Restaurant Alexander Leiden in Leiden

About Rest Restaurant Alexander Leiden

Alexander Leiden
Alexandrine Tinneplein 96-108 , 2331 PP Leiden

Take a culinary journey through China at Restaurant Alexander in Leiden. 

Are you a fan of the real Chinese food? Then you should definitely pay Restaurant Alexander a visit. They serve Chinese food without the European influences. Culinary delights from the highest level.

Menu  

Let chef and owner Zhang Hu surprise you with his culinary dishes and taste the real China. Fair food, beautiful authentic herbs and a chef who knows the tricks of the trade.

Lees meer

Click to see opening-times and more

Reviews


8.0

(35 Recensies)


food

8.1

service

8.0

ambience

7.9

"Zeer goed gegeten"

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Na de uiterst vriendelijke ontvangst kwam vlot het eerste drankje. Ons gezelschap bestond uit 10 personen en we hebben diverse opties uit het menu besteld. Alles van voorgerecht tot nagerecht tot in de puntjes verzorgd. Echt een aanrader voor de liefhebber van de Chinese keuken.
-

"''een beetje gluten is oke'' vond de chef."

4.3
food: 1 service: 6 ambience: 6
Ik ging met mijn vriend hier eten om te vieren dat we 2 jaar samen zijn. 2 keer gemaild en nog gebeld om aan te geven dat ik coeliakie heb (een darmaandoening waardoor ik niet tegen gluten kan). De bediening is erg vriendelijk maar daarmee is ook alles gezegd. Ik kreeg mijn hoofdgerecht ''met een klein beetje gluten'' omdat de chef vond dat het wel oké was. Ik had €7,50 extra betaald voor een extra gang (rode patrijs) maar daarvoor in de plaats kreeg ik 3 kleine garnalend (dit zonder het met mij te overleggen!!) MET poepdraad er nog in. Uiteindelijk kreeg ik als toetje dame blanche met een koekje erop... dit weer terug gestuurd. Dame Blanche is vanille ijs met warme chocolade saus... Dit was meer een soort sundea ijsje, 3 bolletjes slagroom ijs met een hoop slagroom erop en een beetje chocolade saus. De man die ons bediende was uiterst vriendelijk en probeerde het zo goed mogelijk op te lossen en gaf ons 2 kaarshoudertjes en speciale eetstokjes als cadeautje en verzekerde mij dat er écht géén gluten in de overige gerechten zaten, maar desondanks heb ik heel de nacht op het toilet gezeten met ernstige buikkrampen en vandaag nog steeds. Ze mogen mij bellen als de chefkok een andere baan heeft want ik ga écht niet terug meer.
-

"90 minuten wachten en nog steeds geen eten"

2.0
food: 2 service: 2 ambience: 2
Op basis van alle goede recensies zijn we vorig jaar bij Alexander wezen eten en we hebben toen heerlijk gegeten. De service was toen aan de trage kant maar dat is niet altijd erg. Gisteravond gereserveerd en om 19:00 zaten we aan tafel. Het was gezellig druk en binnen 5 minuten hadden we onze drankjes gekregen. Niets leek een fijne avond in de weg te staan. We konden natuurlijk niet vermoeden dat het een lange avond zonder eten zou worden. We hebben ruim een half uur moeten wachten voordat de bestelling werd opgenomen. Weer een half uur later nog steeds geen eten. Dat terwijl nieuwe gasten die ruim na ons waren gekomen het voorgerecht al op hadden. De serveerster zou er snel werk van maken.... 15 minuten later?? Nog steeds niet. Nogmaals gevraagd hoe het mogelijk was dat het zo lang moest duren? Nogmaals spoedde de serveerster zich naar de keuken en kwam met wat kroepoek terug. Om klokslag 20:30 zijn we opgestapt. We hebben de afgelopen tijd een aantal keren overwogen om met onze ouders, al aardig op leeftijd, naar Alexander te gaan. Dat gaat dus niet gebeuren. Dat de score voor food&drinks, service en value niet hoger scoren dan een 1 is, zal naar aanleiding van onze ervaring, waarschijnlijk niemand verbazen. De ambiance scoort laag omdat ik me zat te verbijten vanwege het lange wachten. Maar ook omdat het er veel te warm is en omdat de bediening erg gehaast en ongecoördineerd rondliep. Voor de duidelijkheid, we hadden niet met AH-bonnen gereserveerd....
-

"Had heel veel beter verwacht."

4.0
food: 6 service: 2 ambience: 4
Met gespaarde A.H. zegels (2e diner gratis) hier met 7 personen op vrijdagavond gegeten. (Ooit stond er nl een goede recensie in de Volkskrant.) Er is maar één woord op zijn plaats: ONDERMAATS. Onattente, op het slordige af, bediening. Chaos bij het serveren van de maaltijden, (en niet alleen het lange wachten) Of te wel: Nooit meer Alexander in Leiden. (Van de 7 personen was er niet 1 die positief was. het lag dus niet aan mij)
-

"Chinese gastronomie"

8.7
food: 9 service: 9 ambience: 8
Toevallig in de regio tijdens restaurantweek. Wilden eens iets anders dan de klassieke Frans/Belgische keuken. Overheerlijk gedineerd. Vers en smaakvol. Dit was een gastronomische versie van uit eten gaan bij de chinees!
-

"Wines and diner"

10.0
food: 10 service: 10 ambience: 10
Gister avond,een wijn en dineravond bij gewoond was een schitterende ervaring met hele goede wijnen en voortreffelijk eten , en een heerlijke bediening die alles goed uitlegde van wat er op het bord lag ,en de wijn die er bij paste. Voor herhaling vatbaar ,en dit gaan we zeker doen.
-