Restaurant De Roode Leeuw in Capelle aan den IJssel


Restaurant De Roode Leeuw
Restaurant De Roode Leeuw 1
Restaurant De Roode Leeuw 2
Restaurant De Roode Leeuw 3
Restaurant De Roode Leeuw 4
Restaurant De Roode Leeuw
Restaurant De Roode Leeuw 1
Restaurant De Roode Leeuw 2
Restaurant De Roode Leeuw 3
Restaurant De Roode Leeuw 4
Review rating

8.3

(221)

About De Roode Leeuw

Welcome to Restaurant De Roode Leeuw in Capelle aan de IJssel.      
Our map is mainly is focused on the seasons. We offer a changing 3-course menu and wherever possible we work with organic products. You can contact us for lunch and dinner or settle for a cup of coffee, a drink and a snack.
 
You can also book us for a high tea or brunch. (min 12 pers.) There is also the possibility of parties and celebrations. Our restaurant is a unique place on the 's-Gravenweg in Capelle a / d IJssel on the border with Nieuwerkerk.
 
The building was rebuilt in 2011 after a fire in 2001, where only the red lion of the facade was spared. He still refers to the ancient inn from 1735. The exterior has become as much as possible a copy of the old building; within the attractively and our terrace offers many opportunities for pleasant stay.

Reserve Now

Reviews"Kerstdiner 2015"

5.3
Food: 4 Service: 6 Ambience: 6
Vorig jaar 2014 hebben wij genoten van een voortreffelijk kerstdiner , sfeer bediening, aangeklede tafels , was uitstekend ! Dus ook dit jaar hebben wij weer de moeite genomen te reserveren en aan te zitten aan het kerstdiner! Maar wat een teleurstelling dit jaar! Het complete kerstdiner was een aanfluiting, smakeloos, rommelig, er zou iemand langskomen om ons uit te leggen wat het kerstdiner inhield, helaas niemand gezien! Voor ons een fiasco en teleurstelling! Misschien een nieuwe of inval kok? Ik moet erbij zeggen dat wij een aantal malen bij de Roode Leeuw geluncht hebben en daar zeker tevreden over waren!
-

"de eerste keer"

7.0
Food: 9 Service: 6 Ambience: 6
Het stond al heel lang op ons lijstje om te gaan eten en eindelijk zijn we bij de Roode leeuw geweest. Het pand heeft een leuke uitstraling. Ontvangst is vriendelijk. het aperatief staat snel op tafel. Het duurt even voor je kunt bestellen. De diverse gangen waren smaakvol en goed klaar gemaakt. Vooral het hoofdgerecht was prima. De tijd tussen de diverse gangen was aan de ruime kant. Al met al een prima restaurant en zeker wel de moeite waard om nog eens heen te gaan.
-

"Heerlijk gegeten in een gezellige omgeving"

8.7
Food: 8 Service: 9 Ambience: 9
Vriendelijke bediening.De kinderen hebben zelf een menu samengesteld. Karaf water niet op de rekening. Lekker gegeten van het 3-gangen winnaarsmenu.
-

""

8.0
Food: 8 Service: 8 Ambience: 8
Leuk restaurant, vriendelijke bediening en heerlijk eten. I.v.m. de restaurantweek was de prijs lager dan normaal maar dit was aan het eten niet te merken. Ze hebben hun best gedaan om iets moois te serveren.
-

""

7.0
Food: 6 Service: 7 Ambience: 8
gezellig restaurant met smaakvol eten, goede prijsverhouding en bijzonder goede wijn Parkeergelegenheid enigszins krap temeer daar niet staat aangegeven dat langs de weg ( aan een zijde) mag worden geparkeerd
-

"winnaarseditie restaurantweek"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
In het kader van de restaurantweek de winnaarseditie bij de Roode Leeuw genoten. We hebben inderdaad GENOTEN! Een geweldig origineel menu perfect uitgevoerd. De goede wijn/spijs combinatie in een ongedwongen sfeer met een geweldige service ondanks dat het restaurant bomvol zat! Een terechte winnaar; wij komen zeker terug! Heel veel succes.
-

"Mijn verjaardag gevierd in Restaurant de Roode Leeuw"

9.3
Food: 10 Service: 9 Ambience: 9
Wij hebben allen genoten van het menu. Voortreffelijke keuken en bediening.
-

"Hoge kwaliteit in een gezellige sfeer"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
We hebben een heerlijke avond gehad bij De Roode Leeuw. We genoten van een heerlijk 3 gangen diner, vooral de makreel als voorgerecht was fantastisch. De sfeer en akoestiek zijn erg goed. De bediening is zeer vriendelijk. Zeker een aanrader!
-

"heel plezierig en lekker gegeten bij De Roode Leeuw"

8.7
Food: 9 Service: 9 Ambience: 8
creatieve keuken, vriendelijke en goed geïnformeerde bediening prettige omgeving
-

"Snel weer naar de Roode Leeuw!"

