voor ons weggegrist en op een ander tafeltje gezet waar ze vervolgens nog een half uur hebben gestaan. Een verkeerde wijn inschenken kan natuurlijk gebeuren, maar zeg dan tegen je klant: 'zal ik hem laten staan zodat u hem eventueel nog kunt opdrinken als u wilt?' of iets in die trant. Nu gooien ze het liever weg wat ik erg vreemd vind, helemaal aangezien de glazen al erg zuinig ingeschonken werden. Verder werd er een broodje met wat smeersels geserveerd, waarbij we elk één mini broodje kregen (<5cm) met verschillende smaken (pompoen en biet). We moesten deze broodjes dus zelf maar halveren en delen om het allebei te kunnen proeven. Waarom niet gewoon allebei van elk broodje een? Al dit soort mankementen aan de avond hebben ervoor gezorgd dat we geen fijn avondje uit hebben gehad terwijl het eten wel prima was en het makkelijk anders had gekund. Over het eten: lekkere amuze en smeersels, voorgerecht was rauwe roodbaars met kruidenrub en komkommer, wel lekker maar niet bijzonder, hoofdgerecht was parelhoen met pastinaak, de parelhoen was wel echt heerlijk mals en smakelijk, dessert was met chocolade en koffiesmaken. De canule van pure chocolade ijs/mousse was al van tevoren gemaakt en weer ingevroren waardoor deze een vrieslaagje bevatte en spijkerhard was. Ik kreeg hem haast niet doormidden met mijn vork. Ook was er op de website aangegeven dat er gekozen kon worden uit verschillende gerechten van vlees, vis en vegetarisch, maar dit was niet het geval, er was een verrassingsmenu.

Er zijn genoeg restaurants in Groningen waar je voor 35 euro voor 3 gangen een stuk beter kan eten en waar vooral de service 10x beter is.

Small e55b25cf8c
Lou at 15 February 2020
Verified

"Verrassend!"
8.7 Cuisine 8 | Service 9 | Atmosphere 9

Onverwacht lekker gegeten in erg sfeervolle ambiance! Prima bediening. Bij aanvang een fles water van het huis op tafel, top. 3-Gangenmenu met 2 heerlijke amuses vooraf. Hooguit was de zeebaars bij het voorgerecht wat minder, er zaten harde stukjes in. Verder heerlijk gegeten met een overheerlijk toetje als afsluiter!

Elise at 11 February 2020
Verified

Map All restaurant deals in Groningen

Oosterstraat 53 9711 NR Groningen

About Classique

In quiet Groningen, you will find the always nice looking Restaurant Classique. You can enjoy a fine thing concept here, with daily fresh products and the best that the season has to offer.

The kitchen is French classic and the Chef builds the dishes himself with daily fresh products from the nearby region. Be surprised and pampered by the kitchen and service brigade with a culinary 3 to 7-course menu. Of course, this can also be expanded with a matching wine evening.

The restaurant is tastefully decorated. In addition, in the summer you can enjoy the authentic terrace, laid out as a historic city garden, under a green canopy.

Come and enjoy the delicious French dishes from Restaurant Classique!

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Groningen

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurants has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free

All cities