What 134 people say about Olivijn*
Food | |
Service | |
Atmosphere |
Ontzettend mooie gerechten bereid met veel liefde . Elk gerecht was een waar kunstwerk. Zeer kundige sommelier. Zeker een aanrader voor een bijzondere gelegenheid of als je gewoon wilt genieten van een culinaire reis .
Prachtige gerechten, heerlijke wijnen
De subtiel afgestemde geuren, kleuren en smaken doen je denken aan een kunstschilder die zijn palet mengt om tot de juiste tonen te komen voor zijn meesterwerk. De mooie verhalen over bijpassende wijnen en kundige uitleg van Ronald complementeren deze sensatie en je vergeet dat er nog een ander leven buiten dit sfee...
Read full reviewDe subtiel afgestemde geuren, kleuren en smaken doen je denken aan een kunstschilder die zijn palet mengt om tot de juiste tonen te komen voor zijn meesterwerk. De mooie verhalen over bijpassende wijnen en kundige uitleg van Ronald complementeren deze sensatie en je vergeet dat er nog een ander leven buiten dit sfeervolle restaurant plaatsvindt...... Menno Post zoekt zijn personeel met dezelfde zorg uit als zijn ingrediënten....bedankt Ronald, Dennis en Stijn.
De service is uitmuntend en alle verschillende gangen waren stuk voor stuk met passie gemaakt en zeer goed op elkaar afgestemd. Wijnarrangement erbij is een aanrader.
De 6 gerechten zijn stuk voor stuk kunstwerkjes en heerlijk van smaak. Zeer prettige bediening. Je wordt een hele avond in de watten gelegd.
Map All restaurant deals in Haarlem
About Olivijn*
Cuisine: French
In the most beautiful building of Haarlem, a former bank of loan, you will find restaurant Olivijn*. A visit to Olivijn is possible for any occasion such as a luxurious dinner, cosy lunch or business meeting. Experience the charm by the unique combination of a restaurant and art gallery under one roof. Decorated with deep blue colours and works of art. How about tasting the aperitif in the art gallery upstairs?
SVH-Meesterkok Menno Post (known from De Bokkedoorns**) and Saskia de Wal Post are the proud owners of restaurant Olivijn*. Full of enthusiasm she dedicates herself every day to give guests a unique experience. They work with a menu and à la carte, but Menno Post itself is a walking menu. Pleasantly he visits the tables to ask what people would like to try.
They mainly work with organic products. The fish, for example, comes from the North Sea and the meat is from Dutch soil. Menno likes to let his honesty resound in his working methods and makes sure that every ingredient gets the right attention. French flavours can be considered elegant, refined and subtle. All senses are stimulated by Olivine.
Sommelier Milton Verseput and Maître Patrick Reijnders ensure that the guest is not lacking anything. Choice of fine wines that perfectly match the dinner. With a lot of passion, fun and above all sense of humour, the staff ensures that it is an evening to remember!
The restaurant was awarded its first Michelin star in 2018. They received 16.5 Gault&Millau points and are ranked 89 in the Lekker top 100, 2020.