9.3
Food: 8 Service: 10 Ambience: 10
Verjaardagscadeautje voor mijn zus! Met een Restaurantweek-boeking krijg je bij de Roode Leeuw ook een mooi plekje aan het raam! Heerlijk menu, super professionele bediening en vriendelijk ook nog, heerlijke huiswijn. Gauw weer naar de Roode Leeuw dus!
-

""

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
Was weer top !! Heerlijk gegeten
-

"Aanrader!"

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
Vriendelijk en servicegericht personeel. Het eten was voortreffelijk! heerlijke avond gehad! Een aanrader voor iedereen die van culinair houdt.
-

""

9.3
Food: 9 Service: 9 Ambience: 10
Het eten was zoals altijd verrukkelijk, bediening is erg leuk en persoonlijk, echte gastheren, de locatie is prachtig, kortom een aanrader!!
-

"Superavondje "

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Een van de laatste Avondjes om buiten te eten, was super, gelijk al brood met smeerseltje, huiswijn wit was geweldig, voorgerecht makreel, hoofdgerecht was een plaatje van lekkernijen zoals tevens het nagerecht, koffie van het huis, heerlijk avondje uit, en zeker voor herhaling vatbaar.
-

"Heerlijk gegeten"

8.0
Food: 8 Service: 8 Ambience: 8
Heerlijk gegeten, sfeervol interieur en sympathieke bediening.
-

""

9.3
Food: 10 Service: 10 Ambience: 8
Gezellig, maar vooral heel lekker gegeten. Een pluim voor de keuken en voor het bedienend personeel. We komen hier zeker terug.
-

"Prettige avond, goed eten"

9.0
Food: 9 Service: 9 Ambience: 9
Een heel goede ervaring. Goed telefonisch contact vooraf, zeer gastvrije ontvangst, aardige en efficiente bediening. De ambiance is goed, mooi pand, wij zaten zeer ruim, andere tafels stonden misschien wat dichter op elkaar, maar nog steeds niet volgepropt. Het eten was heel goed. Een leuke blend van klassiek ("draadjesvlees" ) bijvoorbeeld gecombineerd met moderne ingredienten en presentatie. Opvallend was dat de kok erin slaagde ondanks de restaurantweekdrukte feilloos rekening te houden met de moeilijke beperkingen van mijn vrouw (knoflook/ui allergie, geen vlees, weinig zout) Hierin stak hij met kop en schouders boven vele andere restaurants uit. De huiswijn (witte Chileense Chardonnay was van uitstekende kwaliteit. Omdat het bij een recensie hoort, ook de twee kleine minpuntjes (die ons beslist niet zouden weerhouden terug te komen) Door het open karakter van de zaak en de open keuken kan men wat meer kooklucht ruiken, maar de afzuiging is kennelijk goed, dus het blijft binnen de perken. De zaak zat helemaal vol en weer door de open ruimte was het wat rumoeriger was dan het waarschijnlijk normaal is.Maar we hadden op verzoek één van de rustigste hoekjes gekregen. Een werkelijke aanrader!
-

"Lekker maar ....."

6.3
Food: 6 Service: 6 Ambience: 7
Eten was niet slecht.....beetje chaotisch in de keuken waardoor zag je alles op de boorden "vliegen"....dit kan niet vonden wij bij een soort restaurant als Rode Leeuw. Smaakte opzicht goed. Lang wachten tussen de gerechten. En we haden meer wijn kunnen drinken dus meer omzet gemaakt, als de bediening wat vaker langs was geweest en glazen oprijd gevuld waren. Verder heel gezellig restaurant en we gaan buiten de restaurantketen nog zeker een keer daar proberen.
-

"Een dorpse uitstraling van buiten ,maar een toprestaurant van binnen!"

8.0
Food: 8 Service: 8 Ambience: 8
Leuke inrichting , goed gastheerschap en heerlijk gegeten.Kortom, wij hebben een hele fijne avond gehad! Zeker een aanrader!
-

"Hoe een gewone woensdagavond een feestje wordt"

10.0
Food: 10 Service: 10 Ambience: 10
Wij hebben heerlijk gegeten de borden leken net schilderijtjes. De bediening is zoals altijd vriendelijk en attent
-

Loading more results...
Reserve Now

Contact

De Roode Leeuw
s Gravenweg 379
2905 LC Capelle aan den IJssel
Phone: show telephone number

Reserve Now
Go to Google Maps

Information

Price €€€
Payment options JCB MasterCard Visa Pin
Location Capelle aan den IJssel

Opening hours

Day Lunch Dinner
Monday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00
Tuesday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00
Wednesday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00
Thursday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00
Friday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00
Saturday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00
Sunday 11:00 - 16:30 17:00 - 23:00